Sony A7iii – De beste instellingen voor fotografie

Camera's en objectieven

Ik heb mijn Sony A7iii inmiddels een ruime maand en heb er een aantal keer mee gewerkt. Alle instellingen staan inmiddels zoals ik ze fijn vind werken, en hoe ik graag mijn foto’s maak. Omdat het menu van Sony en specifiek de Sony A7iii best ingewikkeld en indrukwekkend is, deel ik mijn instellingen voor fotografie met je. Zo kun je mee kijken en mijn instellingen overnemen als jij deze camera ook wilt gebruiken voor fotografie.

De Sony A7iii

De Sony A7 iii is een fullframe systeemcamera. Dat betekent dat hij geen spiegel heeft, zoals spiegelreflexen wel hebben. Dat maakt de camera wat compacter en sneller. De camera staat vooral bekend om zijn eye-tracking focus en de haarscherpe beelden die hij aflevert.

Wil je meer weten over specifieke instellingen van de Sony A7iii? Laat het me weten, wie weet kan ik daar een aparte video over maken.

Benieuwd naar de review van de Sony A7iii?

Bekijk onderstaande video:

Wil je mijn uitgebreide review met alle voor- en nadelen lezen?

Klik hier!

Dit artikel bevat afilliate links. Dat betekent dat als jij iets aanschaft nadat je op mijn linkje hebt geklikt, ik een (heeeeeeele) kleine commissie krijg. Dat helpt mij weer om meer content te maken, dus dankjewel!

 1. miriam says:

  Hoi Marit,
  Heel erg bedankt voor deze blog! mede dankzij deze blog is het instellen van mijn camera geen grote opgave!

 2. Carel says:

  Hallo Marit, ik werk nu een tijdje met de A7riii. Veel overeenkomsten en ook een paar verschillen. Ik werk zelf veel met de presets onder de nummers 1-3 op het draaiwiel en met memory M1-M4. Zo kan ik heel snel schakelen tussen bv portret, actie (waar shutterspeed belangrijk wordt), straat (o.m. klein diafragma, silent shoot, min shutter speed, iso flink ruimte geven etc), landschap vanuit hand en landschap van statief (zet bv dan de beeldstab uit), studiowerk of werken met studio/strobist licht buiten.

  Opmerking nog bij je sneltoets voor Aps-c: ik gebruik het zelf alleen als ‘noodgreep’ bij het framen bij zoombehoefte, je valt nogal terug in MP (in de A7riii van 42 naar 18) en je werkt dan alleen nog in jpeg, dat is minder handig bij nabewerking. Je kunt eigenlijk beter snel even framen, terug naar full en vanuit RAW in post gaan croppen, dan zie je beter wanneer het te slecht wordt dan op het lcd screen of in de EVF. De viewfinder en de lcd screen vind ik zelf de wat minder onderdelen van de camera.
  Verder kies ik echt voor twee kaartjes, op kaartje 1 (bij mij de UHSii, weet even niet of de A7iii dat ook heeft) de grote RAW bestanden en op kaart 2 alle jpeg extra fine en de video. Is wat lastig in te stellen, maar kan wel.
  De M1-M4 memory presets zijn ook erg handig en bv op de Fn knop te zetten. Vergeet niet dat ze op een kaartje worden weggeschreven (anders dan de de nrs op het wiel, die blijven in camerageheugen). Maak dus een backup van dat instelwerk op de pc en zet ze na een format weer terug op je schone kaart.
  Groeten Carel

 3. Sanne says:

  Hoi Marit, vraagje… heb jij de A7 III of de A7R III? Dat heb ik niet helemaal duidelijk. Ik twijfel namelijk en kwam op jouw site terecht. Hoor graag van je

Laat een reactie achter!

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN NIEUWE POSTS?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!

%d bloggers like this: