Review: Foto op hexagons bij Canvas Company

Algemeen

Af en toe mag ik een fotoproduct reviewen voor jullie, de een wat leuker dan de ander. Van het product wat ik jullie vandaag ga laten zien werd ik echt heel enthousiast: foto’s op hexagons. Je weet wel, van die 8-hoekige vormpjes. Ik mocht er 9 uitkiezen op 17 x 15 cm en ik was heel benieuwd naar wat ik binnen zou krijgen.

Canvas Company

Het bedrijf waar ik de hexagons bestelde was Canvas Company. Zij zijn onderdeel van het moederbedrijf fotocadeau.nl.

Je kunt daar foto’s op canvas afdrukken, maar ook bijvoorbeeld een foto op glas, schoolplaat, forex, noem maar op. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ik heb eerder een foto op schoolplaat mogen reviewen, hier was ik niet zo heel erg enthousiast over. Zouden de foto’s op hexagons beter bevallen?

Bestelproces

Het bestelproces had wat voeten in de aarde, omdat de techniek niet helemaal meewerkte. Toen dat verholpen was ging het allemaal erg makkelijk. Je upload je foto’s, kunt zelf kiezen hoe je ze op de hexagons plaatst, en bestellen maar.

De hexagons

De hexagons kwamen binnen in een doosje, goed verpakt met bescherming. In de doos vind je naast de hexagons ook nog plakstrips, een soort kruisje, en een kleine handleiding.

De hexagons zijn verassend licht! Ze zijn gemaakt van forex, wat ontzettend licht materiaal is. Het is mooi glad waardoor je de foto op goede kwaliteit kunt drukken en het is heel stevig. Ik was eerst bang dat de hexagons nooit zouden blijven zitten met die plakstrips, maar toen ik voelde hoe licht ze waren maakte ik me daar direct geen zorgen meer over.

De plakstrips

Je krijgt per hexagon 2 plakstrips om ze mee aan je muur te hangen. Deze plakstrips zijn echt héél goed. Omdat mijn hexagons niet groot waren en dus heel licht van gewicht had ik er eigenlijk geen 2 nodig om ze aan de muur te laten plakken. Eentje was meer dan genoeg. Ik denk zelfs dat je met dummy ook best uit de voeten kan.

Ik heb ook even gekeken wat er gebeurt als je de plakstrips weer los wilt halen. Dat ging goed zonder verf mee te nemen. Ik ben wel bang dat als je dun behang hebt, het misschien iets minder fantastisch gaat. Hou daar dus rekening mee, misschien is dummy dan toch een betere optie.

Het ophangen

Ik maakte me zorgen om het ophangen, want ik en iets recht hangen.. Dat gaat meestal niet zo best.

Gelukkig hebben ze daar aan gedacht, want je krijgt er een soort kruisje bij wat je in de hoekjes kunt plaatsen. Zo schuif je een nieuwe hexagon er tegen aan en weet je zeker dat hij recht wordt geplakt! Mits je de allereerste hexagon recht hebt opgeplakt natuurlijk. De afstand tussen alle hexagons is ook netjes gelijk op deze manier. Ideaal!

Het patroon kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Ik heb nu 9 verschillende foto’s gekozen, maar je zou natuurlijk ook 1 grote foto kunnen opdelen in verschillende hexagons. Ook een leuk effect!

Prijs

Het enige nadeel aan de hexagons vind ik de prijs. Ook al is de kwaliteit erg goed, ik vind ze vrij prijzig. Voor 9 stuks van 17x15cm betaal je €125,55. Een maatje groter (22×19) zou nog iets mooier uit komen denk ik, en dan kom je voor 9 stuks al uit op €143,55. Dat komt neer op zo’n €16,- per hexagon. Dat klinkt dan weer niet zo veel, maar in totaal vind ik het toch een flink bedrag voor een relatief klein stukje kunst aan de muur.

Gelukkig lost dat probleem zichzelf op, want ik heb een kortingscode voor. jullie die 70% korting geeft! Deze vind je onderaan de blog. Dan ineens is die prijs niet zo verkeerd meer 😉

Conclusie

Nadat ik ze had opgehangen dacht ik meteen ‘als ik naar Canada ben geweest wil ik daar ook leuke hexagons van voor in de gang!’. Maar de prijs houdt me toch tegen om er snel nog meer te bestellen. Ik vind de prijs/kwaliteit verhouding prima, maar voor mij persoonlijk is het net wat meer dan ik hier aan zou willen besteden.

Ik vind de foto’s op hexagon wel écht heel erg leuk. Het doet me denken aan een Ixxi, maar dan net wat speelser. Het werkt heel makkelijk, de kwaliteit is goed, ze hangen binnen no-time en het geeft een heel leuk effect. Mijn favoriete fotoproduct tot nu toe!

Korting

Tot 31 mei kun je tot wel 70% korting krijgen op alle fotoproducten van het moederbedrijf Fotocadeau.nl. Ook hier kun je de foto op hexagons bestellen. Gebruik de code ‘MK70’ om gebruik te maken van de korting!

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN >

Lightroom presets

Van een dromerige sfeer tot een zachte, frisse bewerking: met deze presets tover jij ze in no-time op je foto!

de Fotografie Academy

De niet-technische fotografiecursus waarna jij nooit meer op de automatische stand fotografeert!

Fotografie e-books

E-mail templates, posing guides, of een fotografie handboek voor beginners? Download diverse e-books in de shop!

kies je eigen product

GA NIET WEG ZONDER JE GRATIS PRESET!

wacht...!

Probeer een gratis frisse en lichte preset uit het Light & Airy Preset Package voor Adobe Lightroom CC & Mobile!

DOWNLOAD

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!