Lightroom

Wat je niet moet doen bij het importeren van presets

April 23, 2020

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik hou van orde. Van overzicht, van nette mapjes, van organisatie! In het leven, maar ook vooral in Lightroom. Stiekem is mijn fotocatalogus een grote ramp, maar er is een gedeelte van Lightroom wat er wel perfect geordend uitziet: Mijn preset-catalogus. 

Ik heb heel veel verschillende presets op mijn website staan. Dikke kans dat jij hier een aantal van hebt, of dat je misschien andere presets van andere fotografen gebruikt. Of dat je je zelf hebt gemaakt. Hoe dan ook, je hebt waarschijnlijk meerdere presets in je Lightroom staan. Laten we zorgen dat als jij nieuwe presets download, dat deze een mooi opgeruimd plekje krijgen waar je ze gemakkelijk kunt vinden!

Wat je beter niet kan doen

Je kunt je presets importeren door naar je preset sectie te gaan en daar op je rechtermuisknop te klikken. Vervolgens klik je ‘Presets > importeren’. 

Je hebt misschien weleens gemerkt dat als je dit doet, je je een ongeluk zoekt naar waar ze in hemelsnaam terecht zijn gekomen. 

Wat kun je beter wel doen

Klik op een van de presets die al in Lightroom staat. Klik met je rechtermuisknop op ‘Verplaatsen’ of ‘Move’.

Als je daarop klikt opent er een nieuw scherm waarbij je al je preset folders kan bekijken. Hier kun je ook een nieuwe groep aanmaken. Dat is wat we gaan doen.

De nieuwe groep noem je hoe jij wilt. In dit geval noem de groep: Light & Airy presets, omdat ik een preset van dat pakket ga importeren. is natuurlijk het makkelijkst. Vervolgens klik je op ‘Maken’ of ‘Create’ en je nieuwe groep staat in het rijtje.

Ga vervolgens op deze nieuwe groep staan, klik met je rechtermuisknop en klik op ‘Importeren’. Selecteer nu al je presets en importeer ze in de folder. 

Done!

Je ziet nu je presets netjes georganiseerd in de juiste folder staan. De presets toepassen is nu echt een eitje 😉

Nieuw in de light & airy wereld?

Ik heb een gratis preset voor je gemaakt om uit te proberen. Klik op de button hieronder om te laten weten waar ik die preset naartoe kan sturen.

Ben je fan? Download dan het Light & Airy Preset Package, mét e-book waarin ik je alles vertel over light & airy foto’s maken.

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius