Review Foto op schoolplaat bij FotoCadeau

Algemeen

Van Fotocadeau mocht ik een foto uitkiezen die vervolgens op schoolplaat afgedrukt zou worden.

Misschien heb je mijn berichtje op Instagram en Facebook wel voorbij zien komen, want ik kon écht niet kiezen welke foto ik wilde! Uiteindelijk had ik ook helemaal niets aan jullie (haha), want de uitslag was bijna 50/50. De keus is gevallen op de foto van Kefalonia, omdat ik deze toch het rustigst vond.

Schoolplaat

Misschien heb je nog nooit van een schoolplaat gehoord, maar dat is een foto afdruk op textiel, die je vervolgens vast maakt aan houten latten. Het heet schoolplaat omdat vroegere schoolposters zo vaak gemaakt werden. Misschien ken je nog wel die grote wereldkaarten in het aardrijkskunde lokaal? Dikke kans dat die op schoolplaat gedrukt waren.

Een leuke originele manier om je foto op af te drukken of om als foto cadeau te geven! Ik mocht een foto op formaat 120x90cm afdrukken, ter waarde van €143,95.

Het bestelproces

Het bestelproces werkt heel erg fijn. Bij stap 1 voeg je je foto toe en deze kun je bijsnijden om hem netjes in het gekozen formaat te laten passen. Ook kun je hier beslissen of je de foto aan platte, of ronde latten vast wilt maken.

Bij een foto aan ronde latten wordt het textiel om de ronde latten heen gevouwen.

Bij een foto met platte latten wordt de foto tussen de latjes ingeklemd waardoor de latten beter zichtbaar zijn.

Ik vond zelf de ronde latten subtieler, dus ben ik daarvoor gegaan.

De volgende stap is het kiezen van extra opties. Je kunt ervoor kiezen om je foto te laten controleren, dit kost €2,47. Ik denk dat je dit net zo goed zelf kunt doen, dus deze optie heb ik zelf uit gelaten. Fotobewerkingen heb ik zeker uitgezet, deze maak ik toch echt liever zelf. Maar goed, ben je nou niet in het bezit van Photoshop of heb je helemaal geen kaas gegeten van bewerken, dan kan ik me voorstellen dat dit een optie is die je zou willen gebruiken.

De levering

De levering was snel! Met amper een week lag de schoolplaat al in de brievenbus, top!

Hij was erg goed verpakt in bubbeltjesplastic en vervolgens in een stevige kartonnen koker. Veel grote fotoproducten komen beschadigd aan omdat het zo lastig is ze goed te vervoeren, en ik dacht ‘Dat hebben ze hier in elk geval voorkomen!’.

Helaas was ik toch ietsjes te vroeg met mijn enthousiastme.

De schoolplaat

Zoals ik in de vorige alinea al verklapte, ben ik toch niet helemaal happy. Maar, laten we positief beginnen: De foto ziet er prachtig uit! De kleuren zijn heel mooi gedrukt, de scherpte is redelijk bewaard gebleven (dat is altijd lastig met drukken op stof, canvas of textiel) en het ziet er allemaal heel aantrekkelijk uit. Ik was positief verrast!

Kreukels

Echter werden er wel wat kreukels in het textiel zichtbaar toen ik hem uit hing. Voornamelijk in de bovenkant van de poster zie je duidelijke kreukels zitten, maar ook onderaan zijn er wat kreukels zichtbaar. Ik hoopte dat deze nog bij zouden trekken, maar dat is helaas niet gebeurt de afgelopen dagen. De kreukels zijn waarschijnlijk toch ontstaan bij het inpakken of vervoeren. Het textiel is wat ‘flubberig’, zoals stof is, dus het is ook heel lastig om dit heel strak op te rollen zonder vouwen of kreukels. Maar goed, als je veel geld uitgeeft aan zo’n afdruk wil je natuurlijk wel graag een strakke foto ontvangen.

Waarschijnlijk helpt het grote formaat van de foto ook niet mee. Bij een kleiner formaat foto is het vervoeren en oprollen makkelijker, waardoor je minder kans op kreukels hebt, verwacht ik.

De latjes

Na een aantal dagen viel me ook op dat aan de achterkant de poster een heel klein beetje los begint te laten bij de latjes. De poster zit vast met een plakstrip om de latten heen, en hier en daar begint deze een beetje los te laten. Geen ramp en je kunt het weer aandrukken, maar je wilt natuurlijk niet dat hij geheel los laat na verloop van tijd.

Conclusie

Ik ben deels enthousiast over de foto op schoolplaat. De foto ziet er mooi uit en ik vind het concept heel leuk. Het is wat minder strak dan een foto op aluminium of dibond, en wat speelser dan een foto op Canvas.

Echter zijn de kreukels in de stof natuurlijk wel heel jammer. Ik begrijp heel goed dat dit lastig te voorkomen is en ik zou er ook niet zo snel een betere oplossing voor weten, maar als klant wil je natuurlijk gewoon een kreukvrij product!

Ben jij op zoek naar een origineel foto kado, dan is een foto op schoolplaat zeker een leuk idee. Zeker als je een grote wereldkaart wilt afdrukken is het een hele leuke optie.

  1. Oh, dat is wel naar met die kreukels. Gelukkig had ik dat niet! Leuke review!

  2. […] op glas, schoolplaat, forex, noem maar op. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ik heb eerder een foto op schoolplaat mogen reviewen, hier was ik niet zo heel erg enthousiast over. Zouden de foto’s op hexagons beter […]

Laat een reactie achter!

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN NIEUWE POSTS?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!

%d bloggers like this: