Algemeen

Review Foto op schoolplaat bij FotoCadeau

June 27, 2019

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Van Fotocadeau mocht ik een foto uitkiezen die vervolgens op schoolplaat afgedrukt zou worden.

Misschien heb je mijn berichtje op Instagram en Facebook wel voorbij zien komen, want ik kon écht niet kiezen welke foto ik wilde! Uiteindelijk had ik ook helemaal niets aan jullie (haha), want de uitslag was bijna 50/50. De keus is gevallen op de foto van Kefalonia, omdat ik deze toch het rustigst vond.

Schoolplaat

Misschien heb je nog nooit van een schoolplaat gehoord, maar dat is een foto afdruk op textiel, die je vervolgens vast maakt aan houten latten. Het heet schoolplaat omdat vroegere schoolposters zo vaak gemaakt werden. Misschien ken je nog wel die grote wereldkaarten in het aardrijkskunde lokaal? Dikke kans dat die op schoolplaat gedrukt waren.

Een leuke originele manier om je foto op af te drukken of om als foto cadeau te geven! Ik mocht een foto op formaat 120x90cm afdrukken, ter waarde van €143,95.

Het bestelproces

Het bestelproces werkt heel erg fijn. Bij stap 1 voeg je je foto toe en deze kun je bijsnijden om hem netjes in het gekozen formaat te laten passen. Ook kun je hier beslissen of je de foto aan platte, of ronde latten vast wilt maken.

Bij een foto aan ronde latten wordt het textiel om de ronde latten heen gevouwen.

Bij een foto met platte latten wordt de foto tussen de latjes ingeklemd waardoor de latten beter zichtbaar zijn.

Ik vond zelf de ronde latten subtieler, dus ben ik daarvoor gegaan.

De volgende stap is het kiezen van extra opties. Je kunt ervoor kiezen om je foto te laten controleren, dit kost €2,47. Ik denk dat je dit net zo goed zelf kunt doen, dus deze optie heb ik zelf uit gelaten. Fotobewerkingen heb ik zeker uitgezet, deze maak ik toch echt liever zelf. Maar goed, ben je nou niet in het bezit van Photoshop of heb je helemaal geen kaas gegeten van bewerken, dan kan ik me voorstellen dat dit een optie is die je zou willen gebruiken.

De levering

De levering was snel! Met amper een week lag de schoolplaat al in de brievenbus, top!

Hij was erg goed verpakt in bubbeltjesplastic en vervolgens in een stevige kartonnen koker. Veel grote fotoproducten komen beschadigd aan omdat het zo lastig is ze goed te vervoeren, en ik dacht ‘Dat hebben ze hier in elk geval voorkomen!’.

Helaas was ik toch ietsjes te vroeg met mijn enthousiastme.

De schoolplaat

Zoals ik in de vorige alinea al verklapte, ben ik toch niet helemaal happy. Maar, laten we positief beginnen: De foto ziet er prachtig uit! De kleuren zijn heel mooi gedrukt, de scherpte is redelijk bewaard gebleven (dat is altijd lastig met drukken op stof, canvas of textiel) en het ziet er allemaal heel aantrekkelijk uit. Ik was positief verrast!

Kreukels

Echter werden er wel wat kreukels in het textiel zichtbaar toen ik hem uit hing. Voornamelijk in de bovenkant van de poster zie je duidelijke kreukels zitten, maar ook onderaan zijn er wat kreukels zichtbaar. Ik hoopte dat deze nog bij zouden trekken, maar dat is helaas niet gebeurt de afgelopen dagen. De kreukels zijn waarschijnlijk toch ontstaan bij het inpakken of vervoeren. Het textiel is wat ‘flubberig’, zoals stof is, dus het is ook heel lastig om dit heel strak op te rollen zonder vouwen of kreukels. Maar goed, als je veel geld uitgeeft aan zo’n afdruk wil je natuurlijk wel graag een strakke foto ontvangen.

Waarschijnlijk helpt het grote formaat van de foto ook niet mee. Bij een kleiner formaat foto is het vervoeren en oprollen makkelijker, waardoor je minder kans op kreukels hebt, verwacht ik.

De latjes

Na een aantal dagen viel me ook op dat aan de achterkant de poster een heel klein beetje los begint te laten bij de latjes. De poster zit vast met een plakstrip om de latten heen, en hier en daar begint deze een beetje los te laten. Geen ramp en je kunt het weer aandrukken, maar je wilt natuurlijk niet dat hij geheel los laat na verloop van tijd.

Conclusie

Ik ben deels enthousiast over de foto op schoolplaat. De foto ziet er mooi uit en ik vind het concept heel leuk. Het is wat minder strak dan een foto op aluminium of dibond, en wat speelser dan een foto op Canvas.

Echter zijn de kreukels in de stof natuurlijk wel heel jammer. Ik begrijp heel goed dat dit lastig te voorkomen is en ik zou er ook niet zo snel een betere oplossing voor weten, maar als klant wil je natuurlijk gewoon een kreukvrij product!

Ben jij op zoek naar een origineel foto kado, dan is een foto op schoolplaat zeker een leuk idee. Zeker als je een grote wereldkaart wilt afdrukken is het een hele leuke optie.

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius