Ondernemen

Verschillende manieren waarop je foto’s kunt afleveren

March 6, 2017

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Er zijn verschillende manieren waar op je na een fotoshoot de foto’s aan je klanten kunt afleveren. Ik zelf heb inmiddels mijn favoriete manier gevonden!

WeTransfer

Je kunt je foto’s sturen via een WeTransfer linkje. De kwaliteit van de foto’s blijft 100% en het gaat vaak snel en makkelijk. Je kunt een email met het linkje sturen, of het linkje plakken in het kanaal waarmee je met de klant communiceert. Helder en snel!

USB-stick

De USB-sticks waren vroeger een veel gebruikt middel om foto’s af te leveren. Per CD heb ik ook nog wel eens gedaan! USB-sticks werken natuurlijk nog steeds hetzelfde, en dus is het een prima manier van afleveren. Echter kosten de sticks wel geld, en als je veel shoots doet ben je al snel een hele hoop geld kwijt aan het afleveren van foto’s. Dat is niet iets waar je op zit te wachten..

Op je eigen website

Je kunt op je eigen website een aparte pagina maken waarop je de foto’s van je klanten laat zien. Het fijnste is als je deze kunt beveiligen met een wachtwoord, zodat alleen de klant erbij kan. Een professionele manier van afleveren en helemaal in je eigen stijl.

Dropbox

Op Dropbox kun je een map maken die je deelt met je klanten. Zo blijven de foto’s lang online staan en gaat de kwaliteit ook niet achter uit.

Een fotoalbum

Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer met enkel een fotoalbum aankomen, klanten willen de foto’s toch ook graag online hebben. Toch is een fotoalbum nog steeds een manier van foto’s afleveren, en eentje die vooral bij de bruidsfotografen populair is.

Een online galerij

De laatste optie is de online galerij. Er zijn verschillende websites waarbij je een online galerij kunt maken en deze kunt delen met je klanten. Een paar voorbeelden zijn PicturePresent, Flickr en Pass. Gratis software waarin je online albums kunt maken en deze kun je vervolgens online delen.

Ik zelf lever mijn foto’s af via een online galerij en soms ook nog via WeTransfer, voor de grote afbeeldingen die op originele grootte moeten blijven. Hoe deel jij je foto’s met je klanten?

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
 1. Bianca says:

  Welke galerij gebruik je zelf? Kan je bij picture present ook een x aantal foto’s aanklikken die je klant kan downloaden of kan alleen de hele gallerij als download? Momenteel gebruik ik een engelse versie maar heb liever een nederlands talige.

  Groetjes Bianca

 2. Nanda Stam says:

  Ik heb een mix van wat jij noemt. Ik lever de keuzegalerij via mijn website. Een speciale pagina beveiligd met wachtwoord zodat de klanten op hun eigen gemak een keuze kunnen maken. De uiteindelijke gekozen foto’s ontvangen ze op een USB thuis. Heel blij met deze keuze want ook al lever ik digitale foto’s ze krijgen op deze manier toch fysiek iets moois in handen. Ik zorg met het doosje en aankleding dat het toch een klein cadeautje is dat ze krijgen. Mooie afdrukken of een fotoboek is ook prachtig! Foto’s blijven toch om naar de kijken en van te genieten 🙂

 3. Arie says:

  Ik gebruik inderdaad We transfer. In een enkele situatie op een USB stick die ik aangeleverd krijg.

 4. Zoë says:

  Hoi! Op welk formaat lever(de) jij je foto’s af? Ik heb vandaag een portfolioshoot gedaan voor een bokstrainer en hij wil de foto’s ook gebruiken voor zijn website en social media. Ik weet alleen niet hoe groot ze moeten zijn in pixels en MB’s.

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius