Verschillende manieren waarop je foto’s kunt afleveren

Algemeen, Fotografie, Ondernemen

Er zijn verschillende manieren waar op je na een fotoshoot de foto’s aan je klanten kunt afleveren. Ik zelf heb inmiddels mijn favoriete manier gevonden!

WeTransfer

Je kunt je foto’s sturen via een WeTransfer linkje. De kwaliteit van de foto’s blijft 100% en het gaat vaak snel en makkelijk. Je kunt een email met het linkje sturen, of het linkje plakken in het kanaal waarmee je met de klant communiceert. Helder en snel!

USB-stick

De USB-sticks waren vroeger een veel gebruikt middel om foto’s af te leveren. Per CD heb ik ook nog wel eens gedaan! USB-sticks werken natuurlijk nog steeds hetzelfde, en dus is het een prima manier van afleveren. Echter kosten de sticks wel geld, en als je veel shoots doet ben je al snel een hele hoop geld kwijt aan het afleveren van foto’s. Dat is niet iets waar je op zit te wachten..

Op je eigen website

Je kunt op je eigen website een aparte pagina maken waarop je de foto’s van je klanten laat zien. Het fijnste is als je deze kunt beveiligen met een wachtwoord, zodat alleen de klant erbij kan. Een professionele manier van afleveren en helemaal in je eigen stijl.

Dropbox

Op Dropbox kun je een map maken die je deelt met je klanten. Zo blijven de foto’s lang online staan en gaat de kwaliteit ook niet achter uit.

Een fotoalbum

Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer met enkel een fotoalbum aankomen, klanten willen de foto’s toch ook graag online hebben. Toch is een fotoalbum nog steeds een manier van foto’s afleveren, en eentje die vooral bij de bruidsfotografen populair is.

Een online galerij

De laatste optie is de online galerij. Er zijn verschillende websites waarbij je een online galerij kunt maken en deze kunt delen met je klanten. Een paar voorbeelden zijn PicturePresent, Flickr en Pass. Gratis software waarin je online albums kunt maken en deze kun je vervolgens online delen.

Ik zelf lever mijn foto’s af via een online galerij en soms ook nog via WeTransfer, voor de grote afbeeldingen die op originele grootte moeten blijven. Hoe deel jij je foto’s met je klanten?

 1. Bianca says:

  Welke galerij gebruik je zelf? Kan je bij picture present ook een x aantal foto’s aanklikken die je klant kan downloaden of kan alleen de hele gallerij als download? Momenteel gebruik ik een engelse versie maar heb liever een nederlands talige.

  Groetjes Bianca

 2. Nanda Stam says:

  Ik heb een mix van wat jij noemt. Ik lever de keuzegalerij via mijn website. Een speciale pagina beveiligd met wachtwoord zodat de klanten op hun eigen gemak een keuze kunnen maken. De uiteindelijke gekozen foto’s ontvangen ze op een USB thuis. Heel blij met deze keuze want ook al lever ik digitale foto’s ze krijgen op deze manier toch fysiek iets moois in handen. Ik zorg met het doosje en aankleding dat het toch een klein cadeautje is dat ze krijgen. Mooie afdrukken of een fotoboek is ook prachtig! Foto’s blijven toch om naar de kijken en van te genieten 🙂

 3. Arie says:

  Ik gebruik inderdaad We transfer. In een enkele situatie op een USB stick die ik aangeleverd krijg.

 4. Zoë says:

  Hoi! Op welk formaat lever(de) jij je foto’s af? Ik heb vandaag een portfolioshoot gedaan voor een bokstrainer en hij wil de foto’s ook gebruiken voor zijn website en social media. Ik weet alleen niet hoe groot ze moeten zijn in pixels en MB’s.

Laat een reactie achter!

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN NIEUWE POSTS?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!

%d bloggers like this: