Hello you!

Op deze blog help ik jou een betere fotograaf te worden met behulp van tutorials én allerlei producten. Have fun! 
X Marit

Algemeen

Photoshop

Tutorials

Camera's en objectieven

Fotografie

Inspiratie

Travel

Persoonlijk

Ondernemen

All

Lightroom

coffee-notebook-pencil-work-desk-163131

Hoe drukker je het hebt en hoe langer je to-do list is, hoe belangrijker je workflow wordt. Maar hoe ontwikkel je zo’n workflow, en waarom zou je er eigenlijk tijd in investeren?

Ik heb al jaren elke week maar één volledige dag beschikbaar voor mijn fotografie werk, dus ik heb door de jaren heen een razendsnelle workflow ontwikkeld, waardoor ik al mijn fotoshoots meestal binnen een week af en opgestuurd heb, en nooit echt achter loop op mijn mail. Ik heb al verschillende posts geschreven over mijn workflow en hoe ik mijn foto’s bewerk. Deze kun je hier en hier lezen. Inmiddels zijn er wel wat kleine dingetjes veranderd, maar de basis is nog steeds hetzelfde. Hoe zorg je er nou voor dat je zelf ook zo’n fijne workflow ontwikkeld?

Maak een plan

Je kunt natuurlijk elke keer lukraak van alles door elkaar doen, kleine herinneringen op honderd losse velletjes opschrijven en maar hopen dat alles af komt. Maar je kunt ook een plan maken, die je keer op keer kunt hergebruiken en die je je eigen maakt.

Dag/week indeling

Je kunt bijvoorbeeld een indeling maken voor een dag of voor een week. Ik begin bijvoorbeeld elke dag eerst met mijn mail, dan sociale media, dan foto’s bewerken, dan eventueel een blog schrijven, werken aan eventuele design opdrachten, en ik eindig met nogmaals mijn mail. Deze volgorde is bijna altijd hetzelfde. Dit zorgt voor regelmaat en orde, en zo ‘vergeet’ je taken minder snel.

15591643_1355155974524215_8464968735494876_o

Prioriteiten stellen

Je hoeft niet per se altijd alles op dezelfde volgorde te doen. Je kunt ook een prioriteiten lijstje maken voor een week. Aan het begin van de week schrijf je alles op wat je moet doen. Daarna zet je het op volgorde van ‘belangrijk’. Nummer 1 is dringend, en het laatste nummer kan nog wel even wachten.

Organiseer alles

Of je nou veel op je computer werkt of met notitie boekjes of blaadjes, organisatie is belangrijk! Je kunt met kleurlabels werken, met mappen, wat jij fijn vind. Ik heb mijn mails allemaal gesorteerd op kleur en thema. Blauw is een fotoshoot, paars is design, roze is bruiloften, etc. Zo heb ik in één keer overzicht in al mijn emails.

Je kunt je mappen op je computer ook labels geven. Mijn fotomappen krijgen een groen bolletje als ik ze af heb, een oranje bolletje als ik nog aan het bewerken ben, en een rood bolletje als ik nog moet beginnen.

Werk in blokken zonder afleiding

We kennen het allemaal wel. Vanuit Lightroom even een ander liedje op zetten, dan nog even een youtube filmpje zoeken, toch nog even Facebook checken, en oeps, we zijn een uur verder.

Om dit te voorkomen kun je jezelf een ‘blokje’ tijd geven om je foto’s te bewerken. Zet bijvoorbeeld een timer op 30 minuten, schakel je internet uit, en 3, 2, 1, GO!

Wat zijn jouw tips voor een fijne workflow?

Zo krijg jij je to-do list af! 

Algemeen, Ondernemen

March 9, 2017

blogs

Zo krijg jij de scherpste foto’s in Photoshop

Harry Potter Travelguide: Alle fotospots in de UK

Zo maak je foto’s met een onscherpe achtergrond

YAY, I'm IN!

In 5 uitgebreide video's ga ik jou alles vertellen over personal branding. 
Meld je gratis aan en begin met werken aan jouw bedrijf!

New!

  1. Yvonne - Incanto Images

    March 9th, 2017 at 1:01 pm

    Wat goed dat je dit kan volhouden, mijn man is zo brutaal om mij elke keer opdrachten te geven, zodat mijn schema heerlijk in de war kan lopen, maar fotografie is dan toch hobby, samen met mijn mijn een andere zaak. Er moet toch een boterham op het bordje liggen..;-)

    Ga heerlijk zo door..

    Groetjes Von

Laat een reactie achter!

follow me

@marit.hilarius

%d bloggers like this: