Fotografie

Mijn favoriete tools/apps voor fotograferen met je telefoon

April 23, 2018

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Processed with VSCO with a6 preset

Eerder fotografeerde ik eigenlijk bijna nooit met mijn telefoon, omdat ik de camera niet zo fijn vond werken en je al gauw ruis zag. Inmiddels heb ik al een tijdje een nieuwe telefoon, de iPhone 6S, en tegenwoordig schiet ik veel meer foto’s met mijn telefoon! In dit artikel laat ik je zien welke tools ik daar graag bij gebruik.

De iPhone 6S

Het begint natuurlijk met de telefoon! Ik heb op dit moment een iPhone 6S, waar ik super blij mee ben. De camera is echt stukken beter dan mijn oude telefoon! Eindelijk geen ruis en korrels meer op mijn Instagram foto’s. Stiekem ben ik wel een beetje jaloers op de eigenaren van de iPhone X, omdat je daar nu de portretfunctie kunt gebruiken. Prachtige scherptediepte, zo uit je telefoon.. Als fotograaf geloofde ik daar eerst niet zo in, maar inmiddels heb ik er al zo veel voorbeelden van gezien dat ik stiekem wel een beetje overstag gegaan ben.. Check even dit ongelooflijk mooie filmpje van Lotts Photography, die volledig met de iPhone X geschoten is. Als je daarna nog niet overtuigd bent dan eet ik mijn schoen op. Hij staat dus op het verlanglijstje voor als mijn 6S er ooit mee op houdt.

Extra accessoires 

Macrolensje
In mijn AliExpress review video kon je dit lensje al zien (zie de video voor het linkje naar het product)! Er kwamen ook nog groothoek en fish eye lensjes bij, maar die vind ik niet fijn werken. De macro lens is wel echt heel erg tof! Zeker leuk om mee te nemen op vakantie.

Selfie light
Nog een aanwinst van mijn AliExpress video, een selfie light! Voelt héél dom als je de foto aan het maken bent, dat geef ik toe, maar het geeft wel een extra touch aan je foto!

Selfie stick
Oke oke, ik heb er genoeg mensen om uitgelachen vroeger, want een selfie stick.. Pfff, dat is wel echt cliché. Maar ja, niet voor niets natuurlijk, want het werkt gewoon heel erg goed! Dus inmiddels loop ik op vakantie ook met zo’n ding rond. Als je zonder stick een leuke selfie wilt maken dan krijg je al gauw een groot hoofd op de foto, zonder de achtergrond. Met een selfie stick kun je ook wat van de achtergrond mee nemen op je foto.

Mijn favoriete editing apps

Afterlight

Afterlight is een fijne app voor net wat specialere bewerkingen. Je kunt de normale handelingen (belichting, contrast, filters, etc) uitvoeren, maar een leuke extra zijn de licht effecten/textures.

Je kunt allerlei speciale effecten toevoegen aan je foto zoals allerlei ronde lichtjes, licht stralen of een soort ouderwets stoffig effect. Heel leuk om mee te spelen!

Sinds kort is de app geüpdatet en helaas is de app nu niet meer gratis, maar er zijn wél allemaal toffe nieuwe functies bijgekomen. Zo kun je nu ook double exposure foto’s maken en allerlei geavanceerdere bewerkingen uitvoeren. Een review van de vernieuwde app komt er aan!

VSCO

Dit is denk ik de bekendste app, en deze gebruik ik het meest. Van deze app vind ik de standaard filters het mooist. Op mijn persoonlijke Instagram gebruik het filter ‘C1’ vaak, en daarna bewerk ik de foto nog een klein beetje na. Ik vind foto’s altijd een beetje grungy/donker effect hebben als ik ze met VSCO bewerk. Dat is nogal anders dan mijn fotografie stijl, maar daarom vind ik het juist wel erg leuk om er op mijn persoonlijke account mee te werken.

Snapseed

Deze app heb ik in IJsland echt heel veel gebruikt! Deze app vind ik ideaal als je op vakantie bent en je geen laptop bij je hebt, maar je alvast wat foto’s op je telefoon hebt gezet met de WiFi van je camera en je toch alvast wat wilt posten op Instagram. Je hebt hier namelijk niet per se heel veel leuke filters, maar je hebt zó veel opties wat betreft belichting, contrast, scherpte, schaduwen, curven etc. Je kunt zelfs met penselen werken voor plaatselijke bewerkingen, wat echt een hele fijne optie is. Nergens anders kun je je foto zo netjes bewerken als in deze app. Als ik een foto in mijn eigen fotografie stijl wil bewerken doe ik dat altijd met deze app.

Heb jij nog leuke tips voor tools of apps?

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
 1. Mieke says:

  Hoi Marit,
  Vorige week zag ik foto’s genomen in Dubai met de iPhone X. Ik geloofde mijn ogen niet. Zo prachtig van kleur en superscherp. De eigenaar van de telefoon had er een telelensje (16x zoom) en een inklapbaar statiefje bij gekocht. (China). Zelf heb ik ook de 6s. De X is wel heel erg duur.
  Hij zou me de link doorsturen waar ik deze twee kan kopen. Dat ga ik zeker doen.
  Groetjes Mieke.

 2. Eva says:

  Op welke locatie zijn de eerste 2 foto’s genomen?

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius