Kleur veranderen in Photoshop

Photoshop, Tutorials

Soms wil je iets in je foto van kleur veranderen. Dat is makkelijk in Photoshop! In deze video laat ik je stap voor stap zien hoe je dat kunt doen. Ik gebruik twee verschillende technieken.

https://youtu.be/t3XCmN6zPEg

Kleurtoon/verzadiging

Met de aanpassing ‘kleurtoon/verzadiging’ selecteer ik de kleur die ik aan wil passen. In veel gevallen is dit voldoende om vervolgens met het schuifje ‘kleurtoon’ de specifieke kleur aan te passen.

In het geval van mijn voorbeeldfoto lukt dat niet. Het shirtje is geel, en er zit ook geel in de achtergrond. Ik kan dus niet gemakkelijk alleen het shirt aanpassen. Daarom moet ik er een andere techniek bij gebruiken.

Onderwerp selecteren en maskeren

Met de snelle selectie tool selecteer ik het onderwerp, om zo enkel het geel van het shirtje aan te passen, en niet ook het geel in de achtergrond. Ik maak een selectie, en vervolgens een masker. Dit masker maak ik wit (dus zichtbaar) bij de kleurtoon/verzadigingslaag.

Nu heb ik het gele shirt van kleur veranderd naar rood!

Viel mee toch? 😉

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN >

nabewerking

Producten om jou te helpen met fotografie &

Presets

Cursussen

E-books

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!