8 combinaties voor jouw volgende familie fotoshoot

Fotografie

Alle lifestyle fotografen zijn het waarschijnlijk wel met elkaar eens: het fotograferen van grote families is ontzettend lastig. Er zijn zo veel mensen die je moet delegeren, niet iedereen heeft er zin in en het moet er eigenlijk ook allemaal nog spontaan uit zien. Lastig, maar zeker niet onmogelijk. Ik geef je 8 combinaties die je kunt gebruiken tijdens jouw volgende shoot!

De groepsfoto

De groepsfoto is natuurlijk de meest saaie foto, maar wel eentje die absoluut onmisbaar is. Het staatsieportret, noem ik het ook wel eens. Meestal zijn dat toch de foto’s die op de schoorsteenmantel eindigen of bij opa en oma aan de muur hangen. Sla hem dus nooit over!

Elk gezin apart

Dan is het de beurt aan alle gezinnen! Zet alle gezinnen altijd even apart bij elkaar op de foto. Je hoeft hier helemaal geen half uur voor uit te trekken, gewoon een paar shots van elk gezin apart.

Opa en oma

Een klein momentje voor romantiek tussen opa en oma is altijd heel erg leuk om later terug te kijken. Maak ook vooral een portret van opa en oma allebei apart, dit kan heel erg waardevol zijn voor de kinderen, mocht de gezondheid ineens achteruit gaan.

Grootouders en kleinkinderen

Ook altijd leuk, opa en oma met de kleinkinderen! Besteed hier veel aandacht aan, want dit zijn vaak de foto’s die op de muur eindigen.

Grootouders en kleinkinderen

Grootouders en kinderen

Zorg ook voor foto’s met alle volwassen kinderen van opa en oma. Dus het ‘gezin’ van vroeger. Ook een hele leuke waardevolle foto!

Alle kleinkinderen

Ook heel leuk, zeker met kleine kinderen, om alle kleinkinderen samen op de foto te zetten. Doe dit aan het begin van de shoot, want kinderen zijn vaak al heel snel uitgekeken als ze niets te doen krijgen en willen dan niet meer.

Alle mannen

Alle mannen op één foto kan ook altijd een leuk beeld geven. Zeker als je de kleinste kindjes vraagt om samen met hun vader hun aller stoerste pose aan te nemen.

Alle mannen familieshoots door mhilarius

Alle vrouwen

Dan zijn natuurlijk ook alle vrouwen en hun dochters samen aan de beurt!

Alle vrouwen door mhilarius

Mocht je nu nog tijd over hebben, dan kun je altijd nog vragen aan de familie of zij zelf nog bepaalde combinaties in gedachten hadden, maar meestal ben je met deze combinaties al een tijdje zoet.

Hoe zorg je voor spontane foto’s?

Het bedenken van de combinaties bij je familieshoots is stap 1, maar het fotograferen er van is een volgende uitdaging.

Spontane familieshoots door mhilarius

Werken met prompts is mijn absolute #1 tip bij familieshoots, het gaat je leven zó veel beter maken, dat beloof ik je. Door te werken met prompts stel je je modellen gerust, vergeten ze dat ze een fotoshoot aan het doen zijn en krijg jij die spontane foto’s waar je naar op zoek bent.

In mijn eBook over familie fotografie vertel ik je alles over werken met prompts en geef ik je talloze voorbeelden van prompts die je kunt gebruiken!

Familie shoots kunnen heel lastig zijn, maar als je eenmaal een workflow hebt ontwikkeld zul je merken dat het heel snel veel beter gaat!

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN >

Lightroom presets

Van een dromerige sfeer tot een zachte, frisse bewerking: met deze presets tover jij ze in no-time op je foto!

de Fotografie Academy

De niet-technische fotografiecursus waarna jij nooit meer op de automatische stand fotografeert!

Fotografie e-books

E-mail templates, posing guides, of een fotografie handboek voor beginners? Download diverse e-books in de shop!

kies je eigen product

GA NIET WEG ZONDER JE GRATIS PRESET!

wacht...!

Probeer een gratis frisse en lichte preset uit het Light & Airy Preset Package voor Adobe Lightroom CC & Mobile!

DOWNLOAD

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!