Hello you!

Op deze blog help ik jou een betere fotograaf te worden met behulp van tutorials én allerlei producten. Have fun! 
X Marit

Algemeen

Photoshop

Tutorials

Camera's en objectieven

Fotografie

Inspiratie

Travel

Persoonlijk

Ondernemen

All

Lightroom

3img_2018copy

Het fotograferen van een familie shoot vind ik zelf een van de moeilijkste fotoshoots. Er zijn zo veel mensen die je moet delegeren, niet iedereen heeft er zin in, de foto’s moeten allemaal anders zijn én het moet er spontaan uit zien. Ik help je met verschillende foto-ideeën!

De groepsfoto

Je kan er niet omheen, er zullen toch echt groepsfoto’s gemaakt moeten worden, want de hele familie wil immers op de foto. Dit is dus ook meteen het moeilijkste van alles. Mensen vragen namelijk vaak om een spontane foto, geen statie portret.

Degene die trouwens de woorden ‘spontaan’ en ‘familie shoot’ aan elkaar heeft geplakt, die heeft nog nooit een familie shoot gedaan. Het is namelijk praktisch onmogelijk om echte spontane foto’s te maken als je een familie op de foto moet zetten. Dus lukt het je niet, wees niet bang, het is ook een grote uitdaging.

96img_6673copy

Laat ze iets doen

Ik laat mensen vaak naar me toe lopen of rennen met z’n allen, dat geeft al wat beweging in het beeld. Je kunt ze ook gewoon allemaal naast elkaar laten wandelen, of in kleine groepjes. Vind je het moeilijk als ze op je af komen, kun je ze ook laten zitten met z’n allen, als een soort picknick.

Zijn er kleine kinderen bij? Dan heb je mazzel, want die vinden op de foto gaan altijd heel erg leuk! Geef ze opdrachten, zoals met z’n allen de ouders mee trekken, met de ouders dansen, gekke bekken trekken, etc. De ouders worden dan vaak ook wat ‘losser’ en dat maakt het beeld al spontaner.

15img_2067copy

Alle gezinnen apart

Dan is het de beurt aan alle gezinnen! Zet alle gezinnen altijd even apart bij elkaar op de foto. Je hoeft hier helemaal geen half uur voor uit te trekken, gewoon een paar shots van elk gezin apart.

Opa + oma samen

Een klein momentje voor romantiek tussen opa en oma is altijd heel erg leuk om later terug te kijken. Maak ook vooral een portret van opa en oma allebei apart, dit kan heel erg waardevol zijn voor de kinderen, mocht de gezondheid ineens achteruit gaan.

Opa en oma + kleinkinderen

Ook altijd leuk, opa en oma met de kleinkinderen! Besteed hier veel aandacht aan, want dit zijn vaak de foto’s die op de muur eindigen.

36img_2320copy

Opa en oma + kinderen

Zorg ook voor foto’s met alle volwassen kinderen van opa en oma. Dus het ‘gezin’ van vroeger. Ook een hele leuke waardevolle foto!

Alle kleinkinderen samen

Ook heel leuk, zeker met kleine kinderen, om alle kleinkinderen samen op de foto te zetten. Doe dit aan het begin van de shoot, want kinderen zijn vaak al heel snel uitgekeken als ze niets te doen krijgen en willen dan niet meer.

1img_1969copy

Alle mannen

Alle mannen op één foto kan ook altijd een leuk beeld geven. Zeker als je de kleinste kindjes vraagt om samen met hun vader hun aller stoerste pose aan te nemen.

Alle vrouwen

Dan zijn natuurlijk ook alle vrouwen en hun dochters samen aan de beurt!

55img_6471copy

Mocht je nu nog tijd over hebben, dan kun je altijd nog vragen aan de familie of zij zelf nog bepaalde combinaties in gedachten hadden, maar meestal ben je met deze combinaties al een tijdje zoet. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben voor bij jullie eigen familie shoot! Hebben jullie zelf nog leuke foto ideeën?

 

 

Familie shoot: foto ideeën

Fotografie

October 31, 2016

blogs

Zo maak je foto’s met een onscherpe achtergrond

De tool die mij productief maakt

Travel Guide IJsland: De beste fotospots van Zuid-IJsland

YAY, I'm IN!

In 5 uitgebreide video's ga ik jou alles vertellen over personal branding. 
Meld je gratis aan en begin met werken aan jouw bedrijf!

New!

 1. Henk

  November 5th, 2016 at 11:48 pm

  Goede tips, Marit!
  Het regisseren is moeilijker dan de techniek van het fotograferen, zeker bij groepen.
  Ik heb er wat aan.
  Heb je ook tips voor het fotograferen van duo’s?

 2. Mariet

  November 7th, 2016 at 12:31 am

  Leuk onderwerp is zeker moeilijk ik vind het soms moeilijk als iedereen beweegt en de sluitertijd en de scherpte maar ik vind het vaak mooi om de kinderen iets in de hand te geven als ze met iets bezig zijn dan gaat het spontaner..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

follow me

@marit.hilarius