We hebben inmiddels de mogelijkheid om een foto op ongeveer alles af te laten drukken. Tassen, mokken, boeken, schriften.. Maar een tegeltje was ik nog niet eerder tegen gekomen! Van Studentendrukwerk mocht ik een review schrijven van een afdruk op een tegeltje.

Het bestelproces

Op de website van Studentendrukwerk kun je kiezen voor allerlei producten om je foto op af te drukken. In mijn geval dus een tegeltje!

Je kunt helemaal zelf kiezen wat je op je tegeltje wilt plaatsen, alles is mogelijk! Je kunt zo’n typische oud Hollandse delfts blauwe quote op het tegeltje plaatsen, of voor een foto kiezen. Ik heb zelf voor illustraties gekozen.

Je begint het met samenstellen van het product. Je kunt hier kiezen of je er een ophang systeem bij wilt, een houdertje en of je je PDF’s wilt laten controleren. Het formaat is standaard 15 x 15 centimeter, volgens mij is dat het standaard formaat van zo’n delfts blauw tegeltje.

Vervolgens kun je je oplage kiezen. Ik kan me voorstellen dat je meestal voor één tegeltje kiest, omdat je dezelfde foto niet meerdere keren wilt neerzetten. Maar als je het bijvoorbeeld als cadeau geeft aan iedereen in een vriendengroep is zo’n grote oplage wel weer toepasselijk.

Vervolgens kun je beginnen met het ontwerpen! Studentendrukwerk heeft een aantal standaard ontwerpen waar je uit kunt kiezen, maar je kunt ook je eigen ontwerpen uploaden.

Een aantal ontwerpen van Studentendrukwerk

Ik heb gekozen om mijn eigen ontwerp te uploaden. De aanleverspecificaties worden duidelijk aangegeven. Je kunt zelfs een template downloaden voor InDesign waar je je ontwerp in kunt maken.

Het product

Vrij snel waren mijn tegeltjes binnen. Helemaal netjes verpakt en zonder beschadigingen zijn ze aangekomen.

De kwaliteit van de tegeltjes is dik in orde. De tegeltjes zijn sterk en de afbeeldingen zijn prachtig scherp afgedrukt. Ook de kleuren komen overeen met mijn ontwerpen, wat natuurlijk belangrijk is als je er foto’s op afdrukt.

De tegeltjes staan nu hartstikke leuk op de keukenplank! Ik vind de keuken een hele leuke locatie voor zo’n tegeltje, maar de quote die ik heb laten maken komt denk ik in het toilet.

Conclusie

Ik ben heel tevreden met de tegeltjes van Studentendrukwerk! Het bestellen ging makkelijk, en de kwaliteit is dik in orde.

Ik kende dit product nog niet, maar ik vind het een heel leuk idee voor een cadeautje! Ideaal om te geven bij een housewarming of verhuizing.

Review: Foto op tegeltje van Studentendrukwerk

Algemeen

October 11, 2019

blogs

Laat een reactie achter!

POPULAIRE BLOGS

Yess, het is zo ver! De tweede editie van Let’s Focus is uit!

Let's Focus: de pocket editie is uit!

Er zijn een aantal trucjes die je in Photoshop kunt uitvoeren om je foto mooi scherp te maken..

Zo krijg je de scherpste foto's in Photoshop

Als er één ding is wat eigenlijk iedere fotograaf wil weten, is het wel hoe je een onscherpe...

Dit is hoe je een onscherpe achtergrond in je foto's creëert

In maart was het zo ver, samen met Leonie vertrok ik naar Engeland voor een Harry Potter roadtrip! 

Harry Potter Travelguide: alle foto hotspots in de UK