Algemeen

Review: Foto op tegeltje van Studentendrukwerk

October 11, 2019

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

We hebben inmiddels de mogelijkheid om een foto op ongeveer alles af te laten drukken. Tassen, mokken, boeken, schriften.. Maar een tegeltje was ik nog niet eerder tegen gekomen! Van Studentendrukwerk mocht ik een review schrijven van een afdruk op een tegeltje.

Het bestelproces

Op de website van Studentendrukwerk kun je kiezen voor allerlei producten om je foto op af te drukken. In mijn geval dus een tegeltje!

Je kunt helemaal zelf kiezen wat je op je tegeltje wilt plaatsen, alles is mogelijk! Je kunt zo’n typische oud Hollandse delfts blauwe quote op het tegeltje plaatsen, of voor een foto kiezen. Ik heb zelf voor illustraties gekozen.

Je begint het met samenstellen van het product. Je kunt hier kiezen of je er een ophang systeem bij wilt, een houdertje en of je je PDF’s wilt laten controleren. Het formaat is standaard 15 x 15 centimeter, volgens mij is dat het standaard formaat van zo’n delfts blauw tegeltje.

Vervolgens kun je je oplage kiezen. Ik kan me voorstellen dat je meestal voor één tegeltje kiest, omdat je dezelfde foto niet meerdere keren wilt neerzetten. Maar als je het bijvoorbeeld als cadeau geeft aan iedereen in een vriendengroep is zo’n grote oplage wel weer toepasselijk.

Vervolgens kun je beginnen met het ontwerpen! Studentendrukwerk heeft een aantal standaard ontwerpen waar je uit kunt kiezen, maar je kunt ook je eigen ontwerpen uploaden.

Een aantal ontwerpen van Studentendrukwerk

Ik heb gekozen om mijn eigen ontwerp te uploaden. De aanleverspecificaties worden duidelijk aangegeven. Je kunt zelfs een template downloaden voor InDesign waar je je ontwerp in kunt maken.

Het product

Vrij snel waren mijn tegeltjes binnen. Helemaal netjes verpakt en zonder beschadigingen zijn ze aangekomen.

De kwaliteit van de tegeltjes is dik in orde. De tegeltjes zijn sterk en de afbeeldingen zijn prachtig scherp afgedrukt. Ook de kleuren komen overeen met mijn ontwerpen, wat natuurlijk belangrijk is als je er foto’s op afdrukt.

De tegeltjes staan nu hartstikke leuk op de keukenplank! Ik vind de keuken een hele leuke locatie voor zo’n tegeltje, maar de quote die ik heb laten maken komt denk ik in het toilet.

Conclusie

Ik ben heel tevreden met de tegeltjes van Studentendrukwerk! Het bestellen ging makkelijk, en de kwaliteit is dik in orde.

Ik kende dit product nog niet, maar ik vind het een heel leuk idee voor een cadeautje! Ideaal om te geven bij een housewarming of verhuizing.

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius