Inspiratie

Wat te doen buiten het foto seizoen?

February 6, 2017

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

15776924_1366501463389666_3040498376794020331_o

We zitten een beetje in een saaie tijd. De lente begint voorlopig niet en het weer is druilerig. Fotoshoots zijn dan ook niet zo populair in deze tijd. Maar deze saaie maanden kun je als fotograaf alsnog heel nuttig besteden!

Schrijf je doelen op

Lekker cheesy natuurlijk, zo aan het begin van het jaar, maar het werkt soms echt heel erg fijn! Schrijf op wat je doelen zijn voor dit jaar, waar je misschien aan wilt werken, projecten die je uit wil werken, etc. Je kunt de tijd ook gebruiken om juist te reflecteren op het vorige jaar. Wat ging er goed, wat juist wat minder? Wat vond je leuke dingen om te doen, en waar zag je soms tegen op?

Begin een foto project

In het vorige artikel beschreef ik het ook al; start een foto project! Als je geen opdrachten krijgt, dan maak je toch lekker je eigen opdrachtjes 🙂 Lees hier alles over foto projecten.

Doe een cursus

Dit is echt dé ideale tijd om cursussen te doen! Boek een cursus bij een fotograaf, boek een mentor sessie, of struin YouTube af naar leuke tutorials. Sla natuurlijk ook vooral mijn blog niet over 😉

15874920_1366501740056305_4171357593799566327_o

Plan vooruit

Je hebt waarschijnlijk al van alles staan in je agenda voor volgend jaar. Misschien zelfs wel bruiloften! Werk zo veel mogelijk vooruit voor je komende activiteiten. Ben je een blogger, schrijf dan wat blogs voor als je het later weer wat drukker hebt. Maak kennis met je bruidsparen van volgend jaar. Bedenk vast ideeën voor gave shoots die je hebt staan.

Fotografeer voor de lol

Een hele belangrijke; fotografeer ook weer eens gewoon omdat je het leuk vindt. Je zult het misschien wel herkennen. Je hebt zo veel opdrachten dat ‘gewoon’ een beetje fotootjes maken van de vlindertjes in de tuin eigenlijk al heel erg lang geleden is. Gebruik deze rustige tijd om lekker op pad te gaan met je camera. Gewoon wat wandelen, sta eens vroeg op en ga de natuur in om daar mooie foto’s te maken. Maak gewoon weer eens wat ‘simpele’ foto’s!

Hoe benut jij deze rustige fotografie tijd?

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius