15 redenen waarom een fotoreis naar IJsland op je bucketlist moet staan

Algemeen, Inspiratie, Travel

unspecified9

Het is de tijd van het jaar dat de vakanties voor volgend jaar langzaam gepland worden, en ik wil je graag een tip geven. Ik was er vorig jaar, en ik kan echt beamen: IJsland is bijzonder. Ik geef je 15 redenen waarom een fotoreis naar IJsland op je bucketlist moet staan!

unspecified2

1 Watervallen

Ze zijn echt overal, tot je geen waterval meer kunt zien. Je hebt ze in het gigantisch groot, maar ook kleinere watervallen zijn er genoeg te vinden. De watervallen van IJsland zijn ideaal om je lange sluitertijden te oefenen.

unspecified12

2 Zwarte stranden

Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je zwarte stranden kunt vinden. De stranden vind je vooral in het zuiden van het land, ik ben zelf bij Vík geweest. De kleur van het zand komt van het vulkanische as.

4IMG_9401copy

3 Noorderlicht

IJsland is denk ik een van de meest fotogenieke landen om het Noorderlicht te fotograferen. Zie je het al voor je, het Noorderlicht boven een prachtig landschap van bergen, vulkanen en watervallen. Need I say more?

unspecified10

4 Eindeloos wandelen

Je moet er misschien een beetje sportief voor zijn, maar in IJsland kun je echt eindeloos wandelen. Vooral in Landmannalaugar kun je prachtige wandelingen maken, waardoor je op plekken komt waar de meeste toeristen niet komen.

unspecified

5 Het is nog niet zo toeristisch

Om nog even door te gaan op die toeristen, die heb je nog niet super veel! Het trekt wel wat aan de laatste jaren, maar alsnog is IJsland nog geen mega trekpleister, en als je buiten het seizoen gaat zul je soms helemaal alleen onder een waterval kunnen staan.

unspecified122

6 De buitenaardse landschappen

IJsland is bizar. Dat bleef ik maar herhalen toen ik er was. De landschappen zijn gewoon buitenaards.

unspecified33

7 Geisers

In IJsland heb je veel echt werkende geisers, die eens in de zoveel tijd ineens tot leven komen en een gigantische hoeveelheid water omhoog spuwen. Heel erg gaaf om te fotograferen!

unspecified0

8 Midzomernacht

Ik was in de zomer in IJsland, en het werd gewoon vrijwel niet donker! Dit is als fotografie liefhebber natuurlijk ideaal, want je hoeft niet eens meer te slapen! 😉 Bereid je dan ook voor op lange dagen. Ik heb om 2 uur ‘nachts bij een waterval gestaan om deze zonder toeristen op de foto te zetten. Een hele bijzondere ervaring!

11794304_10204605191389335_8874488677251742377_o

9 Zwemmen tussen twee continenten

Samen met Yvette Baur heb ik ook nog gesnorkeld tussen de kloof van Eurazië en Noord-Amerika! Wel heel koud, maar heel erg bijzonder.

paarden

10 IJslandse paarden

Dit was voor mij wel echt een groot extraatje, de IJslandse paarden. Ongelooflijk fotogeniek, je vind ze bijna overal en ze laten zich heel makkelijk benaderen.

f

11 Puffins

De puffins zijn zo mogelijk nog leuker! Deze papegaai duikers vind je op sommige rotsen, en ze zijn zó ontzettend gaaf om te fotograferen. Alsof ze zo uit een Disney film zijn komen lopen.

unspecified4
12 Het land is nergens mee te vergelijken

Ik heb al best veel landen bezocht en ben in bijna elk continent geweest, maar IJsland is eigenlijk met geen enkel land te vergelijken. Het heeft iets van Zweden, veel van Amerika, en ook wat van Engeland, maar een heel groot deel vind je nergens anders. IJsland is echt een uniek land, wat het heel bijzonder maakt om te fotograferen. Sommige verhoudingen zijn zoals je ze nog nooit gezien hebt, zo immens groot.

11794327_994000413973108_8162278460109288356_o

13 Het reizen is niet eens zo duur

Het is niet eens zo duur! Vliegtickets naar IJsland zijn niet onwijs duur, en als je in IJsland in hostels overnacht hoef je niet heel veel kwijt te zijn. Je kunt er zelfs voor kiezen om heel avontuurlijk in een tentje te gaan zitten 🙂

unspecified34

14 IJsmeren en stranden met ijsblokken

Een heel bizar gezicht, een zwart strand wat vol ligt met ijsblokken. Ik hoef je niet uit te leggen wat voor gave foto’s je hier kunt maken.

11838574_994000780639738_3660138703329424777_o

15 De warmte bronnen

In IJsland heb je geen spa nodig, je vind op verschillende plekken natuurlijke warmte bronnen waar je vaak in mag zwemmen. Zo heb je er ook eentje bij de camping in Landmannalaugar. Niks koud douchen of met een washandje wassen, je springt gewoon in de hete bron! Wil je het iets minder ‘natuurlijk’, dan kun je ook naar de Blue Lagoon gaan, een gigantisch heet bad waar je de hele dag lekker kunt genieten.

En, heb ik je overtuigd? Komt IJsland ook op jouw bucketlist?

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN >

Lightroom presets

Van een dromerige sfeer tot een zachte, frisse bewerking: met deze presets tover jij ze in no-time op je foto!

de Fotografie Academy

De niet-technische fotografiecursus waarna jij nooit meer op de automatische stand fotografeert!

Fotografie e-books

E-mail templates, posing guides, of een fotografie handboek voor beginners? Download diverse e-books in de shop!

kies je eigen product

GA NIET WEG ZONDER JE GRATIS PRESET!

wacht...!

Probeer een gratis frisse en lichte preset uit het Light & Airy Preset Package voor Adobe Lightroom CC & Mobile!

DOWNLOAD

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!