Algemeen

Waarom je Pinterest zou moeten gebruiken

June 9, 2016

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

pinterest gebruiken

Van alle sociale netwerken is Pinterest echt veruit mijn favoriet, ik gebruik het denk ik wel elke dag. En jij zou het ook moeten gebruiken! Voor fotografen heeft Pinterest ontzettend veel te bieden. Ik ga je vertellen waarom jij Pinterest zou moeten gebruiken.

Pinterest is ideaal om inspiratie op te doen

Voor élke shoot die ik doe, speur ik eerst even Pinterest af. Ben je op zoek naar leuke ideeën voor poses, make-up, haar, kleding, of gewoon qua sferen in foto’s? Pinterest has it all! Typ een zoekwoord in de balk in (tip: Engels geeft altijd meer resultaten), en scroll door de duizenden resultaten. Afbeeldingen die je aanspreken kun je pinnen, en in een speciaal board plaatsen. Je kunt een board maken van concepten die je nog graag wil uitwerken, van poses die je wil gebruiken, etc etc.

Deel boards met je klanten

Je hoeft zo’n board natuurlijk niet voor jezelf te houden. Je kunt ook samen met je klant een moodboard maken! Laat je klanten bijvoorbeeld foto’s pinnen die zij mooi vinden of die hen aanspreken. Dan pin je zelf ook verschillende ideeën, en zo werk je samen aan een moodboard. Je kunt ze ook gewoon je eigen boards doorsturen die je gemaakt hebt. Bijvoorbeeld een board vol met tips en/of ideeën voor outfits die goed werken bij een fotoshoot.

screenshot pinterest

Meer verkeer naar je website

Het fijne van Pinterest is dat afbeeldingen altijd linken naar de originele bron. Als jouw foto’s dus op Pinterest verschijnen hoef je niet bang te zijn dat mensen niet zullen weten dat jij de foto gemaakt hebt. Mensen kunnen op je foto klikken en worden zo doorgestuurd naar je website, of wat de bron ook was waar de foto vandaan kwam.

Om te zorgen dat mensen je foto’s pinnen kun je Pinterest plug ins op je website downloaden. Daarna kun je bijvoorbeeld klanten aanmoedigen jouw werk te pinnen door ze een moodboard te laten maken met jouw eerdere werk. Zo kunnen je klanten aan jou laten zien welke stijl ze leuk vinden, en krijg jij meer traffic én meer ideeën voor je fotoshoot.

Wil je zien of er veel mensen zijn die jouw foto’s pinnen? Typ dan in de adresbalk: http://pinterest.com/source/jouwwebsite.nl
Dit heb ik ook even gedaan, en ik leer meteen dat ik mijn foto’s eens betere namen moet geven.

mhilariustutorials

Bepaal je huisstijl

Pinterest is ook echt een hemel voor designers. Een gigantisch aanbod aan logo inspiratie, design en website templates. Zo kun je ook inspiratie op doen voor jouw eigen huisstijl. Welke logo’s vind jij mooi, wat voor sfeer wil jij op je website neerzetten? Welke kleuren paletten zijn mooi om te gebruiken? Dat alles kun je ook op Pinterest uitvinden!

Sla leuke tutorials en artikelen op

Naast afbeeldingen kun je op Pinterest ook veel links vinden naar leuke tutorials en blogposts. De artikelen zelf staan niet op Pinterest, maar die kun je vinden door op de foto te klikken. Zo heb ik al een hele hoop leuke bloggers ontdekt!

En, heb ik je over gehaald om Pinterest te gebruiken?

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. Anne says:

    Helemaal mee eens! Pinterest heeft vaak zulke leuke creatieve ideeën, ook als je een cadeautje voor iemand wilt maken, als je je huis eens wilt her-inrichten, de muur een kleurtje wilt geven, of gewoon toe bent aan een nieuwe uitdaging. Zo fijn!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius