Ondernemen

Het geheim voor online succes

April 10, 2017

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Online succes is tegenwoordig bijna de key tot offline succes. Als je goed weet te scoren op Facebook of Instagram heb je meer kans om geboekt te worden. Maar hoe zorg je er voor dat je succes hebt op deze online social kanalen?

Post minstens 2x per week, maar liever elke dag

Het belangrijkste is om actief te zijn. Hoe actiever jij bent, hoe vaker je verschijnt in de feeds van je volgers. Zo worden ze telkens weer aan jou herinnerd. Twee keer per week updaten is een mooi aantal dat goed vol te houden is, maar het liefst post je iedere dag iets. Je kunt zelf bepalen hoe je dit wilt doen en op welke kanalen je wilt updaten. Op Facebook kun je je posts ook inplannen als je niet altijd de tijd hebt om spontaan iets te posten. Ook Instagram heeft hier apps voor die je gratis kunt downloaden.

Plaats veel foto’s

Je bent een fotograaf, dus het is belangrijk dat je ook daadwerkelijk foto’s van je werk plaatst. Dat is soms lastig, want je hebt misschien niet altijd even veel nieuw werk om te laten zien. Krijg je maar geen shoots geboekt? Zorg dan zelf voor foto’s! Ga naar een fotomeeting, organiseer zelf een TFP-shoot, spreek af met vriendinnen om te shooten, of maak wat foto’s in de natuur. Zorg dat je telkens weer nieuwe content kunt laten zien.

Wees professioneel, maar ook een ‘echt’ persoon

Het is natuurlijk belangrijk om altijd professioneel te blijven in je posts, maar het is óók belangrijk dat je volgers zien dat er ook een ‘echt’ persoon achter de Facebook en Instagram schuilt. Zorg dat je posts dus echt bij jouw karakter passen en niet te kil of afstandelijk zijn. Gebruik van emoji’s om je post wat persoonlijker te maken kan ook best! Zo lang je er geen honderd achter elkaar plakt kun je ze prima gebruiken.

Plaats behind-the-scenes beelden

Dit soort posts doen het altijd ontzettend goed! Iedereen vindt het leuk om te zien hoe een fotoshoot tot stand is gekomen, of hoe je je foto’s hebt bewerkt. Zo laat je ook weer een deel van je persoonlijkheid zien.

Weet wie je doelgroep is

Onthoud in je posts altijd wie je wilt bereiken. Zijn dit bijvoorbeeld jonge meiden? Vermijd dan moeilijke woorden en deftige zinnen. Misschien zijn het juist wel vrouwen van middelbare leeftijd met honden? Focus je posts en je foto’s dan ook op deze groep. Bedenk telkens wat jouw doelgroep zou willen zien of horen van jou. Weet je niet wie je doelgroep eigenlijk is? Bekijk dan eens je statistieken van je Instagram of Facebook pagina!

Wees bereikbaar en zorg voor interactie

Hoe veel berichtjes of vragen je ook krijgt, probeer altijd te antwoorden en online ‘aanwezig’ te zijn! Het doet je geen goed als je weken niet reageert op berichtjes of mailtjes, of gewoon helemaal niet van je laat horen.
Het werkt ook altijd goed om je volgers uit te nodigen tot reageren op je social media posts. Stel ze een vraag of laat ze foto’s insturen. Je kunt natuurlijk ook like, deel en win acties doen, maar let goed op: deze zijn eigenlijk verboden op Facebook en Instagram.

Wat doe jij om online succes te behalen?

BewarenBewaren

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. […] via Het geheim voor online succes — MHilariusTutorials […]

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius