Hello you!

Op deze blog help ik jou een betere fotograaf te worden met behulp van tutorials én allerlei producten. Have fun! 
X Marit

Algemeen

Photoshop

Tutorials

Camera's en objectieven

Fotografie

Inspiratie

Travel

Persoonlijk

Ondernemen

All

Lightroom

Als je een foto wilt afdrukken heb je tegenwoordig talloze opties om uit te kiezen. Eentje die bij mij nog niet zo bekend was, is een foto afdrukken op hout. Van www.fotoophout.nl mocht ik een exemplaar reviewen!

Omdat ik op dit moment geen foto’s hoef af te drukken besloot ik er een witactie van te maken. Keeley wit heeft gewonnen en zij mocht deze foto, gemaakt door SH Shots, gebruiken!

De soorten hout

Je kunt op de website voor verschillende soorten hout kiezen. Vurenhout, Larikshout/Ayoushout, steigerhout en Multiplex. De standaard optie is Vurenhout, deze heb ik ontvangen. Larikshout kun je ook buiten gebruiken en heeft minder opvallende nerven. Steigerhout geeft een wat stoerdere look en multiplex is een wat goedkopere optie.

Je kunt ook voor een white wash kiezen onder je foto. Dan vallen de nerven en ander patronen in het hout minder op. Je kleuren op de foto komen dan ook wat mooier over. Dit raad ik je zeker aan!

Afmetingen

Je kunt voor verschillende afmetingen kiezen. Belangrijk om te weten is dat de planken standaard 10 cm zijn. De formaten worden dus telkens met 10 centimeter groter. De foto die ik ontvangen heb is 60 cm bij 40 cm. Dit is een fijn formaat, maar ik denk dat je foto’s nog mooier uitkomen bij een wat groter formaat.

De verzending

Nadat ik mijn bestelling had afgerond had ik de print met een week binnen. Keurig verpakt in stevig karton en met een basic ophangsysteem. Hele fijne service en alles zag er tip top uit.

Wat vind ik van het product?

De kleuren zien er erg goed uit! De foto was best een hele moeilijke voor op hout, veel verschillende lichte kleuren die in elkaar overlopen. Ik was benieuwd of deze subtiele overloop van kleur mooi zou uitkomen, maar dat is zeker goed gelukt.

Het hout is heel netjes afgewerkt. Je zult er geen splinters van krijgen. Hier en daar zie je nog een nerf lopen. Dit vind ik stiekem wel een beetje zonde, omdat het toch je foto beïnvloed. Dit is persoonlijke smaak, want bij een foto op hout wil je juist wel die ‘hout-look’ terug zien, natuurlijk.

Door het hout is je foto ook logischerwijs niet helemaal haarscherp, zoals het op bijvoorbeeld een glasplaat wel zou zijn. Voor de leek niet te zien, maar als fotograaf is dat dan toch zonde.

De planken vind ik zelf iets te groot bij dit formaat afgedrukt. Je moet ook echt opletten bij het bestellen of je foto wel mooi uit komt, dit kun je in de voorvertoning zien. Je wilt geen gleufje die dwars door een oog loopt, bijvoorbeeld. Ik denk dat de foto bij een groter formaat nog mooier had uitgekomen!

Conclusie

Zelf vind ik een foto op hout niet direct iets voor mij. Ik vind de nerven die er doorheen lopen toch zonde, als fotograaf. Ik blijf fan van aluminium en glas, vanwege de perfecte kleurenweergave en scherpte. Ik zou denk ik eerder voor hout kiezen als ik de foto buiten wil ophangen, dan past hout er toch beter bij, vind ik. Als je hem buiten wilt gebruiken kun je het Larikshout kiezen en deze heeft al minder opvallende nerven.

Al met al is de print wel echt heel netjes en kan ik er weinig op aanmerken. Zeker een aanrader dus als je hier van houdt!

FotoOpHout is een dochterbedrijf van FotoCadeau.nl. Hier kun je naast een foto op hout ook terecht voor onder andere foto’s op glas, aluminium, canvas en tuinposters. Het product heb ik gratis ontvangen. 

Review: Foto afdrukken op hout

Algemeen

April 6, 2017

blogs

Zo maak je foto’s met een onscherpe achtergrond

De tool die mij productief maakt

Travel Guide IJsland: De beste fotospots van Zuid-IJsland

YAY, I'm IN!

In 5 uitgebreide video's ga ik jou alles vertellen over personal branding. 
Meld je gratis aan en begin met werken aan jouw bedrijf!

New!

 1. Foto afdrukken op hout | Nice Foto Blog

  April 6th, 2017 at 8:44 am

  […] via Review: Foto afdrukken op hout — MHilariusTutorials […]

 2. Silke

  April 6th, 2017 at 9:34 am

  Bedankt voor je eerlijke review! Altijd tof om te lezen 🙂 Ik denk dat iets op hout mij wel zou aanspreken, juist omdat ik fan ben van hout (en het dus niet zo erg is voor mij als de foto niet 100% perfect erop te zien is). Al kan ik me wel inbeelden dat als je een foto kiest waar je super trots op bent, het altijd wat spannend is hoe je het zal terug krijgen. Liefs!

 3. Marit

  April 6th, 2017 at 11:24 am

  Ja het is denk ik heel erg afhankelijk van je smaak! Ik ben gek op glas en acryl afdrukken dus dan is dit wel even wat anders, haha.

 4. Bente

  April 13th, 2017 at 7:16 pm

  Als je een foto op canvas wilt uit printen, welke afmetingen van de foto raad jij dan aan ? 🙂

 5. Marit

  April 17th, 2017 at 9:48 am

  Ik vind zelf dat de foto dan minimaal zo’n 60 cm breed moet zijn, liefst nog groter. Anders wordt het al gauw zo’n lullig dingetje op een grote muur, haha. Hoe groter de muur, hoe groter de afdruk!

 6. Karin

  April 25th, 2017 at 8:47 am

  Ik vind een foto op hout ook heel gaaf ik heb in mijn woonkamer een heel groot formaat hangen. Maar dat is zeker de moeite waard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

follow me

@marit.hilarius