Hello you!

Op deze blog help ik jou een betere fotograaf te worden met behulp van tutorials én allerlei producten. Have fun! 
X Marit

Algemeen

Photoshop

Tutorials

Camera's en objectieven

Fotografie

Inspiratie

Travel

Persoonlijk

Ondernemen

All

Lightroom

Als fotograaf moet je er op een bruiloft natuurlijk ook mooi verzorgd bij lopen. In het begin was ik erg zoekende naar een ‘juiste’ wedding proof outfit die ik kon dragen. Om jou wat te helpen heb ik op de webshop van Only rond gekeken en wat outfits uitgezocht die prima geschikt zijn om te dragen als bruidsfotograaf!

Wat moet je aan?

Er zijn natuurlijk geen specifieke regels voor het kiezen van een outfit als fotograaf. Maar er is in elk geval één ding wat je niet wilt: opvallen. Niet op een positieve manier, en niet op een negatieve manier. Het is niet de bedoeling dat mensen het nog weken over jou geweldige looks hebben, maar het is ook niet de bedoeling dat het bruidspaar zich schaamt voor je outfit. Je wilt gewoon op gaan in het gezelschap en zorgen dat niemand je outfit echt opmerkt.

De don’ts

De enige écht hele grote don’t is wit dragen. Voor de veiligheid draag ik gewoon niets wit, geen blouse of jasje, niets. Dit is bij bruiloften eigenlijk voor iedereen een regel, je wilt in geen geval op de bruid lijken!
Daarnaast raad ik het aantrekken van hakken ook niet aan. Je moet zo geruisloos mogelijk fotograferen tijdens bijvoorbeeld ceremonies en getik van hakken gaat daar niet bij helpen.
Ook zijn spijkerbroeken op bruiloften niet zo’n grote hit. Een nette zwarte of grijze spijkerbroek vind ik persoonlijk nog wel een optie, mocht je echt niets anders in de kast hebben. Maar de voorkeur heeft een nette broek of rok.

De do’s

Overleg met het bruidspaar of er een dresscode is. Zo ja, probeer je daar dan aan te houden, zodat je niet te veel opvalt tussen de gasten. Is die er niet, dan ben ik zelf meestal in pastel tinten of zwart tinten gekleed. Zo val je niet op en ben je altijd redelijk neutraal gekleed.

Inspiratie

Om je wat op weg te helpen heb ik outfits samen gesteld die erg lijken op de outfits waar ik vaak in fotografeer. Om het je makkelijk te maken heb ik alle outfits gekozen op de webshop van Only.nl. Nee, helaas word ik hier niet voor gesponsord, haha. Het is gewoon een winkel waar ik vaak shop en die ook voor de kleinere budgetten genoeg nette kleding heeft!

Outfit 1

De eerste outfit is eentje die ik vaak draag! Een zwarte pantalon die heerlijk zit door de elastieken band, en daardoor voelt als een jogging broek. De stof is heel erg dun, waardoor dit mijn go-to hete zomerdagen broek is. Daarboven kun je een mooie blouse dragen, in pastelkleur met een print. Let op, geen teksten! Voor de ceremonie en het begin van de dag kun je er een mooie blazer op dragen.
De schoenen vind ik altijd erg moeilijk, omdat ik slecht loop op heel veel schoenen en snel last van mijn rug krijg. Ik kan dan ook enkel stevige nette gympen aan. Heb je zelf wat makkelijkere voeten, kun je ook voor andere, nette platte schoentjes kiezen.

Outfit 2

Nog een hele fijne pantalon uit mijn collectie, eentje met streepjes! Deze stof is wat dikker, maar wel erg elastisch waardoor je er goed in kunt bewegen. Hij zit wat hoger, waardoor het mooi is om je shirtje er in te stoppen. Kies altijd voor een wat losvallender shirtje zonder veel decolleté, en natuurlijk geen crop top! Voor erover weer een nette blazer, en dit keer witte gympjes eronder. Dit soort gympen draag ik vrijwel altijd.

Outfit 3

Hou je niet van broeken, dan kun je natuurlijk ook voor een rok kiezen. Kies dan wel een mooie kokerrok of lange rok die in elk geval op je knieën of langer valt. Zo kun je er nog in knielen als het nodig is en heb je ook geen risico op omhoog kruipende rokjes. Om de blote benen te compenseren zou ik wel voor een top kiezen met korte mouwtjes.

Outfit 4

Draag je liever jurkjes? Dat kan natuurlijk ook! Ik draag dit zelf niet graag omdat ik toch wat vrijer wil zijn in bewegen, op de grond zitten, etc. Maar kies je wel voor een jurk, kies dan voor een nette jurk die niet te veel curves laat zien en niet te kort is.

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven voor een geschikte wedding outfit! Wat doe jij altijd aan naar een bruiloft?

Outfit inspiratie voor bruiloft fotografie

Algemeen, Inspiratie

July 27, 2017

blogs

Zo krijg jij de scherpste foto’s in Photoshop

Harry Potter Travelguide: Alle fotospots in de UK

Zo maak je foto’s met een onscherpe achtergrond

YAY, I'm IN!

In 5 uitgebreide video's ga ik jou alles vertellen over personal branding. 
Meld je gratis aan en begin met werken aan jouw bedrijf!

New!

  1. Miss Letterpress

    July 31st, 2017 at 3:29 pm

    Leuk om deze kant van een bruiloft ook eens te lezen. Wij zijn voornamelijk achter de schermen bezig met het drukwerk in de vorm van unieke trouwkaartjes die aansluiten bij de bruiloft. Zeer dankbaar werk, maar vaak vergeten na de bruiloft. Net als de fotografie vaak, maar niet als je er zo verzorgd uit ziet 🙂

Laat een reactie achter!

follow me

@marit.hilarius

%d bloggers like this: