Algemeen

Op deze 4 manieren kun je foto’s afleveren aan je klanten

Modern workplace with computer at home

December 6, 2018

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Je hebt je fotoshoot afgerond, alle foto’s bewerkt, en het is tijd om je klanten de foto’s toe te sturen. Hoe doe je dat eigenlijk op een professionele manier? Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je rekening mee ho uden? Ik deel 4 manieren met je om je foto’s aan je klanten af te leveren.

Op een USB-stick

Het is haast ouderwets inmiddels, maar je kunt de foto’s nog best op een USB afleveren. Nóg leuker is om dan een persoonlijke USB-stick te ontwerpen en te laten maken. Het grote voordeel van deze manier van foto’s afleveren is dat je er een heel pakketje van kunt maken. Dit pakketje kun je versieren en aanvullen met leuke producten. Denk aan iets lekkers zoals snoepjes, maar je kunt er ook een handgeschreven briefje, visite kaartjes of flyers bij voegen. Zo maak je van het afleveren van je foto’s echt een speciaal moment! Toen ik bruiloften fotografeerde leverde ik mijn foto’s altijd zo op, en dat zorgde elke keer weer voor leuke reacties.

Geprint of in een album

Je kunt je foto’s uiteraard ook altijd laten afdrukken of in een album verwerken. Misschien iets te prijzig voor elke fotoshoot, maar deze optie is altijd fijn om aan te bieden aan je klanten. Ook hier kun je dan weer een leuk pakketje van maken! Je kunt het ook combineren met de eerste optie, dan voeg je een USB’tje toe aan het pakketje met je album.

Ik druk mijn foto’s altijd af bij Profotonet en ben altijd heel tevreden met de kwaliteit. Je kunt hier ook albums laten maken. Wil je niet zo veel investeren in een album? Saal Digitaal biedt hele leuke mini-albums voor lage prijsjes. Deze albums heb je al vanaf 15 x 15 cm, met softcover. Deze passen ook nog gewoon door de brievenbus!

Online versturen

De makkelijkste en goedkoopste manier is om je foto’s te versturen via internet. Je kunt dit doen met bijvoorbeeld WeTransfer of Smash. Met WeTransfer kun je gratis tot 2GB versturen, en met Smash heb je geen upload limiet. Het voordeel is dat dit helemaal gratis is en de klanten de foto’s direct ontvangen. Daar staat tegenover dat er weinig ‘beleving’ zit in het opleveren van je foto’s. De klanten downloaden de foto’s zelf en zien ze direct allemaal, en dat is het dan. Doeltreffend, maar misschien een beetje saai.

Bron foto: Pixieset

Via een klanten galerij

Ik verstuur mijn foto’s altijd graag in een klanten galerij. Er zijn verschillende opties online beschikbaar, waarvan velen gratis. Een mooi voorbeeld is PassGallery.  Al je foto’s kun je plaatsen in een mooi opgemaakte galerij die je klanten kunnen bekijken en delen met vrienden en/of familie. Sommige client gallery’s hebben ook de opties om foto’s te downloaden in groot en klein formaat, of zelfs om favorieten aan te geven. Zo biedt je je klanten een uitgebreidere ervaring dan wanneer je je foto’s enkel via WeTransfer zou sturen, maar hoef je niet te investeren.

Hoe verstuur jij je foto’s?

Heb jij nog tips om je foto’s op een leuke manier te delen met je klanten? Hoe deel jij je foto’s nu?

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius