Op deze 4 manieren kun je foto’s afleveren aan je klanten

Algemeen, Ondernemen

Je hebt je fotoshoot afgerond, alle foto’s bewerkt, en het is tijd om je klanten de foto’s toe te sturen. Hoe doe je dat eigenlijk op een professionele manier? Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je rekening mee ho uden? Ik deel 4 manieren met je om je foto’s aan je klanten af te leveren.

Op een USB-stick

Het is haast ouderwets inmiddels, maar je kunt de foto’s nog best op een USB afleveren. Nóg leuker is om dan een persoonlijke USB-stick te ontwerpen en te laten maken. Het grote voordeel van deze manier van foto’s afleveren is dat je er een heel pakketje van kunt maken. Dit pakketje kun je versieren en aanvullen met leuke producten. Denk aan iets lekkers zoals snoepjes, maar je kunt er ook een handgeschreven briefje, visite kaartjes of flyers bij voegen. Zo maak je van het afleveren van je foto’s echt een speciaal moment! Toen ik bruiloften fotografeerde leverde ik mijn foto’s altijd zo op, en dat zorgde elke keer weer voor leuke reacties.

Geprint of in een album

Je kunt je foto’s uiteraard ook altijd laten afdrukken of in een album verwerken. Misschien iets te prijzig voor elke fotoshoot, maar deze optie is altijd fijn om aan te bieden aan je klanten. Ook hier kun je dan weer een leuk pakketje van maken! Je kunt het ook combineren met de eerste optie, dan voeg je een USB’tje toe aan het pakketje met je album.

Ik druk mijn foto’s altijd af bij Profotonet en ben altijd heel tevreden met de kwaliteit. Je kunt hier ook albums laten maken. Wil je niet zo veel investeren in een album? Saal Digitaal biedt hele leuke mini-albums voor lage prijsjes. Deze albums heb je al vanaf 15 x 15 cm, met softcover. Deze passen ook nog gewoon door de brievenbus! Lees hier ook mijn review voor een groter album van Saal Digitaal.

Online versturen

De makkelijkste en goedkoopste manier is om je foto’s te versturen via internet. Je kunt dit doen met bijvoorbeeld WeTransfer of Smash. Met WeTransfer kun je gratis tot 2GB versturen, en met Smash heb je geen upload limiet. Het voordeel is dat dit helemaal gratis is en de klanten de foto’s direct ontvangen. Daar staat tegenover dat er weinig ‘beleving’ zit in het opleveren van je foto’s. De klanten downloaden de foto’s zelf en zien ze direct allemaal, en dat is het dan. Doeltreffend, maar misschien een beetje saai.

Bron foto: Pixieset

Via een klanten galerij

Ik verstuur mijn foto’s altijd graag in een klanten galerij. Er zijn verschillende opties online beschikbaar, waarvan velen gratis. Een mooi voorbeeld is PassGallery.  Al je foto’s kun je plaatsen in een mooi opgemaakte galerij die je klanten kunnen bekijken en delen met vrienden en/of familie. Sommige client gallery’s hebben ook de opties om foto’s te downloaden in groot en klein formaat, of zelfs om favorieten aan te geven. Zo biedt je je klanten een uitgebreidere ervaring dan wanneer je je foto’s enkel via WeTransfer zou sturen, maar hoef je niet te investeren.

Hoe verstuur jij je foto’s?

Heb jij nog tips om je foto’s op een leuke manier te delen met je klanten? Hoe deel jij je foto’s nu?

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN >

Lightroom presets

Van een dromerige sfeer tot een zachte, frisse bewerking: met deze presets tover jij ze in no-time op je foto!

de Fotografie Academy

De niet-technische fotografiecursus waarna jij nooit meer op de automatische stand fotografeert!

Fotografie e-books

E-mail templates, posing guides, of een fotografie handboek voor beginners? Download diverse e-books in de shop!

kies je eigen product

GA NIET WEG ZONDER JE GRATIS PRESET!

wacht...!

Probeer een gratis frisse en lichte preset uit het Light & Airy Preset Package voor Adobe Lightroom CC & Mobile!

DOWNLOAD

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!