Hello you!

Op deze blog help ik jou een betere fotograaf te worden met behulp van tutorials én allerlei producten. Have fun! 
X Marit

Algemeen

Photoshop

Tutorials

Camera's en objectieven

Fotografie

Inspiratie

Travel

Persoonlijk

Ondernemen

All

Lightroom

Vandaag is nummer 3 alweer van Het beste werk van.. Deze editie 3 prachtige foto’s van de 17-jarige Sjana!

Wie is Sjana?
Mijn naam is Sjana Wolthuis. Ik ben 17 jaar oud en woon in Leerdam (provincie Zuid-Holland). Ik ben ongeveer op mijn 13e  begonnen met fotografie. Ik ben begonnen met een vrij simpele camera. Na twee jaar tijd kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera, omdat ik mij serieuzer met fotografie wilde bezig houden.

Met welke apparatuur fotografeer je?
Momenteel fotografeer ik met de Nikon d7100 en de 85 mm f/1.8 lens van NIKKOR. Verder beschik ik nog over een NIKKOR 55-300 mm 4.5-5.6.
Binnenkort wil ik nog de 50 mm 1.8 aanschaffen en als het even mee zit de 70-200 mm f/2.8 (beide lenzen ook van NIKKOR).

Wat fotografeer je het liefst?
Dit vind ik een heel lastige vraag. Ik denk dan toch dat ik het vastleggen van mensen en dan voornamelijk kinderen het leukste vindt. Ze zijn zo spontaan en onvoorspelbaar en dat levert vaak erg leuke en unieke platen op. Dat is ook echt wat ik met mijn fotografie wil laten zien: emoties van/ tussen mensen, maar ook bijvoorbeeld tussen mens en dier.

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?
Ik ben fan van het werk van heel veel verschillende fotografen, gewoon omdat ieder zo’n unieke stijl heeft. Als ik dan toch één iemand moet kiezen dan ga ik denk ik toch voor Ésmee Franken. Ik kijk altijd met bewondering naar de foto’s. Ze bevatten allemaal een heel eigen sfeer.

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?
Ik zou heel graag nog eens een bruiloft willen fotograferen. Dit is in mijn ogen zo’n bijzondere gebeurtenis en wat is er nou mooier dan al die emoties vast te kunnen leggen op camera.
Verder zou ik graag ook nog eens voor een magazine willen werken. Ik ben me de laatste tijd steeds meer aan het interesseren in fashion fotografie en zou daar dus zeker wat meer mee aan de slag willen.

Achter deze foto zit een verhaal. Deze fotoshoot was eigenlijk ter afscheid van het paard op de foto. De eigenaresse wilde graag iets unieks.  Daarom zijn we een beetje de kant van de fashion fotografie opgegaan. Het was de langste fotoshoot die ik ooit heb gedaan. We hebben namelijk drie dagen geschoten. Twee keer een avondje en een keer van het eind van de middag tot ’s avonds laat.  Ik vond het een prachtige shoot met een mooi gebaar en twee prachtige modellen!

Deze foto is ook een van mijn favorieten, omdat het zo’n sprookjesachtige sfeer heeft, mede natuurlijk door de trouwjurk en het witte paard. Deze foto is gemaakt tijdens een fotomeeting in Teteringen. Ik heb persoonlijk een voorkeur voor het werken met tegenlicht. Tegenlicht biedt in sommige gevallen zoveel meer aan een foto, voornamelijk met portretten. Je kunt door middel van tegenlicht net dat beetje meer sfeer creëren. Hier op de foto staan het paard en het model op een soort ‘’heuvel’’, met daarachter de takken van de bomen op de achtergrond voor net dat beetje meer sfeer.Na lang nadenken heb ik toch voor deze foto gekozen, omdat dit toch eens iets totaal anders is als wat ik normaal gesproken fotografeer. Deze foto is tijdens een project gemaakt van Nikki de Kerf en mijzelf. Op de foto is een vriendin van mij te zien, die een moderne versie van pochahontas voor moet stellen.  Ook op deze foto heb ik tegen het licht in geschoten, omdat ik dat het best vond passen.

Wil je meer van het werk van Sjana zien? Bekijk dan haar Facebook.

Het beste werk van.. Sjana

Fotografie

May 20, 2014

blogs

Zo maak je foto’s met een onscherpe achtergrond

De tool die mij productief maakt

Travel Guide IJsland: De beste fotospots van Zuid-IJsland

YAY, I'm IN!

In 5 uitgebreide video's ga ik jou alles vertellen over personal branding. 
Meld je gratis aan en begin met werken aan jouw bedrijf!

New!

  1. Senna

    May 24th, 2014 at 2:26 pm

    Hele mooie sfeervolle foto’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

follow me

@marit.hilarius