Hello you!

Op deze blog help ik jou een betere fotograaf te worden met behulp van tutorials én allerlei producten. Have fun! 
X Marit

Algemeen

Photoshop

Tutorials

Camera's en objectieven

Fotografie

Inspiratie

Travel

Persoonlijk

Ondernemen

All

Lightroom

als je date met een fotografe

Dit artikel is aan de mannen gericht, de vriendjes of potentiële vriendjes van meiden die een hele grote passie hebben: Fotografie. Dus voor je je in zo’n relatie stort, heb je wel eens nagedacht waar je aan begint? Ik bereid je vast voor..

Draag soms wat spullen

Oké, oke, het is misschien niet zo feministisch, maar mannen zijn vaak gewoon nou eenmaal sterker dan vrouwen! En weet je wel wat een 70-200mm f/2.8 weegt?! Of een Canon 5D Mark III mét batterygrip? Veel te veel om de hele dag mee rond te zeulen. Dus jongens, wees galant en neem die tas af en toe (of de hele dag) even over.

Spaar wat geld

Om succesvol te worden als fotograaf moet je investeren. Dat betekent: af en toe nieuwe apparatuur kopen. En ja, die apparatuur die kost wel wat.. Die PlayStation kan wel even wachten, maar die ene zoomlens is écht nodig voor die volgende bruiloft!

giphy

Leer de basis van fotografie uit je hoofd

Doe je het niet, dan zul je na een aantal maanden waarschijnlijk alsnog alles weten. Maar het is voor ons gewoon heel erg handig als jij ook weet waar wij over praten. Je wil er toch altijd voor je vriendin zijn? Dan is het wel handig dat je haar kan adviseren mocht ze even niet meer weten welk diafragma nou de beste keus is.

Ontwikkel een mening 

Want je zult waarschijnlijk honderd keer gevraagd worden om je mening. “Wat vind je van deze foto?” “Vind je hem niet te licht? Of te donker? Of allebei?” “Welke is mooier, deze, of toch deze?”
Dan kun je niet aankomen met “Het maakt mij niet uit, alles wat je maakt is mooi”, of zo’n ander heel lief antwoord. Hartstikke leuk, maar daar komen we niet verder mee!

its-so-beautiful

Koop vast kaartjes voor de dierentuin

Want voor veel fotografen is de dierentuin hét uitje waarbij je ook nog eens je fotografie skills kan oefenen! Veel leuker en nuttiger dan een pretpark.

Ga altijd gewillig op de foto

Je kunt je er maar beter aan toe geven, want op de foto ga je toch, of je het nu leuk vindt of niet. Dus als je nou gewoon meteen even leuk lacht, dan is het zo snel mogelijk voorbij. Of nou ja, na een stuk of 30 foto’s ongeveer.

take-pictures

Bereid je mentaal voor op vakanties

Want je zult nogal wat stops moeten maken. Er is zó veel moois te zien in het buitenland, en later even terug komen is geen optie. Dus als je bij een idyllische open plek aankomt, maar de zon staat net te hoog, schrik dan niet als je verteld wordt dat er gewacht moet worden op het mooie licht, en dat licht nog 2 uur op zich laat wachten.

Verder zijn we heel erg leuk hoor 😉 Er zijn namelijk ook wel een aantal dingen die heel erg leuk zijn aan het daten van een fotograaf!
Dus jongens, al met al, hoe is het nou om met een fotograaf te daten?

7 Tips: als je date met een fotografe

Algemeen

September 29, 2016

blogs

Zo maak je foto’s met een onscherpe achtergrond

De tool die mij productief maakt

Travel Guide IJsland: De beste fotospots van Zuid-IJsland

YAY, I'm IN!

In 5 uitgebreide video's ga ik jou alles vertellen over personal branding. 
Meld je gratis aan en begin met werken aan jouw bedrijf!

New!

 1. Sharon

  September 29th, 2016 at 8:16 am

  Fantastisch herkenbaar artikel! Gelukkig heb ik een HEEL lief vriendje die mij inderdaad helpt investeren in ontwikkelen en updaten van mijn “gear”.
  De laatste keer Wildlands stond ook iedereen elke 2 meter op mij te wachten.
  Ik ga hem dit zeker even laten lezen.

 2. Ton de V

  September 29th, 2016 at 9:06 am

  Klopt helemaal ook vice versa!

 3. Silke

  September 29th, 2016 at 11:06 am

  Haha mijn vriend zou het niet grappig vinden om te stoppen met sparen voor zijn PlayStation om zo nieuwe dingen voor mij te kopen :p Maar zelf vind ik het ook niet zo belangrijk om steeds nieuwe lenzen te kopen etc. Wel altijd handig als vriendlief wil helpen! Zeker als hij kan vertellen welke foto je moet verwijderen en welke niet!

 4. Andreas Grey

  October 29th, 2016 at 10:39 am

  Haha ben nu al 7 jaar getrouwd met mijn vrouw die echt een passie heeft voor fotografie.
  Ben het ook met alles eens 😉 en geloof me ook al vind je de dierentuin of in mijn geval de Efteling niks aan, je gaat gewoon mee en na een bepaalde tijd vind je het zelfs nog leuk worden ook en geef je zelfs tips !!!
  Tassen dragen is geen probleem, heb er zelfs een gespierde schouder aan overgehouden 🙂
  Doe goed je best voor deze vrouwen en laat zien dat je alles voor ze over hebt en dan zul je er zeker geen spijt van krijgen 😉
  De ps4 heb je dan niet meer nodig !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

follow me

@marit.hilarius