Persoonlijk

Mijn nieuwe website! (en mijn vreselijke vorige designs..)

September 22, 2016

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

schermafbeelding-2016-09-16-om-13-25-07

Ik heb een nieuwe website! Nu ik ook echt aan de slag ga met bruiloften vond ik het tijd een andere kant op te gaan met mijn design. Daarbij keek ik even terug naar al mijn oude designs, en die zijn wel héél cringeworthy..

schermafbeelding-2016-09-16-om-13-24-10
Mijn eerste design

Dit was mijn eerste website design wat ik had bij Wix. Ik heb eerdere websites gehad maar die heb ik niet terug kunnen vinden. Ik weet nog dat ik zo blij was met deze achtergrondfoto. Die heb ik heel lang als achtergrond voor van alles gebruikt. De foto’s op de homepage waren toen mijn beste foto’s, en die wisselde ik af en toe. Dit design heb ik echt lang gehad!

schermafbeelding-2016-09-16-om-13-22-45

Daarna kwam dit design en deze vind ik echt afschuwelijk, terwijl ik me herinner dat ik deze toen wel heel gaaf vond. Dat lettertype bovenaan heb ik jaren voor mijn logo en alle koppen gebruikt. Achteraf vind ik het echt totaal niet bij mijn stijl passen, maar toch heb ik het jaren zo aangehouden. Mijn blog was er toen ook net, maar ik wist nog niet hoe ik die mooi in mijn website kon verwerken dus ik zette gewoon een roze linkje onder de titel. De designer in mij was nog niet helemaal opgestaan hier..

schermafbeelding-2016-09-16-om-13-21-56

Ooh deze weet ik nog zo goed! Eindelijk die achtergrond foto weg, en het werd al wat cleaner. Wel nog steeds hetzelfde lettertype als logo, maar de ondertitel werd al wat zwieriger. Voor de titels op de foto’s en de menu’s nam ik gewoon een derde lettertype, alsof het al niet druk genoeg is. Ik snap niet echt de functie van de gigantische witruimte om de website heen.. Het menu is helemaal bij elkaar gepropt omdat ik het vakje zo klein heb gemaakt. Geen idee wat ik dacht op dat moment.

schermafbeelding-2016-09-16-om-13-21-35

Dit design zullen de meesten van jullie wel herkennen, want deze had ik tot ik naar Zweden ging! Hier paste ik het waterverf effect voor het eerst toe, en dit is niet meer weg gegaan. Mijn nieuwe logo is ook zichtbaar! Ik begon hier echt met het neerzetten van mijn eigen stijl, en vooral het experimenteren met lettertypes. Opzich vind ik deze website nog steeds wel mooi en hij past ook nog steeds best goed bij mijn stijl.

schermafbeelding-2016-09-16-om-13-20-37

Mijn vorige design! Ook deze paste goed bij mij en ik was er blij mee, alleen vond ik het te druk. Bijna 4 verschillende fonts, veel te veel te zien, rommelige pagina’s. Alles was gewoon een beetje too much. Ik ben ook ouder geworden en mijn stijl is wat meer ontwikkeld, dus ik wilde dat dat ook aan mijn website te zien was.  Zeker nu ik bruiloften wil gaan oppakken, past daar een iets meer volwassen stijl bij, vond ik. Vandaar dus, mijn nieuwe website!

schermafbeelding-2016-09-16-om-13-25-07

Het is mijn rustigste design tot nu toe, en ik ben er (nu nog) heel tevreden mee. De kleur is na jaren niet meer roze, maar lichtgroen. Het waterverf is gebleven, maar wat subtieler toegepast. Het aantal lettertypes is verminderd naar simpelweg één, een clean en licht font. Meer aandacht voor fotografie en bruiloften, precies zoals ik het wilde!

Wat vinden jullie van mijn website? Ik hoor heel graag jullie meningen en eventuele verbeterpunten!

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
 1. Mona says:

  Erg mooi gedaan! 1 ding valt me direct op als je hem op een mobiel bekijkt, portfolio verliest een letter naar onder omdat het te lang is voor het menu. Ik zou het mobiele menu dus full width of de fontsize van het menu kleiner maken. 🙂

 2. Sharon says:

  Heel mooi en rustgevend zo marit. Het kijkt lekker weg zo.

 3. Paul Brants says:

  Ik vind de kleur van het font bij bijvoorbeeld het archief en de meest gebruikte tags te licht en dus te weinig contrast geven met de achtergrond zodat het voor mijn (iets oudere) ogen moeilijker leesbaar wordt. Voor de rest een mooi design.

 4. kim says:

  gaaf gedaan!
  even een vraagje over het “waterverf-effect” gebruik jij ook photoshop CC ? want bij mij is de optie lichtgrijs en dus niet te gebruiken 🙁 en dat vind ik zo jammer.
  Weet jij misschien hoe je dit kan oplossen?

  • Marit says:

   Ik gebruik CC inderdaad! Wat bedoel je met de optie lichtgrijs? Dat zegt me even niks!

   • kim says:

    als je bij naar filter –> stylize gaat, dan zie je alle woorden (opties) in het zwart staan (die kun je dus ook echt gebruiken)… maar oil paint is bij mij lichtgrijs-gedrukt.. en kan dus niet gebruikt worden. ZO gek, en ik kom er maar niet achter hoe dit kan.

 5. Een prachtige site! Mooie kleuren. Wat me opvalt is de de twee middelste foto’s erg staag laden. De twee buitenste (waaronder die met de olifant) laden sneller. Het lijkt alsof er dus iets mis is met de pagina. Na een paar seconden kom je erachter dat het niet zo is. Misschien kun je er wat mee.

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius