Ondernemen

Zo upload je foto’s op Instagram zonder telefoon

Instagram

September 27, 2018

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Als fotograaf wil je je beste werk op Instagram zetten, en dat gaat vaak het makkelijkst via je computer. Echter is Instagram een mobiele app, en kun je dus enkel via je telefoon foto’s uploaden. Maar gelukkig zijn er een aantal manieren om tóch via je computer foto’s te plaatsen op Instagram!

Via Later

Ik gebruik altijd de app Later om mijn foto’s in te plannen op Facebook en Instagram. Je kunt op www.later.com ook je foto’s uploaden en ze zo inplannen op Instagram. Ideaal! In de app of op de website kun je ook schuiven met je ingeplande posts, om zo te bekijken op welke volgorde je foto’s het beste in je feed passen. Later is gratis tot 30 posts per maand.

Via Chrome

Maak je geen gebruik van Later, dan kun je ook in de browser Chrome heel gemakkelijk foto’s uploaden! Om dat te doen laat je je browser denken dat je op je telefoon zit, en dan komen alle functies die je ook in de app hebt tevoorschijn! Je moet alleen even weten hoe je dat doet.

Stap 1

Klik met je rechtermuisknop in het scherm, en klik op ‘element inspecteren’.

Stap 2

Er verschijnt een scherm met de code van de website. Hier hoef je niet naar te kijken, let enkel op de balk boven in het scherm. Daar zie je, links boven naast ‘Elements’, een icoontje van een telefoon en een tablet. Klik hier op.

Stap 3

Je scherm verandert nu van formaat. Je kunt vervolgens boven in het scherm kiezen welk formaat je precies wilt hebben. Welk formaat je kiest, maakt eigenlijk niet uit.

Stap 4

Je hebt nu de mobiele versie van Instagram op je scherm staan, maar die upload-knop is er nog steeds niet. Dat klopt! Vernieuw je scherm, en tadaa! Daar is de upload-knop. Nu kun je gewoon, op de manier waarop je op je telefoon gewend bent, je foto uploaden!

Via Safari

Gebruik je Safari? Ook dan kun je foto’s uploaden in de browser!

Stap 1

Klik linksboven op Safari > Voorkeuren. In het voorkeurenscherm klik je rechts op ‘geavanceerd’. Onderin het geavanceerde scherm vink je ‘Toon Ontwikkel-menu in menubalk’ aan.

Stap 1

Open een nieuw venster van safari. Klik op Ontwikkel > Gebruikersagent, en selecteer de iPhone. Je browser denkt nu dat je op je telefoon zit, en alle functies komen tevoorschijn!

That’s it! Heel makkelijk, en zo hoef je nooit meer de foto’s naar je telefoon te sturen als je iets wilt plaatsen 🙂 Kende jij deze trucjes al?

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
 1. Te gaaf, straks effe testen of het me lukt, grtz caro

 2. Esther says:

  Dank je wel Marit! Deze tip had ik nèt nodig op m’n werk voor cliënten voor een gezamlijke instagrampagina…😀

 3. Jurriaan says:

  Kijk super. Nu kan ik dat ook eens doen 👌🏻

 4. wendy panier says:

  Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaat? Zit ik al die tijd al te prullen en het kan zo gemakkelijk?! 7
  Bedankt voor deze tip! Heel fijn Marit!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius