Zo upload je foto’s op Instagram zonder telefoon

Algemeen, Ondernemen

Als fotograaf wil je je beste werk op Instagram zetten, en dat gaat vaak het makkelijkst via je computer. Echter is Instagram een mobiele app, en kun je dus enkel via je telefoon foto’s uploaden. Maar gelukkig zijn er een aantal manieren om tóch via je computer foto’s te plaatsen op Instagram!

Via Later

Ik gebruik altijd de app Later om mijn foto’s in te plannen op Facebook en Instagram. Je kunt op www.later.com ook je foto’s uploaden en ze zo inplannen op Instagram. Ideaal! In de app of op de website kun je ook schuiven met je ingeplande posts, om zo te bekijken op welke volgorde je foto’s het beste in je feed passen. Later is gratis tot 30 posts per maand.

Via Chrome

Maak je geen gebruik van Later, dan kun je ook in de browser Chrome heel gemakkelijk foto’s uploaden! Om dat te doen laat je je browser denken dat je op je telefoon zit, en dan komen alle functies die je ook in de app hebt tevoorschijn! Je moet alleen even weten hoe je dat doet.

Stap 1

Klik met je rechtermuisknop in het scherm, en klik op ‘element inspecteren’.

Stap 2

Er verschijnt een scherm met de code van de website. Hier hoef je niet naar te kijken, let enkel op de balk boven in het scherm. Daar zie je, links boven naast ‘Elements’, een icoontje van een telefoon en een tablet. Klik hier op.

Stap 3

Je scherm verandert nu van formaat. Je kunt vervolgens boven in het scherm kiezen welk formaat je precies wilt hebben. Welk formaat je kiest, maakt eigenlijk niet uit.

Stap 4

Je hebt nu de mobiele versie van Instagram op je scherm staan, maar die upload-knop is er nog steeds niet. Dat klopt! Vernieuw je scherm, en tadaa! Daar is de upload-knop. Nu kun je gewoon, op de manier waarop je op je telefoon gewend bent, je foto uploaden!

Via Safari

Gebruik je Safari? Ook dan kun je foto’s uploaden in de browser!

Stap 1

Klik linksboven op Safari > Voorkeuren. In het voorkeurenscherm klik je rechts op ‘geavanceerd’. Onderin het geavanceerde scherm vink je ‘Toon Ontwikkel-menu in menubalk’ aan.

Stap 1

Open een nieuw venster van safari. Klik op Ontwikkel > Gebruikersagent, en selecteer de iPhone. Je browser denkt nu dat je op je telefoon zit, en alle functies komen tevoorschijn!

That’s it! Heel makkelijk, en zo hoef je nooit meer de foto’s naar je telefoon te sturen als je iets wilt plaatsen 🙂 Kende jij deze trucjes al?

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN >

Lightroom presets

Van een dromerige sfeer tot een zachte, frisse bewerking: met deze presets tover jij ze in no-time op je foto!

de Fotografie Academy

De niet-technische fotografiecursus waarna jij nooit meer op de automatische stand fotografeert!

Fotografie e-books

E-mail templates, posing guides, of een fotografie handboek voor beginners? Download diverse e-books in de shop!

kies je eigen product

GA NIET WEG ZONDER JE GRATIS PRESET!

wacht...!

Probeer een gratis frisse en lichte preset uit het Light & Airy Preset Package voor Adobe Lightroom CC & Mobile!

DOWNLOAD

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!