Inspiratie

De leukste kerstcadeautjes voor de fotografie liefhebber

December 15, 2014

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that


De kerst komt er bijna aan dus het is tijd voor cadeautjes! Weet je niet meer wat je moet vragen? Ik heb hier een paar hele leuke dingetjes verzameld om te vragen, of aan een andere fotografie liefhebber te geven.
cadeautjes1
1. Diafragma horloge. Hoe leuk is dit. Je horloge is niet opgebouwd met cijfertjes, maar met diafragma getallen! Kost wel 42 dollar.
2. Compacte fotostudio. Een super leuk cadeautje om wat te oefenen met studio foto’s! En heel goedkoop. Verkrijgbaar voor €30,- bij de Xenos.
3. Lensbeker. Deze heb ik zelf ook, echt een leuk ding! Hij is wel zo lek als een mandje dus je kunt hem niet meenemen naar school, en das wel jammer. Maar toch is het te leuk om te laten liggen. Verkrijgbaar voor €6,99 bij de Xenos.
4. Camera straps. Je kon er een tijdje geleden nog 2 bij mij winnen. Camera straps heb je echt in alle prijs categorien, dus er is voor elk budget wel wat te vinden. Bij de camera winkels vind je de wat duurdere, en je kunt op eBay kijken voor goedkopere straps.

 

cadeautjes2

1. Camera handschoenen. Handig voor in de winter! Deze handschoenen werken nog op een touch schermpje en zijn wat dunner, zodat je je apparatuur nog nauwkeurig kunt bedienen. Je hebt ze ook met vingertjes die je eraf kunt halen. Verkrijgbaar vanaf €25,- bij de o.a. Cameranu.
2. Lensdophouder. Ik ben echt een warhoofd en heb al zo vaak meegemaakt dat je in paniek in je jaszakken loopt te graaien omdat je geen enkel idee meer hebt waar je al je dopjes het gelaten. Dit tooltje is dan super handig, en voor maar €6,99 bij cameratotaal.com.
3. Abonnement op fotografie tijdschrift. Dit heb ik al meerdere keren gekregen als cadeautje en elke keer weer leuk! Doe iemand een abonnement op Zoom, Focus of Photo Digitaal cadeau.
4. Canon 50mm f/1.8. Ja, het is wel een iets duurder cadeautje dan de rest, maar misschien kun je met z’n allen wat geld bij elkaar leggen als het voor je moeder/vader/vriend/vriendin is. Dit is echt een top lens waar de ontvanger absoluut blij mee zal zijn! Voor €100,- te koop bij veel verschillende winkels.

 

cadeatjes3

1. Afstandsbediening. Ideaal voor zelfportretten en voor foto’s met lange sluitertijden, ik gebruik mijn afstandsbediening echt heel vaak! Bij eBay te koop voor een paar euro.
2. Leuk boek over fotografie. Er zijn echt duizenden boeken te koop over fotografie, en ze zien er ook vaak prachtig uit voor onder de boom. In alle prijsklasse en bij diverse boekhandels te koop.
3. Geef een workshop cadeau. Een workshop kun je op allerlei niveaus boeken, voor fotografie of voor fotobewerking. Iets waar je bijna alle fotografen blij mee kunt maken omdat je in elk segment wel workshops hebt. Je kunt een workshop boeken bij een particulier, of je gaat voor een grotere workshop georganiseerd door een organisatie. Een workshop boeken kan ook bij mij!
4. Het MHTutorials magazine! Er zijn er nog maar een paar over, dus als je er nog eentje wil moet je er super snel bij zijn. €15,- exclusief verzendkosten.

Ik hoop dat jullie genoeg inspiratie hebben voor leuke cadeautjes. Alvast een hele fijne kerst!

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. Kimberley says:

    Super fijn! Moest vandaag mijn cadeautjes opgeven, heb er een paar leuke dingen uit gehaald 🙂

  2. Wow, die lensdophouder is superhandig!

  3. Juudith says:

    Zitten echt super leuk dingetjes bij! Vind het horloge echt super naise! Fotoboeken zijn idd altijd goed op te vragen!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius