Uncategorized

Zomers effect in Photoshop

January 19, 2015

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

zomerse sfeer
Met deze donkere dagen is het moeilijk om nog warme/zomerse foto’s te maken. Photoshop helpt zoals altijd een handje!
Ik ga deze foto een warme sfeer geven, alsof de zon net ondergaat.
Schermafbeelding 2014-12-22 om 13.51.17

Allereerst begin ik met de kleurbalans. Ik ga de kleuren wat warmer maken door wat meer rood toe te voegen, wat meer paars en een hoop meer geel. Allemaal warme kleuren dus!

Schermafbeelding 2014-12-22 om 13.49.33

Maar niet overal even veel, ik wil dat de zon van rechts komt, dus dan is het logisch als er links in de foto iets minder warm licht te zien is. Met het masker haal ik het ook weg bij het kindje zelf, anders werd ze iets te rood. De delen die ik zwart heb gemaakt met de brush zijn dus minder of helemaal zichtbaar.Schermafbeelding 2014-12-22 om 13.50.06

 

Nu hebben we al een best warme foto! Vervolgens voeg ik een gradiënt toe. Deze vind je links in de werkbalk onder het emmertje verstopt. We maken onze eigen gradiënt die van felroze naar zalmroze naar bijna wit loopt. Je selecteert een willekeurige gradiënt, daar klik je dubbel op. Je past de kleuren aan door op verschillende punten in de balk je muis te zetten en dan op het vierkantje eronder te klikken waar je een kleurtje in ziet. In het vlakje naast ‘Kleur:’ kun je vervolgens de gewenste kleur kiezen.
Schermafbeelding 2014-12-22 om 13.55.37
Ongeveer zo dus! Daarna zet je hem over de foto heen. Hoe je dat doet (donkerroze links of rechts) is een beetje hoe jij mooi vind en waar jij wil dat straks de zon vandaan gaat komen.

Schermafbeelding 2014-12-22 om 13.58.27

Nu vind ik hem alleen iets te donker voor een zonnige foto, hij mag wat frisser oranje/geel. Dus ik maak nog eens een kleurtoon/verzadiging laag, maar dit keer over de gehele foto. Ik voeg een hele hoop geel toe, maar ook weer wat groen om het geel wat frisser te maken.
Schermafbeelding 2014-12-22 om 14.00.08

En dan de finishing touch, een zonnetje toevoegen! Je kunt de automatische zon van Photoshop erin zetten, die vind je bij filter > rendering > zon, dan krijg je lensflares erbij. Of je kiest voor het zonnetje wat je zelf kan maken van gradiënts. Ik vond wat lensflare wel weer leuk, dus ik heb voor het automatische zonnetje gekozen.
zonng
En zo kun je van een november-foto een zomers plaatje maken!

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
 1. Femke says:

  Super handig! Bedankt voor het delen hiervan 😀 !

 2. Nina says:

  Prachtig, dit ga ik zeker gebruiken! Alleen -volgens mij- bedoel je i.p.v. kleurtoon/verzadiging -> kleurbalans. Misschien zit ik helemaal fout hoor maar ik denk ik zeg het toch even voor de zekerheid 😉

 3. Bouchra says:

  Wauw echt heel mooi!

 4. Chahrazad says:

  Wat prachtige foto zeg! Met en zonder bewerking. Welke lens heb je hiervoor gebruikt?

  x

 5. Juudith says:

  Mooi effect! ik hou er van!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius