Zo plan ik mijn Instagram content

Algemeen, Ondernemen

Eerder werkte ik fulltime aan mijn eigen bedrijf en kon ik wanneer ik maar wilde updates maken en plaatsen op Instagram. Inmiddels werk ik 3,5 dag op een kantoor, dus heb ik maar 1,5 werkdag over voor mijn eigen bedrijf. Dat betekent dat ik moet plannen en vooruit moet werken als ik wil dat er geregeld Instagram posts online komen. Om ervoor te zorgen dat er mooi verzorgde stories en posts online komen gebruik ik 2 tools, die ik vandaag met je deel!

Instagram stories maken met Unfold

In de app Unfold kun je stories opmaken volgens een aantal gratis templates en lettertypes. Wil je meer opties, dan kun je deze voor een klein bedrag bij kopen. Niets dat je in Photoshop niet zou kunnen maken, maar het werkt wel ontzettend snel en makkelijk. Je kunt je designs opslaan zodat je ze vaker kunt gebruiken. In Unfold heb ik mijn template voor de ‘Heb je deze blog al gezien’ post die elke donderdag langs komt, en ook staat het template voor Shout Out Friday hierin. Deze klik ik elke week aan, en ik hoef slechts wat teksten en foto’s te vervangen en we zijn good to go! Zonder dat ik mijn computer hoef op te starten kan ik de stories exporteren en uploaden op Instagram.

Instagram content plannen met Later

Om mijn content vervolgens in te plannen gebruik ik ‘Later‘. Met Later kun je foto’s uploaden, deze automatisch laten posten op zowel Instagram en Facebook en op deze manier je feed inplannen. Bij gratis gebruik kun je tot 30 Instagram posts per maand inplannen. Dit komt neer op 1 post per dag, en dat is voor mij meer dan genoeg.

Ik deze video laat ik je precies zien hoe Later werkt!

 

Welke planning tools gebruik jij?

  1. Maarten says:

    Hoi Marit,

    Ik kan me volledig vinden in je verhaal en jouw video tutorial. Herkenbaar om voortdurend socialmediakanalen zoals Instagram en Facebook, up-to-date te houden. Het is belangrijk om je netwerk te onderhouden en uit te breiden, zeker als je (deeltijds) een eigen bedrijf runt. Zonder een degelijke website en regelmatige posts op social media ben je tegenwoordig nergens meer. Helaas vraagt het bijwerken en aanvullen van je website en het posten van aantrekkelijke berichten een heleboel tijd.
    Gelukkig bestaan er voor Instagram apps zoals ‘Unfold’ en ‘Later’ om ons het leven wat gemakkelijker te maken. Ook op Facebook is het mogelijk om op voorhand berichten in te plannen, zodat je meerdere posts kunt klaarzetten voor de komende dagen, weken en maanden. Zo houd je, met een goede planning en efficiënt tijdsgebruik, hopelijk nog (een beetje) tijd voor jezelf over….

  2. […] Ik gebruik het online programma later om al mijn social media in te plannen. Dit is ideaal om mijn Instagram-, Facebook en Pinterest content mee in te plannen. Ik heb eerder een artikel geschreven over hoe ik dat doe. […]

Laat een reactie achter!

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN NIEUWE POSTS?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!

%d bloggers like this: