Algemeen

Zo plan ik mijn Instagram content

Instagram plannen met Later

January 10, 2019

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Eerder werkte ik fulltime aan mijn eigen bedrijf en kon ik wanneer ik maar wilde updates maken en plaatsen op Instagram. Inmiddels werk ik 3,5 dag op een kantoor, dus heb ik maar 1,5 werkdag over voor mijn eigen bedrijf. Dat betekent dat ik moet plannen en vooruit moet werken als ik wil dat er geregeld Instagram posts online komen. Om ervoor te zorgen dat er mooi verzorgde stories en posts online komen gebruik ik 2 tools, die ik vandaag met je deel!

Instagram stories maken met Unfold

In de app Unfold kun je stories opmaken volgens een aantal gratis templates en lettertypes. Wil je meer opties, dan kun je deze voor een klein bedrag bij kopen. Niets dat je in Photoshop niet zou kunnen maken, maar het werkt wel ontzettend snel en makkelijk. Je kunt je designs opslaan zodat je ze vaker kunt gebruiken. In Unfold heb ik mijn template voor de ‘Heb je deze blog al gezien’ post die elke donderdag langs komt, en ook staat het template voor Shout Out Friday hierin. Deze klik ik elke week aan, en ik hoef slechts wat teksten en foto’s te vervangen en we zijn good to go! Zonder dat ik mijn computer hoef op te starten kan ik de stories exporteren en uploaden op Instagram.

Instagram content plannen met Later

Om mijn content vervolgens in te plannen gebruik ik ‘Later‘. Met Later kun je foto’s uploaden, deze automatisch laten posten op zowel Instagram en Facebook en op deze manier je feed inplannen. Bij gratis gebruik kun je tot 30 Instagram posts per maand inplannen. Dit komt neer op 1 post per dag, en dat is voor mij meer dan genoeg.

Ik deze video laat ik je precies zien hoe Later werkt!
Welke planning tools gebruik jij?

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. Maarten says:

    Hoi Marit,

    Ik kan me volledig vinden in je verhaal en jouw video tutorial. Herkenbaar om voortdurend socialmediakanalen zoals Instagram en Facebook, up-to-date te houden. Het is belangrijk om je netwerk te onderhouden en uit te breiden, zeker als je (deeltijds) een eigen bedrijf runt. Zonder een degelijke website en regelmatige posts op social media ben je tegenwoordig nergens meer. Helaas vraagt het bijwerken en aanvullen van je website en het posten van aantrekkelijke berichten een heleboel tijd.
    Gelukkig bestaan er voor Instagram apps zoals ‘Unfold’ en ‘Later’ om ons het leven wat gemakkelijker te maken. Ook op Facebook is het mogelijk om op voorhand berichten in te plannen, zodat je meerdere posts kunt klaarzetten voor de komende dagen, weken en maanden. Zo houd je, met een goede planning en efficiënt tijdsgebruik, hopelijk nog (een beetje) tijd voor jezelf over….

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius