Uncategorized

Welkom op mijn nieuwe blog!

January 1, 2015

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that


Allereerst, iedereen een onwijs gelukkig 2015 gewenst! Ik hoop dat jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling hebben gehad. En vandaag is ook de eerste dag van een nieuw jaar wat hopelijk nog veel geweldiger gaat worden dan 2014 al was. Ik wilde het fris beginnen, en daarom hier de nieuwe layout en de nieuwe naam voor mijn nieuwe blog; MHilariusTutorials. Mijn website, MHilariusFotografie is nu wat meer gescheiden, maar wel weer meer in dezelfde stijl. Ik heb nu gewoon twee kanten van MHilarius!
Mijn logo (nieuw logo wordt hard aan gewerkt!) en blog vond ik wat goedkoop en strak ogen, terwijl mijn stijl helemaal niet strak is. Ik wilde meer geheel en een professioneler bedrijf, want dat is nu eigenlijk wel wat ik geworden ben. Een bedrijf. Hoe eng dat ook klinkt. Daarom ben ik ook gaan investeren in bepaalde dingen, zoals een opname programma voor mijn screen-capture video’s, en natuurlijk de Canon 6D. Ik wil mijn fotografie en blog gewoon naar een nóg hoger niveau brengen!

Mijn blog in 2014

WordPress was zo vriendelijk een samenvatting te maken van mijn blog jaar! Das altijd leuk.

Schermafbeelding 2014-12-30 om 16.00.30

Nog steeds staat de Ixxi-review heel erg hoog, super leuk want dat had ik niet gedacht toen ik hem schreef.

Schermafbeelding 2014-12-30 om 16.00.39

Heel veel mensen die via mijn site komen, elke dag weer! Maar ook redelijk wat van girlscene waar ik sinds kort lid ben. Maar de toppers komen natuurlijk van Bokt.nl!

Schermafbeelding 2014-12-30 om 16.00.47

Ik heb al een beste verzameling van landen. Op naar world domination! Ik vraag me toch altijd af wat die mensen op mijn blog doen, ze kunnen het toch nooit lezen?

Schermafbeelding 2014-12-30 om 16.01.00
Hulde aan jullie! <3

Dat was mijn jaar op blog gebied. Maar privé was 2014 ook echt awesome. Dit jaar zijn er zó veel gave dingen gebeurd, ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Ik wil toch nog even wat hoogtepunten op een rijtje zetten..

De fotoshoot met Daisy op het strand

Ja, dit was toch wel heel erg gaaf. Samen werken met Nikki de Kerf en Lione Bakker was al onwijs leuk, maar de hele setting was gewoon zó gaaf, en nog nooit zijn mijn foto’s zoveel bekeken als van deze shoot.
13IMG_6402copy

Het uitbrengen van een eigen magazine

Oke het was wel iets meer administratie werk dan ik dacht, en nu meer dan een half jaar na het uitbrengen ben ik nog stééds ermee bezig, maar het was wel echt heel erg gaaf. Ongelooflijk dat jullie het ook echt allemaal kochten en ik nog leuke reacties kreeg ook. Wie had ooit gedacht dat ik nog eens een eigen magazine uit ging brengen.

De fairytale meeting

Ook dit was heel erg bijzonder, en hier heb ik veel geleerd! Ik heb allerlei gekke dingen geprobeerd en het werkte nog ook, vlindertjes, vuurvliegjes, ik stapte volledig out of the box en ik vond het zo leuk!
PicMonkey Collage3

Werken voor DeFotoblogger, Zoom.nl, Photofacts, DeRooijFotografie etc + persevents.

Dat ik nu gewoon benaderd wordt door andere grote fotoblogs met de vraag of ik artikelen en video’s voor hen wil opnemen is echt bizar. Ik wil er wel heel erg op letten dat mijn eigen blog niet naar de achtergrond schuift door dit allemaal, want hier begon het en ik wil het niet gaan verwaarlozen. Maar het is zo gaaf om allebei te kunnen doen en mijn artikelen op andere blogs terug te zien! En mijn eerste persevent in November, naar het Amsterdam Light Festival. Super leuk!

Kunnen leven van mijn blog

Onder andere door bovenstaande, maar ook door workshops te geven en shoots te doen kan ik nu gewoon leven van mijn blog en fotografie. Ik woon dan wel thuis, dat scheelt natuurlijk, maar toch! HOE gaaf is dat! Niet meer elke week uren achter de kassa, maar gewoon van mijn hobby mijn werk maken. En dat in een jaar. Never, ever had ik gedacht dat me dit zou gebeuren. Het is wel ietsjes harder werken dan ik dacht, zeker naast een fulltime studie, maar het is zo leuk dat ik er elke dag weer van geniet, ookal is het soms met een beetje stress, haha.

IJsland 2015

Ga ik ineens met 5 super leuke fotografen naar IJsland. Het begon met een droom die ik waar wilde maken, en het werd werkelijkheid. Ik ga gewoon na al die jaren dromen naar IJsland! Ik kan wel dansjes doen als ik eraan denk.

Schermafbeelding 2014-11-18 om 10.43.05

Jullie!

Duh. Zonder jullie niks. Dan las niemand mijn blog, boekte niemand me voor foto’s en zat ik nog steeds achter de kassa bij de Deka. Dus ookal zeg ik het echt miljoenen keren, BEDANKT. Ik heb echt de leukste volgers ooit, zelden krijg ik negatieve berichten, iedereen is zo lief en aardig en vind het allemaal zo leuk. He jemig, nou wordt het wel heel plechtig allemaal, haha.

In elk geval, ik hoop dat jullie net zo’n zin hebben in 2015 als ik heb! Dit jaar wordt awesome. Wat zijn jullie hoogtepunten van 2014? En jullie doelen voor volgend jaar?

Laat vooral weten wat jullie van de nieuwe layout vinden, ik hoor het heel erg graag!

 

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
 1. Kimberley says:

  Heel mooi geworden! 🙂 En wat een prachtig jaar moet 2014 zijn geweest, natuurlijk wens ik je nog veel meer succes in 2015 waar wij elke week weer kunnen genieten en oefenen met de tutorials die je schrijft! Liefs Kimberley

 2. Yvette Baur says:

  Je blog is echt prachtig geworden! Maar dat wist je al hihi!
  En 2015 gaat een geweldig jaar worden! Jij gaat echt nog heel ver komen!!

 3. Laure says:

  Wauw! Je blog is zo gaaf geworden 😮 En je kan ook echt heel leuk schrijven vind ik, het is echt super om telkens iets nieuws van jou te zien verschijnen! Ik kijk echt erg naar je op en ik heb al super veel geleerd van je tutorials! Wil je 1 ding voor me doen? Stop alsjeblieft nóóit met bloggen of foto’s nemen!
  Prettige feestdagen 😀

 4. Zahra says:

  De blog is super mooi geworden! Het is altijd een plezier om iets van jou te lezen en ik denk dat dit in 2015 niet zal veranderen 🙂

 5. Deborah says:

  Wauw!! Je blog is prachtig geworden.
  (leuk dat ik tussen je overzicht vermeld sta haha)

  De beste wensen en op naar een mooi fotografisch jaar!!

 6. Femke says:

  Wauw, wat een prachtige layout zeg!! Ik blijf je zeker volgen 😀

 7. Iris Otten says:

  Wauw, supermooi is het geworden!! En wat een prachtig jaar heb je gehad, kun je echt trots op wezen!! Dagelijks ben ik te vinden op jouw blog en dat zal zeker niet minder worden!

 8. Kim says:

  Hoi Marit, jij ook een fantastisch nieuwjaar! Je blog is prachtig geworden! Dit past inderdaad beter bij je stijl, maar alsnog is het niet te druk of te friemelig geworden, gewoon precies goed. Ik ben heel erg benieuwd naar je nieuwe logo, en natuurlijk wat 2015 voor je fotografie gaat brengen. Vast enorm veel!

  Ik heb één minidingetje gezien dat waarschijnlijk per schermgrootte en browser verschilt, maar bij mijn scherm (google chrome op 100% op een 14inch beeldscherm) staat de “lees verder” button met een paar pixels over de laatste regel tekst heen.

  Liefs,

  Kim

  • admin says:

   Dankjewel! 😀
   Ja, dat had ik inderdaad ook al gezien.. Ik heb in de CSS wat dingen geprobeerd met margins maar dat doet helemaal niets.. Heb wel het goede stukje code te pakken want padding werkt wel. Maar daar moet ik dus nog even een keertje goed naar gaan kijken..

   • Naomi says:

    Wat is je site mooi geworden! Ik had al een preview gezien natuurlijk maar nou met jouw content past het helemaal bij elkaar. Goed gekozen dus! 🙂

    En een tip, plaats dit in je CSS om je read more link aan te passen:
    a.more-link {
    display: inline-block;
    margin: 15px 0 0;
    }

    hoop dat de code doorkomt en anders mail ik die nog wel =P

 9. Juudith says:

  Ha wat leuk dat ik de meeste reacties geplaatst heb haha! Ik vind het er goed uit zien zeg! naise gedaan! Succes met alles, maar volgens mij komt dat wel goed!

 10. Marieke says:

  Hoi Marit, helemaal super je nieuwe blog. Ik ga je ook dit jaar weer volgen. Erg veel geleerd van jouw tutorials vorig jaar. Dat er nog maar veel mogen volgen!!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius