Allereerst, iedereen een onwijs gelukkig 2015 gewenst! Ik hoop dat jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling hebben gehad. En vandaag is ook de eerste dag van een nieuw jaar wat hopelijk nog veel geweldiger gaat worden dan 2014 al was. Ik wilde het fris beginnen, en daarom hier de nieuwe layout en de nieuwe naam voor mijn nieuwe blog; MHilariusTutorials. Mijn website, MHilariusFotografie is nu wat meer gescheiden, maar wel weer meer in dezelfde stijl. Ik heb nu gewoon twee kanten van MHilarius!
Mijn logo (nieuw logo wordt hard aan gewerkt!) en blog vond ik wat goedkoop en strak ogen, terwijl mijn stijl helemaal niet strak is. Ik wilde meer geheel en een professioneler bedrijf, want dat is nu eigenlijk wel wat ik geworden ben. Een bedrijf. Hoe eng dat ook klinkt. Daarom ben ik ook gaan investeren in bepaalde dingen, zoals een opname programma voor mijn screen-capture video’s, en natuurlijk de Canon 6D. Ik wil mijn fotografie en blog gewoon naar een nóg hoger niveau brengen!

Mijn blog in 2014

WordPress was zo vriendelijk een samenvatting te maken van mijn blog jaar! Das altijd leuk.

Schermafbeelding 2014-12-30 om 16.00.30

Nog steeds staat de Ixxi-review heel erg hoog, super leuk want dat had ik niet gedacht toen ik hem schreef.

Schermafbeelding 2014-12-30 om 16.00.39

Heel veel mensen die via mijn site komen, elke dag weer! Maar ook redelijk wat van girlscene waar ik sinds kort lid ben. Maar de toppers komen natuurlijk van Bokt.nl!

Schermafbeelding 2014-12-30 om 16.00.47

Ik heb al een beste verzameling van landen. Op naar world domination! Ik vraag me toch altijd af wat die mensen op mijn blog doen, ze kunnen het toch nooit lezen?

Schermafbeelding 2014-12-30 om 16.01.00
Hulde aan jullie! <3

Dat was mijn jaar op blog gebied. Maar privé was 2014 ook echt awesome. Dit jaar zijn er zó veel gave dingen gebeurd, ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Ik wil toch nog even wat hoogtepunten op een rijtje zetten..

De fotoshoot met Daisy op het strand

Ja, dit was toch wel heel erg gaaf. Samen werken met Nikki de Kerf en Lione Bakker was al onwijs leuk, maar de hele setting was gewoon zó gaaf, en nog nooit zijn mijn foto’s zoveel bekeken als van deze shoot.
13IMG_6402copy

Het uitbrengen van een eigen magazine

Oke het was wel iets meer administratie werk dan ik dacht, en nu meer dan een half jaar na het uitbrengen ben ik nog stééds ermee bezig, maar het was wel echt heel erg gaaf. Ongelooflijk dat jullie het ook echt allemaal kochten en ik nog leuke reacties kreeg ook. Wie had ooit gedacht dat ik nog eens een eigen magazine uit ging brengen.

De fairytale meeting

Ook dit was heel erg bijzonder, en hier heb ik veel geleerd! Ik heb allerlei gekke dingen geprobeerd en het werkte nog ook, vlindertjes, vuurvliegjes, ik stapte volledig out of the box en ik vond het zo leuk!
PicMonkey Collage3

Werken voor DeFotoblogger, Zoom.nl, Photofacts, DeRooijFotografie etc + persevents.

Dat ik nu gewoon benaderd wordt door andere grote fotoblogs met de vraag of ik artikelen en video’s voor hen wil opnemen is echt bizar. Ik wil er wel heel erg op letten dat mijn eigen blog niet naar de achtergrond schuift door dit allemaal, want hier begon het en ik wil het niet gaan verwaarlozen. Maar het is zo gaaf om allebei te kunnen doen en mijn artikelen op andere blogs terug te zien! En mijn eerste persevent in November, naar het Amsterdam Light Festival. Super leuk!

Kunnen leven van mijn blog

Onder andere door bovenstaande, maar ook door workshops te geven en shoots te doen kan ik nu gewoon leven van mijn blog en fotografie. Ik woon dan wel thuis, dat scheelt natuurlijk, maar toch! HOE gaaf is dat! Niet meer elke week uren achter de kassa, maar gewoon van mijn hobby mijn werk maken. En dat in een jaar. Never, ever had ik gedacht dat me dit zou gebeuren. Het is wel ietsjes harder werken dan ik dacht, zeker naast een fulltime studie, maar het is zo leuk dat ik er elke dag weer van geniet, ookal is het soms met een beetje stress, haha.

IJsland 2015

Ga ik ineens met 5 super leuke fotografen naar IJsland. Het begon met een droom die ik waar wilde maken, en het werd werkelijkheid. Ik ga gewoon na al die jaren dromen naar IJsland! Ik kan wel dansjes doen als ik eraan denk.

Schermafbeelding 2014-11-18 om 10.43.05

Jullie!

Duh. Zonder jullie niks. Dan las niemand mijn blog, boekte niemand me voor foto’s en zat ik nog steeds achter de kassa bij de Deka. Dus ookal zeg ik het echt miljoenen keren, BEDANKT. Ik heb echt de leukste volgers ooit, zelden krijg ik negatieve berichten, iedereen is zo lief en aardig en vind het allemaal zo leuk. He jemig, nou wordt het wel heel plechtig allemaal, haha.

In elk geval, ik hoop dat jullie net zo’n zin hebben in 2015 als ik heb! Dit jaar wordt awesome. Wat zijn jullie hoogtepunten van 2014? En jullie doelen voor volgend jaar?

Laat vooral weten wat jullie van de nieuwe layout vinden, ik hoor het heel erg graag!

 

Welkom op mijn nieuwe blog!

Persoonlijk, Uncategorized

January 1, 2015

blogs

Waarom ik ben geswitcht van WordPress naar Showit

Presets exporteren in Lightroom

Review: Aliexpress drone testen

 1. Kimberley

  January 1st, 2015 at 9:15 am

  Heel mooi geworden! 🙂 En wat een prachtig jaar moet 2014 zijn geweest, natuurlijk wens ik je nog veel meer succes in 2015 waar wij elke week weer kunnen genieten en oefenen met de tutorials die je schrijft! Liefs Kimberley

 2. Yvette Baur

  January 1st, 2015 at 9:51 am

  Je blog is echt prachtig geworden! Maar dat wist je al hihi!
  En 2015 gaat een geweldig jaar worden! Jij gaat echt nog heel ver komen!!

 3. Laure

  January 1st, 2015 at 10:47 am

  Wauw! Je blog is zo gaaf geworden 😮 En je kan ook echt heel leuk schrijven vind ik, het is echt super om telkens iets nieuws van jou te zien verschijnen! Ik kijk echt erg naar je op en ik heb al super veel geleerd van je tutorials! Wil je 1 ding voor me doen? Stop alsjeblieft nóóit met bloggen of foto’s nemen!
  Prettige feestdagen 😀

 4. Zahra

  January 1st, 2015 at 11:00 am

  De blog is super mooi geworden! Het is altijd een plezier om iets van jou te lezen en ik denk dat dit in 2015 niet zal veranderen 🙂

 5. Deborah

  January 1st, 2015 at 12:03 pm

  Wauw!! Je blog is prachtig geworden.
  (leuk dat ik tussen je overzicht vermeld sta haha)

  De beste wensen en op naar een mooi fotografisch jaar!!

 6. Femke

  January 1st, 2015 at 12:42 pm

  Wauw, wat een prachtige layout zeg!! Ik blijf je zeker volgen 😀

 7. Femke

  January 1st, 2015 at 12:43 pm

  Oh en een gelukkig nieuwjaar trouwens :)!

 8. Iris Otten

  January 1st, 2015 at 3:07 pm

  Wauw, supermooi is het geworden!! En wat een prachtig jaar heb je gehad, kun je echt trots op wezen!! Dagelijks ben ik te vinden op jouw blog en dat zal zeker niet minder worden!

 9. Kim

  January 1st, 2015 at 3:50 pm

  Hoi Marit, jij ook een fantastisch nieuwjaar! Je blog is prachtig geworden! Dit past inderdaad beter bij je stijl, maar alsnog is het niet te druk of te friemelig geworden, gewoon precies goed. Ik ben heel erg benieuwd naar je nieuwe logo, en natuurlijk wat 2015 voor je fotografie gaat brengen. Vast enorm veel!

  Ik heb één minidingetje gezien dat waarschijnlijk per schermgrootte en browser verschilt, maar bij mijn scherm (google chrome op 100% op een 14inch beeldscherm) staat de “lees verder” button met een paar pixels over de laatste regel tekst heen.

  Liefs,

  Kim

 10. admin

  January 1st, 2015 at 4:59 pm

  Dankjewel! 😀
  Ja, dat had ik inderdaad ook al gezien.. Ik heb in de CSS wat dingen geprobeerd met margins maar dat doet helemaal niets.. Heb wel het goede stukje code te pakken want padding werkt wel. Maar daar moet ik dus nog even een keertje goed naar gaan kijken..

 11. Naomi

  January 5th, 2015 at 4:49 pm

  Wat is je site mooi geworden! Ik had al een preview gezien natuurlijk maar nou met jouw content past het helemaal bij elkaar. Goed gekozen dus! 🙂

  En een tip, plaats dit in je CSS om je read more link aan te passen:
  a.more-link {
  display: inline-block;
  margin: 15px 0 0;
  }

  hoop dat de code doorkomt en anders mail ik die nog wel =P

 12. admin

  January 5th, 2015 at 4:54 pm

  Omg, het werkt :’D Die inline-block deed het em. Super fijn, dankjewel! Ziet er meteen beter en rustiger uit!

 13. Naomi

  January 5th, 2015 at 4:57 pm

  Graag gedaan 😉

 14. Juudith

  January 1st, 2015 at 8:22 pm

  Ha wat leuk dat ik de meeste reacties geplaatst heb haha! Ik vind het er goed uit zien zeg! naise gedaan! Succes met alles, maar volgens mij komt dat wel goed!

 15. Marieke

  January 2nd, 2015 at 8:03 am

  Hoi Marit, helemaal super je nieuwe blog. Ik ga je ook dit jaar weer volgen. Erg veel geleerd van jouw tutorials vorig jaar. Dat er nog maar veel mogen volgen!!

Laat een reactie achter!

POPULAIRE BLOGS

Yess, het is zo ver! De tweede editie van Let’s Focus is uit!

Let's Focus: de pocket editie is uit!

Er zijn een aantal trucjes die je in Photoshop kunt uitvoeren om je foto mooi scherp te maken..

Zo krijg je de scherpste foto's in Photoshop

Als er één ding is wat eigenlijk iedere fotograaf wil weten, is het wel hoe je een onscherpe...

Dit is hoe je een onscherpe achtergrond in je foto's creëert

In maart was het zo ver, samen met Leonie vertrok ik naar Engeland voor een Harry Potter roadtrip! 

Harry Potter Travelguide: alle foto hotspots in de UK

%d bloggers like this: