Algemeen

Websites maken met Wix

September 23, 2014

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

voording

Ik krijg de laatste tijd wat vragen hoe ik mijn portfolio website maak, en waarmee precies. Ik maak mijn website al een aantal jaren met Wix, een website maker die de laatste jaren iets aan populariteit begint te winnen. Mijn voorkeur is altijd naar Wix uitgegaan vanwege de vele mogelijkheden en layout opties. Ik zal je vandaag laten zien hoe je zelf zo’n website maakt!

Als je je hebt aangemeld op Wix, zie je een simpele knop waarop je kunt klikken om je eigen website te maken. Die stuurt je meteen door naar de template pagina.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.21.58

De templates zijn echt van hele goede kwaliteit. Er zitten prachtige layouts tussen die je heel simpel zelf kunt aanpassen en zo hem naar je eigen hand kan zetten. Ik adviseer dan ook gewoon een template uit te kiezen en die vervolgens zelf aan te passen. Er zijn speciale templates die speciaal voor fotografen zijn gemaakt. Daar kies ik er eentje van.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.22.25

Je kunt hem eerst even bekijken door op ‘view’ te klikken, en als hij je bevalt klik je op ‘edit’ en ben je al bezig met je eigen website!

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.23.37

Je ziet je website en links het menu waar je mee gaat werken. Ik zal alle tabjes even afzonderlijk doornemen.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.24.06 Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.24.13

Pages: Hier pas je je pagina’s aan. Je kunt pagina’s verwijderen, pagina’s toevoegen, pagina’s andere namen geven, sub pagina’s aanmaken, alles wat met pagina’s te maken heeft. Design: Hier pas je de look en feel van je website aan. Je kunt de achtergrond aanpassen, het kleurenpalet of het lettertype dat je overal wil gebruiken.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.24.22 Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.24.42

Add: Hier kun je van alles toevoegen aan je pagina. Een tekstblok, een titel, afbeeldingen, vormpjes en lijntjes, buttons, menu’s, facebook buttons, video’s, van alles! Settings: Hier kun je je google zoekwoorden veranderen en de naam van je website aanpassen. Statistieken kun je pas bekijken als je betaald lid bent.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.24.35

Bij de Wix App Market kun je allerlei leuke extra’s toevoegen aan je pagina, zoals Google Maps, een Facebook like button of een winkel wagen optie voor als je een online shop hebt. Er zit allerlei leuks bij! Nu we weten wat we allemaal kunnen doen, gaan we de pagina ietsjes aanpassen. Allereerst de galerij. Daar wil ik mijn eigen portfolio voor in de plaats, en ik vind de slideshow niet leuk en wil een ‘grid’, dus fotootjes naast elkaar. Door op de slideshow te klikken kan ik ervoor kiezen de afbeeldingen te veranderen, het type galerij te veranderen of de instellingen aan te passen.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.25.09

Ik kies voor ‘Change Gallery Type’ en selecteer de grid!

 

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.25.22

Vervolgens kies ik ‘organize images’ om mijn eigen afbeeldingen toe te voegen.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.25.44

En zo simpel is dat! Mijn eigen portfolio.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.26.03

Nu gaan we een nieuwe pagina maken met onze eigen tekst erop! Dit doe je door bij pages op ‘Add page’ te klikken. Je krijgt een schermpje met mogelijkheden, je kunt allerlei soorten pagina’s maken. Ik ga nu voor een ‘About’ pagina.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.27.24

Dit is de pagina hoe hij dan verschijnt. Een simpele pagina met een titel en een paragraaf. Ook verschijnt hij meteen in het menu erbij.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.27.34

We gaan als eerst de titel aanpassen. Dit gaat heel makkelijk door dubbel op de titel te klikken, en in het menuutje dat verschijnt het lettertype, grootte, achtergrond en de kleur etc aan te passen. Vervolgens kun je ook de titel zelf aanpassen.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.28.07

Ook heb je de mogelijkheid de titels en paragrafen schaduwen en effecten te geven. Je kunt ook de paragraaf aanpassen op dezelfde manier, hier heb ik het lettertype en de kleur veranderd.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.28.56

Nu is de achtergrond wel een beetje saai. Bij ‘Design’ selecteer ik ‘background’ en selecteer ik een andere achtergrond. Je kunt ook een afbeelding van jezelf kiezen.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.29.09

Zo ziet het er al anders uit! Ook kun je nog de stijl van het tekst vak aanpassen. Je kunt hem een schaduw geven..

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.30.10

Een ander randje, of een andere kleur.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.30.33

Dan nog de titel van de website aanpassen, en nu heb ik een totaal andere website, binnen 5 minuten gemaakt! Een hele lelijke, dat wel. Maar anders.

Schermafbeelding 2014-08-27 om 13.31.39

Met Wix kun je op deze manier ontzettend snel profiteren van prachtige layouts en die simpel naar je hand zetten door de content te veranderen. Je hebt als betaald lid nog meer mogelijkheden, zoals een eigen domeinnaam en statistieken bijhouden. Een gratis lid krijgt een kleine banner op zijn/haar website.

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
 1. Sharee says:

  Ik kende deze site nog helemaal niet. Erg handig als ik het allemaal zo bekijk. Zou hem zeker in mijn achterhoofd houden mocht ik beginnen aan een website. Dankje voor het delen en de goede uitleg!

 2. Marco says:

  Thanks voor deze how-to! Ik heb nog een vraagje: weet jij of het mogelijk is om op mijn site onder verschillende subkopjes verschillende galerijen te maken? Bijvoorbeeld een galerij met natuurfoto’s, een galerij met architectuur foto’s en dergelijke. Ik krijg dat niet voor elkaar, ik kan onder de diverse subkopjes op mijn site alleen maar meermalen dezelfde galerij tonen.

  Enig idee, toevallig? Moet wel kunnen lijkt mij, al is het maar voor wehshops!

  groet, Marco

  • admin says:

   Hoi Marco,
   Sorry voor de late reactie, ik was op vakantie!
   Dat kan zeker, dat heb k ook op mijn eigen portfolio. Voor een subkopje maak je een nieuwe pagina, bij pages. Deze schuif je dan onder een hoofdpagina maar dan ietsjes naar rechts, en dan zul je zien dat hij eronder floept als subpagina. Hier kun je dan net als bij een gewone pagina een galerij plaatsen met je eigen foto’s. Als het goed is moet het zo werken 🙂

 3. coen says:

  Graag zou ik willen weten of ik een nieuwe template kan kiezen voor mijn bestaande website? Bij WordPress kun je dat gemakkelijk doen en de gegevens worden ook automatisch omgezet. Graag je reactie.

  Gr Coen

  • admin says:

   Nee, helaas kan dat niet. Je kunt hem wel opnieuw redesignen met de hand, maar een nieuw basic theme kiezen kan helaas niet..

 4. Krullie says:

  Hoi een vraagje! Weet jij toevallig hoe je als het ware een boekingsagenda die totaal van deelnemers registreert kunt maken bij Wix?

 5. edwin says:

  hoi Marit,

  kan jij mij ook vertellen of je een subpagina in een subpagina kan maken?
  ik wil namelijk een url hebben als http//:www.costa-jobs.com/NL/vakmensen in Costa Blanca/Stukadoor

  PS
  bedankt dat je dit doet op het internet.
  keep up the good vibes.

  Edwin Drijver vanuit Spanje

 6. edwin says:

  hoi Marit,

  kan jij mij ook vertellen of je een subpagina in een subpagina kan maken?
  ik wil namelijk een url hebben als http//:www.costa-jobs.com/NL/vakmensen in Costa Blanca/Stukadoor

  PS
  bedankt dat je dit doet op het internet.
  keep up the good vibes.

  Edwin Drijver vanuit Spanje

 7. Martin says:

  Als ik een link plaats op Facebook van mijn website dan komt daar een foto of logo aan gekoppeld ik wil deze foto veranderen
  hoe doe ik dat ??

  Groet Martin

 8. Het lukt mij niet om de agenda te beheren. Wanneer ik dit aanklik wanneer ik ben ingelogd dan krijg ik alleen een blanco blad te zien……(eerder lukte dit wel op mijn Macbook). Heb jij een idee?
  Alvast dank, groet Coby

 9. sevda ozmen says:

  Hoi marit,
  ik wil meer foto’s toevoegen op mijn bestaande website slide images gallery, maar hoe doe ik dat? het lukt mij maar niet op geen enkel uitgeprobeerde manier…. oh ik hoop dat je mij kunt helpen. hoor graag. thx alvast

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius