Waarom ik ben geswitcht van WordPress naar Showit

Ondernemen

Een aantal maanden geleden heb ik de switch gemaakt van WordPress naar Showit. Mijn website bij Wix heb ik ook opgezegd, en ik heb mijn portfolio en blog samen gevoegd op deze website, gemaakt in Showit. En let’s get it out there: dat was de beste beslissing die ik had kunnen maken.

Ik heb het allemaal geprobeerd..

Ik heb heel veel verschillende platforms geprobeerd als het aankomt op websites bouwen. Ik heb alles zelf from scratch gecodeerd, ik heb bij Wix gezeten, Weebly, Squarespace, WordPress, Joomla.. Ik heb het allemaal gezien en niets maakte me écht gelukkig. Ik ben uiteindelijk jaren lang bij WordPress gebleven voor mijn blog omdat het voor het bloggen toch de beste software is, en bij Wix voor mijn portfolio website omdat ik daar de meeste creatieve vrijheid had. Het liefste wilde ik deze twee sites samen voegen, maar ik kreeg dat niet voor elkaar in WordPress.

Mijn oude website (blog) bij WordPress

Waar liep ik tegen aan bij WordPress?

 • Mijn site lag er geregeld uit als ik een plug-in wilde updaten
 • Mijn website was niet zo mobiel vriendelijk
 • Ik had weinig creatieve vrijheid om mijn website precies te maken hoe ik wilde
 • Het gebruik van Script lettertypes was moeilijk
 • De laadtijd van mijn blog werd steeds langer
 • Ik had last van upload issues als ik afbeeldingen wilde toevoegen
 • Ik kon niet gemakkelijk nieuwe pagina’s aanmaken en die maken zoals ik wilde
 • Het veranderen van de layout was telkens heel erg veel gedoe


Ik wilde mijn portfolio website en blog samen voegen en zelf álles kunnen vormgeven. Ik wilde elk detail zelf kunnen bepalen. Toen ik Showit tegen kwam was ik binnen no-time om, dit was precies waar ik naar zocht!

Wat is Showit?

Showit is een platform om je website op te bouwen, net als WordPress en Wix. Het is gebaseerd op drag & drop, dus je kunt zonder code werken. Je hoeft geen templates meer te kiezen, je kunt ALLES zelf vormgeven.

Nu staat mijn website inmiddels een paar maanden live bij Showit, en oh, ik ben er nog iedere dag zó gelukkig mee. Er zijn zo veel redenen om voor Showit te kiezen, ik deel ze vandaag allemaal met je.

Waarom ik ben geswitcht van WordPress naar Showit

Alles is customizable

De belangrijkste reden is dat ik nu alles zelf aan kan passen. Ik kan elk lettertype kiezen, allerlei soorten galerijen, ik kan gewoon elk klein detail helemaal zelf uitkiezen. Ik kan mijn website PRECIES zo maken als ik wil, en dat zonder code.

Je hebt geen kennis van code nodig

Zoals ik hier boven al beschrijf, je hoeft nul komma nul kennis van HTML of CSS te hebben. Je kunt wel embedded codes toevoegen, en dat is handig voor bijvoorbeeld formulieren vanuit je email marketing software, maar ook dat is een eitje.

SEO tools

Iedereen weet dat WordPress vrij goed is qua SEO, dus ik was best huiverig om dat platform te verlaten. Maar Showit heeft hier ook hard aan gewerkt en heeft nu built-in SEO tools om te zorgen dat jij nog steeds goed gevonden wordt in Google.

Bloggen doe je nog steeds in WordPress

Huh? Je switcht van WordPress naar Showit en je blogt nog steeds in WordPress? Yep! De back-end van het blog gedeelte van je website vind je nog steeds in WordPress, maar dan de uitgeklede versie. Zo kun je dus nog steeds op je oude vertrouwde manier blogs schrijven. En wat nog beter is..

Migratie van WordPress naar Showit

Showit biedt migratie van al je oude WordPress blogs naar je nieuwe Showit website. Dit was echt het unique selling point waardoor ik voor Showit koos. Zoals jullie weten heb ik een vrij grote database aan blogposts, en die moest natuurlijk wel gemigreerd worden. Ik kreeg al rillingen en aanvallen van paniek bij de gedachte dat ik dit zelf zou moeten migreren. Al die afbeeldingen die het niet meer zouden doen, gebroken linkjes, verdwenen blogs.. Maar Showit biedt de service aan waarbij ze, zonder dat je iets hoeft te doen, al je blogs migreren.

Volledige controle over je mobiele website

Je hebt, naast je desktop website, ook nog de volledige controle over je mobiele website bij Showit. Je bepaalt daar ook weer helemaal zelf hoe alles eruit ziet. Zo kun je zelfs 2 versies van je website maken om je mobiele gebruikers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het levert wel wat extra werk op, maar je biedt zo wel de beste gebruikerservaring.

Hosting zit in het pakket

Als je weinig verstand hebt van websites dan is hosting zo’n onderwerp waar je op kunt vast lopen. Bij Showit zit de hosting van je website gewoon in het pakket. Je hoeft je dus alleen nog maar druk te maken over het kopen van een domeinnaam!

De geweldige support

Oh, de support bij WordPress.. Die mis ik als kiespijn, haha. Als mijn website er weer eens uit lag had ik iedere keer weer vreselijke paniek en moest ik diep in de helpdesk duiken om allerlei verschrikkelijke dingen in de code te doen. Nu, bij Showit, kan ik een berichtje typen naar iemand bij de helpdesk en binnen enkele uren heb ik een antwoord.

Er is ook nog een Facebook groep waar je terecht kan voor vragen bij andere Showiteers.

Mijn nieuwe website bij Showit

What’s the catch?

Je denkt waarschijnlijk, hmmm, waar zit de catch? Want dat dacht ik ook. Het klinkt echt als to good to be true! Er zijn twee hele kleine catches.

De prijs

Showit is duurder dan de andere platforms die ik geprobeerd heb. Het goedkoopste pakket is €17,15 per maand (€205 per jaar) en het duurste pakket is ongeveer €31 per maand (€368 per jaar). Dit is natuurlijk een stukje duurder dan WordPress, maar voor mij is het echt iedere cent waard. Met een goed web design trek je ook meer klanten aan en verdien je deze investering als het goed is gewoon weer terug.

Daarnaast moet je bij WordPress natuurlijk nog betalen voor een thema, en soms ook voor diverse plugins. Bij Showit zit alles bij de prijs in.

Leercurve

Bij Showit kun je de website van je dromen maken, maar het kost wel eventjes tijd om alle functies van het platform door te krijgen. Het werken met de drag & drop builder is een eitje, maar het maken van contact formulieren, doorklikbare galerijen of sliders is iets ingewikkelder. Er zijn veel video’s op YouTube te vinden, en andere Showiteers willen je ook altijd helpen, maar je moet je er even in verdiepen.

Ik heb de hulp van Britt van Built By Britt ingeschakeld om mij te helpen mijn website op te zetten (check even haar website, ook al zo mooi én met Showit!). Zij heeft op basis van mijn design alles in Showit gezet en mij alles uitgelegd van het platform. Op basis van haar uitleg en werk kon ik verder bouwen en nu kan ik mijn weg prima vinden binnen Showit.

Conclusie

Ik kan er na dit hele epistel heel kort over zijn, switchen van WordPress naar Showit is een top beslissing geweest waar ik nog iedere dag blij mee ben. Ik werk weer met plezier aan mijn website en heb meer vrijheid dan ooit.

Twijfel jij over switchen naar Showit? Let me know, dan kan ik je misschien helpen over te halen 😉 Want ik beloof je dat jij ook geen spijt zult krijgen!

 1. Florina says:

  Hoi,
  Je site laadt inderdaad vééééél sneller. Vaak als ik doorslikte vanuit een nieuwsbrief of mijn RSS-reader was mijn geduld niet oneindig en was ik alweer weer voordag de site geladen was….
  Ik heb nu nog een site gemaakt (eigen domein) met WordPress, maar ik ga me eens verdiepen in Showit. Ik moet namelijk veranderen van provider en misschien ook domeinnaam. Misschien is dit een goed moment om ook te veranderen van platform.
  Dank je wel voor je info.

  • Marit Hilarius says:

   Jaaa mijn oude blog was zó traag, vreselijk he.. Ik snap dat je daar niet op wilde wachten. Super fijn om te horen dat dat nu beter is!
   Ik zou Showit zeker overwegen, ik ben er nog iedere dag blij mee!

 2. Florina says:

  Hoi,
  Je site laadt inderdaad vééééél sneller. Vaak als ik doorslikte vanuit een nieuwsbrief of mijn RSS-reader was mijn geduld niet oneindig en was ik alweer weer voordag de site geladen was….
  Ik heb nu nog een site gemaakt (eigen domein) met WordPress, maar ik ga me eens verdiepen in Showit. Ik moet namelijk veranderen van provider en misschien ook domeinnaam. Misschien is dit een goed moment om ook te veranderen van platform.
  Dank je wel voor je info.

 3. jaaa super toff, ze gaat nu ook mijn website maken 🙂
  kan niet wachten om het resultaat te zien.

 4. […] Mijn website heb ik gebouwd met Showit. Een platform waar ik helemaal fan van ben! Hier lees je waarom. […]

Laat een reactie achter!

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN NIEUWE POSTS?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!

%d bloggers like this: