Ondernemen

Waarom ik ben geswitcht van WordPress naar Showit

September 19, 2019

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Een aantal maanden geleden heb ik de switch gemaakt van WordPress naar Showit. Mijn website bij Wix heb ik ook opgezegd, en ik heb mijn portfolio en blog samen gevoegd op deze website, gemaakt in Showit. En let’s get it out there: dat was de beste beslissing die ik had kunnen maken.

Ik heb het allemaal geprobeerd..

Ik heb heel veel verschillende platforms geprobeerd als het aankomt op websites bouwen. Ik heb alles zelf from scratch gecodeerd, ik heb bij Wix gezeten, Weebly, Squarespace, WordPress, Joomla.. Ik heb het allemaal gezien en niets maakte me écht gelukkig. Ik ben uiteindelijk jaren lang bij WordPress gebleven voor mijn blog omdat het voor het bloggen toch de beste software is, en bij Wix voor mijn portfolio website omdat ik daar de meeste creatieve vrijheid had. Het liefste wilde ik deze twee sites samen voegen, maar ik kreeg dat niet voor elkaar in WordPress.

Mijn oude website (blog) bij WordPress

Waar liep ik tegen aan bij WordPress?

  • Mijn site lag er geregeld uit als ik een plug-in wilde updaten
  • Mijn website was niet zo mobiel vriendelijk
  • Ik had weinig creatieve vrijheid om mijn website precies te maken hoe ik wilde
  • Het gebruik van Script lettertypes was moeilijk
  • De laadtijd van mijn blog werd steeds langer
  • Ik had last van upload issues als ik afbeeldingen wilde toevoegen
  • Ik kon niet gemakkelijk nieuwe pagina’s aanmaken en die maken zoals ik wilde
  • Het veranderen van de layout was telkens heel erg veel gedoe


Ik wilde mijn portfolio website en blog samen voegen en zelf álles kunnen vormgeven. Ik wilde elk detail zelf kunnen bepalen. Toen ik Showit tegen kwam was ik binnen no-time om, dit was precies waar ik naar zocht!

Wat is Showit?

Showit is een platform om je website op te bouwen, net als WordPress en Wix. Het is gebaseerd op drag & drop, dus je kunt zonder code werken. Je hoeft geen templates meer te kiezen, je kunt ALLES zelf vormgeven.

Nu staat mijn website inmiddels een paar maanden live bij Showit, en oh, ik ben er nog iedere dag zó gelukkig mee. Er zijn zo veel redenen om voor Showit te kiezen, ik deel ze vandaag allemaal met je.

Waarom ik ben geswitcht van WordPress naar Showit

Alles is customizable

De belangrijkste reden is dat ik nu alles zelf aan kan passen. Ik kan elk lettertype kiezen, allerlei soorten galerijen, ik kan gewoon elk klein detail helemaal zelf uitkiezen. Ik kan mijn website PRECIES zo maken als ik wil, en dat zonder code.

Je hebt geen kennis van code nodig

Zoals ik hier boven al beschrijf, je hoeft nul komma nul kennis van HTML of CSS te hebben. Je kunt wel embedded codes toevoegen, en dat is handig voor bijvoorbeeld formulieren vanuit je email marketing software, maar ook dat is een eitje.

SEO tools

Iedereen weet dat WordPress vrij goed is qua SEO, dus ik was best huiverig om dat platform te verlaten. Maar Showit heeft hier ook hard aan gewerkt en heeft nu built-in SEO tools om te zorgen dat jij nog steeds goed gevonden wordt in Google.

Bloggen doe je nog steeds in WordPress

Huh? Je switcht van WordPress naar Showit en je blogt nog steeds in WordPress? Yep! De back-end van het blog gedeelte van je website vind je nog steeds in WordPress, maar dan de uitgeklede versie. Zo kun je dus nog steeds op je oude vertrouwde manier blogs schrijven. En wat nog beter is..

Migratie van WordPress naar Showit

Showit biedt migratie van al je oude WordPress blogs naar je nieuwe Showit website. Dit was echt het unique selling point waardoor ik voor Showit koos. Zoals jullie weten heb ik een vrij grote database aan blogposts, en die moest natuurlijk wel gemigreerd worden. Ik kreeg al rillingen en aanvallen van paniek bij de gedachte dat ik dit zelf zou moeten migreren. Al die afbeeldingen die het niet meer zouden doen, gebroken linkjes, verdwenen blogs.. Maar Showit biedt de service aan waarbij ze, zonder dat je iets hoeft te doen, al je blogs migreren.

Volledige controle over je mobiele website

Je hebt, naast je desktop website, ook nog de volledige controle over je mobiele website bij Showit. Je bepaalt daar ook weer helemaal zelf hoe alles eruit ziet. Zo kun je zelfs 2 versies van je website maken om je mobiele gebruikers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het levert wel wat extra werk op, maar je biedt zo wel de beste gebruikerservaring.

Hosting zit in het pakket

Als je weinig verstand hebt van websites dan is hosting zo’n onderwerp waar je op kunt vast lopen. Bij Showit zit de hosting van je website gewoon in het pakket. Je hoeft je dus alleen nog maar druk te maken over het kopen van een domeinnaam!

De geweldige support

Oh, de support bij WordPress.. Die mis ik als kiespijn, haha. Als mijn website er weer eens uit lag had ik iedere keer weer vreselijke paniek en moest ik diep in de helpdesk duiken om allerlei verschrikkelijke dingen in de code te doen. Nu, bij Showit, kan ik een berichtje typen naar iemand bij de helpdesk en binnen enkele uren heb ik een antwoord.

Er is ook nog een Facebook groep waar je terecht kan voor vragen bij andere Showiteers.

Mijn nieuwe website bij Showit

What’s the catch?

Je denkt waarschijnlijk, hmmm, waar zit de catch? Want dat dacht ik ook. Het klinkt echt als to good to be true! Er is misschien één catch.

Showit is iets minder geschikt voor grote webshops met fysieke producten

Als je een gigantische webshop hebt, dan is Showit niet de beste keus. Waar WordPress de shop plug-in WooCommerce heeft, moet je daar bij Showit een externe partij voor gebruiken. Dat kan met bijvoorbeeld ThriveCart, Shopify (Lite) of met Plug & Pay. Fantastische oplossingen voor online producten, maar niet handig als je je producten allemaal moet verzenden of met heel veel categorieën en zoektermen werkt.

Gelukkig zijn wij voornamelijk fotografen, en hebben wij geen last van dat probleem!

Ook overstappen?

Ik kan er na dit hele epistel heel kort over zijn, switchen van WordPress naar Showit is een top beslissing geweest waar ik nog iedere dag blij mee ben. Ik werk weer met plezier aan mijn website en heb meer vrijheid dan ooit.

Twijfel jij over switchen naar Showit? Let me know, dan kan ik je misschien helpen over te halen 😉 Want ik beloof je dat jij ook geen spijt zult krijgen!

Met Studio MHilarius help ik ondernemers over te stappen naar WordPress, en ontwerp en verkoop ik diverse Showit templates. Ik heb al tientallen ondernemers in een paar dagen helpen overstappen! Neem daar dus zeker een kijkje als je denkt aan een Showit website.

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius