Ondernemen

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

February 15, 2018

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Een tijdje geleden vroeg ik op Facebook waar jullie graag iets over zouden willen lezen. De vraag ‘waar haal jij je inspiratie vandaan?’ kwam een aantal keer naar boven! In het artikel van vandaag laat ik je 5 bronnen zien waar ik inspiratie vandaan haal!

Pinterest

Mijn grootste inspiratie bron is absoluut Pinterest. Ik heb inmiddels tientallen boards waar ik allerlei toffe foto’s, artikelen en DIY’s pin. Als ik een fotoshoot ga doen en ik heb inspiratie nodig voor poses, is Pinterest de eerste website waar ik heen ga. Ik heb de app ook op mijn telefoon, dus tijdens de fotoshoot kan ik zo gemakkelijk mijn board opzoeken en mijn pins laten zien aan de modellen. Zo kunnen ze precies zien wat ik bedoel en kan ik ze gemakkelijk aansturen aan de hand van mijn voorbeeld.

Ook gebruik ik Pinterest als ik zelf foto projectjes wil opstarten of een portfolio shoot wil doen.

Instagram

Instagram is een nieuw inspiratie bron voor mij. Ik volg inmiddels zo veel fotografen dat mijn feed elke dag weer vol staat met inspiratie! Je kunt nu zelfs hashtags volgen op Instagram om het nog makkelijker te maken.

Ik zoek voornamelijk op hashtags van fotografie onderwerpen of stijlen die mij aanspreken. Mijn fotografie stijl gaat steeds meer richting fine-art, dus #fineartphotography is een hashtag die ik nu veel gebruik. Je kunt natuurlijk ook op #horsephotography of #dogs zoeken als je een specifiek onderwerp wilt fotograferen. Zo ontdek je ook weer nieuwe inspiratie bronnen: andere fotografen!

Magazines

Beetje ouderwets misschien, maar nog steeds haal ik mijn inspiratie ook wel eens uit magazines. Vooral de Cosmo heeft altijd hele leuke shoots, maar ik heb ook wel eens wedding magazines doorgebladerd en foto’s genomen van beelden die mij aanspraken.

Facebook

Ik ben lid van verschillende Facebook groepen die mij kennis hebben laten maken met zo veel andere fotografen waarvan ik zo veel inspiratie kan op doen! Ik ben lid van een fine-art Facebook groep vol internationale fotografen waar ik echt uren jaloersmakend in kan blijven scrollen. Voor elke vorm van fotografie bestaat inmiddels wel een Facebook groep, en naast dat je inspiratie kunt opdoen is het ook gewoon super leerzaam en vaak heel gezellig!

Boeken

In elke boekwinkel loop ik eerst naar de kook- en lifestyle boeken, omdat die vaak zó prachtig vormgegeven zijn en vol staan met de mooiste foto’s. Meerdere malen heb ik foto’s staan schieten van mooie pagina’s in boeken voor inspiratie. Met dit in gedachten heb ik ook mijn boek Let’s Focus! gemaakt, ik hoop natuurlijk dat jullie straks ook inspiratie kunnen op doen uit mijn boek! Het staat propvol met foto’s van bijvoorbeeld verschillende poses, en die kun je op je smartphone meenemen om tijdens je shoots te gebruiken.

Dit is waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor artikel ideeën, fotografie ideeën en poses. Heb jij nog een bron die je wil delen?

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius