Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Inspiratie, Ondernemen

Een tijdje geleden vroeg ik op Facebook waar jullie graag iets over zouden willen lezen. De vraag ‘waar haal jij je inspiratie vandaan?’ kwam een aantal keer naar boven! In het artikel van vandaag laat ik je 5 bronnen zien waar ik inspiratie vandaan haal!

Pinterest

Mijn grootste inspiratie bron is absoluut Pinterest. Ik heb inmiddels tientallen boards waar ik allerlei toffe foto’s, artikelen en DIY’s pin. Als ik een fotoshoot ga doen en ik heb inspiratie nodig voor poses, is Pinterest de eerste website waar ik heen ga. Ik heb de app ook op mijn telefoon, dus tijdens de fotoshoot kan ik zo gemakkelijk mijn board opzoeken en mijn pins laten zien aan de modellen. Zo kunnen ze precies zien wat ik bedoel en kan ik ze gemakkelijk aansturen aan de hand van mijn voorbeeld.

Ook gebruik ik Pinterest als ik zelf foto projectjes wil opstarten of een portfolio shoot wil doen.

Instagram

Instagram is een nieuw inspiratie bron voor mij. Ik volg inmiddels zo veel fotografen dat mijn feed elke dag weer vol staat met inspiratie! Je kunt nu zelfs hashtags volgen op Instagram om het nog makkelijker te maken.

Ik zoek voornamelijk op hashtags van fotografie onderwerpen of stijlen die mij aanspreken. Mijn fotografie stijl gaat steeds meer richting fine-art, dus #fineartphotography is een hashtag die ik nu veel gebruik. Je kunt natuurlijk ook op #horsephotography of #dogs zoeken als je een specifiek onderwerp wilt fotograferen. Zo ontdek je ook weer nieuwe inspiratie bronnen: andere fotografen!

Magazines

Beetje ouderwets misschien, maar nog steeds haal ik mijn inspiratie ook wel eens uit magazines. Vooral de Cosmo heeft altijd hele leuke shoots, maar ik heb ook wel eens wedding magazines doorgebladerd en foto’s genomen van beelden die mij aanspraken.

Facebook

Ik ben lid van verschillende Facebook groepen die mij kennis hebben laten maken met zo veel andere fotografen waarvan ik zo veel inspiratie kan op doen! Ik ben lid van een fine-art Facebook groep vol internationale fotografen waar ik echt uren jaloersmakend in kan blijven scrollen. Voor elke vorm van fotografie bestaat inmiddels wel een Facebook groep, en naast dat je inspiratie kunt opdoen is het ook gewoon super leerzaam en vaak heel gezellig!

Boeken

In elke boekwinkel loop ik eerst naar de kook- en lifestyle boeken, omdat die vaak zó prachtig vormgegeven zijn en vol staan met de mooiste foto’s. Meerdere malen heb ik foto’s staan schieten van mooie pagina’s in boeken voor inspiratie. Met dit in gedachten heb ik ook mijn boek Let’s Focus! gemaakt, ik hoop natuurlijk dat jullie straks ook inspiratie kunnen op doen uit mijn boek! Het staat propvol met foto’s van bijvoorbeeld verschillende poses, en die kun je op je smartphone meenemen om tijdens je shoots te gebruiken.

Dit is waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor artikel ideeën, fotografie ideeën en poses. Heb jij nog een bron die je wil delen?

Laat een reactie achter!

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN NIEUWE POSTS?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!