Hello you!

Op deze blog help ik jou een betere fotograaf te worden met behulp van tutorials én allerlei producten. Have fun! 
X Marit

Algemeen

Photoshop

Tutorials

Camera's en objectieven

Fotografie

Inspiratie

Travel

Persoonlijk

Ondernemen

All

Lightroom

Als allereerste tutorial eentje die onder de bokt-gebruikers erg bekend is. Mijn foto’s hebben vaak een warme/dromerige sfeer over zich heen. Volg deze tutorial om erachter te komen hoe ik dat doe, en hoe je het zelf ook kunt doen.


Stap 1. Open je foto en haal storende elementen etc weg. Dit doe je door je achtergrond laag te kopiëren en met de kloon-tool storende elementen weg te klonen.

Afbeelding

Stap 2. Ik werk heel veel met verloop lagen. Deze vind je onder dezelfde knop als het emmertje. Ik gebruik vooral de oranje/paarse en de blauw/geel/roodachtige ernaast. Afhankelijk van de sfeer die ik wil creëren kies ik een dekking. Als je een verloopkleur hebt geselecteerd, maak je een nieuwe laag. Het verloop voeg je toe aan je foto door te klikken en de lijn van de ene kant van je foto naar de andere te slepen.
Afbeelding
Bij deze zonsondergang shoot vond ik ‘bleken’ er het beste bij passen.

Stap 3. Je krijgt het volgende resultaat na de dekking wat aan te passen.
Afbeelding
Beetje overdreven veel kleur, en te weinig contrast. Daar gaan we wat aan doen.

Stap 4. Met het gummetje kun je stukjes van de verlooplaag weggummen waar je de kleur niet wilt hebben of waar ije minder dekking wil. Ik speel een beetje met curven en maak een nieuwe laag. De nieuwe laag vul ik in met een felroze kleur en deze laag zet ik op ‘lichter’. Ook pas ik de dekking weer aan. Ik voeg nog een verloop laag toe en voeg weer wat contrast toe.
Afbeelding

Stap 5. Als ik klaar ben met alle kleurtjes gooi ik al mijn lagen lekker op één hoop (Lagen –> één laag maken) voor het overzicht. Dan kunnen de glittertjes erop. Ik begin met het dupliceren van mijn laag en ik voeg een zon toe (Filter –> Rendering –> Zon). Zo krijg ik (extra) lensflare in mijn foto.
Afbeelding

Stap 6. Dan als allerlaatste mijn glitterbrushes! Soms vind ik het al sprakelend en glitterig genoeg van zichzelf maar soms voeg ik nog een klein beetje toe. De brushes heb ik gewoon opgeslagen bij mijn andere al bestaande brushes.
Afbeelding
Bij deze foto heb ik ze alleen een beetje bij haar been toegevoegd.

Als laatste wil ik nog een beetje vignettering toevoegen. Je maakt een kopie van al je lagen (shift+ctrl+e) en hierop ga je je vignettering toepassen. Je klikt op filter –> lenscorrectie –> vignettering. Nadat ik mijn vignettering had toegevoegd vond ik het toch te donker worden, dus besloot ik hem overal weg te gummen, behalve links onder.

Je kunt je copyright nu nog op je foto zetten, en klaar ben je!

Glitters/warme sfeer in je foto

Photoshop, Tutorials

September 27, 2013

blogs

Zo maak je foto’s met een onscherpe achtergrond

De tool die mij productief maakt

Travel Guide IJsland: De beste fotospots van Zuid-IJsland

YAY, I'm IN!

In 5 uitgebreide video's ga ik jou alles vertellen over personal branding. 
Meld je gratis aan en begin met werken aan jouw bedrijf!

New!

  1. Senna

    May 3rd, 2014 at 2:57 pm

    Wauw bedankt! Ik vind het nog best lastig om een mooi resultaat te krijgen, maar ik heb elk geval weer nieuwe mogelijkheden ontdekt.

  2. Eva

    August 7th, 2014 at 10:12 am

    Ik heb dit voor het eerst uitgeprobeerd en net zoals Senna moet ik zeggen dat het resultaat zoals bij jou er nog lang niet is, maar ook ik heb heel wat nieuwe dingen ontdekt nu. Super Marit dat je dit mogelijk maakt voor ons!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

follow me

@marit.hilarius