Hello you!

Op deze blog help ik jou een betere fotograaf te worden met behulp van tutorials én allerlei producten. Have fun! 
X Marit

Algemeen

Photoshop

Tutorials

Camera's en objectieven

Fotografie

Inspiratie

Travel

Persoonlijk

Ondernemen

All

Lightroom

8IMG_0082

Oke, het is misschien niet extreem koud, maar er ligt sneeuw en ijs, en dat is al heel wat. En misschien ga je wel op wintersport of naar een ander koud land, en wil je daar graag foto’s maken. Met (extreme) kou werkt dat een beetje anders dan met normale temperaturen!

Handschoenen met touch functies

Je hebt speciale handschoenen die bij de vingertoppen speciale ‘touch’ stukjes hebben, waardoor je toch nog je telefoon en je camera goed kunt bedienen. Deze handschoenen kun je onder je dikke handschoenen dragen. Dan hoef je je dikke handschoenen enkel uit te doen als je de camera-instellingen wilt veranderen.

36IMG_9136copy
Hou je batterijen warm

Batterijen vinden de kou nooit zo heel erg leuk. Je zult merken dat in extreme kou je telefoon misschien ineens uitvalt, en je camera na een uur al opgeeft. Dat ligt aan de kou in de batterij. Is het echt koud buiten, zorg dan voor een extra batterij die je vlakbij je lichaam draagt, in een binnenzak bijvoorbeeld. Is de ene batterij te koud geworden, dan kun je hem wisselen voor de warme, en kan de koude batterij weer opwarmen. Zo blijft je camera altijd werken!

Veeg condens niet weg

Als je steeds wisselt tussen binnen en buiten, dan zul je ongetwijfeld een condens laagje op je lens krijgen. Veeg deze niet weg! Je maakt hiermee vegen op je lens en die zijn moeilijk te verwijderen. De kans dat de condens gewoon weer terug komt is trouwens ook groot. Berg de camera niet op maar hou hem gewoon in je hand, met de lens dop eraf, en wacht simpelweg tot de condens is verdwenen.

29IMG_9088copy

Wissel geen lenzen

Misschien een beetje overbodig, maar wissel geen lenzen buiten als het niet nodig is!

Bescherm je apparatuur

Als het sneeuwt wordt het al gauw een natte boel, dus dan is een extra beschermlaagje voor je camera geen overbodige luxe. Check eerst even of je camera en lenzen weather-sealed zijn. Mijn 6D is dat bijvoorbeeld, en mijn groothoek lens ook. Deze combinatie kan daarom goed tegen water en andere omstandigheden. Kan dat bij jou niet, gebruik dan een regenhoes voor je camera. Je kunt hier nog prima mee fotograferen en hij houd het vocht buiten.

3IMG_9397copy

Je statief

Pak je statief nooit vast bij de metalen delen. Ik heb zelf ervaren wat er gebeurt als je dat wel doet. Het is ijs- en ijskoud. Als je pech hebt kan je hand er zelfs nog aan vast vriezen. Klap hem ook eens in de zoveel tijd even in en uit, anders kan het hele systeem vast vriezen.

In Zweden heb ik ervaren wat extreme kou is. Ik fotografeerde bij een temperatuur van ongeveer -20! Wat was de laagste temperatuur waar jij ooit in gefotografeerd hebt?

Tips voor fotograferen bij (extreme) kou

Fotografie

January 19, 2017

blogs

Zo maak je foto’s met een onscherpe achtergrond

De tool die mij productief maakt

Travel Guide IJsland: De beste fotospots van Zuid-IJsland

YAY, I'm IN!

In 5 uitgebreide video's ga ik jou alles vertellen over personal branding. 
Meld je gratis aan en begin met werken aan jouw bedrijf!

New!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

follow me

@marit.hilarius