Hello you!

Op deze blog help ik jou een betere fotograaf te worden met behulp van tutorials én allerlei producten. Have fun! 
X Marit

Algemeen

Photoshop

Tutorials

Camera's en objectieven

Fotografie

Inspiratie

Travel

Persoonlijk

Ondernemen

All

Lightroom

large

In deze persoonlijke terugkijk week, leek het me leuk ook een TAG in te vullen, natuurlijk blog gerelateerd! Sommige vragen heb ik een beetje aangepast omdat ze gericht waren op beautybloggers, en dat ben ik natuurlijk niet 😉

Waarom ben jij een blog begonnen? 
Eigenlijk ontstond het op school. Je moest een extra project kiezen, en ik koos ervoor om 3 maanden te gaan bloggen. Na de eerste dag wist ik al dat ik niet meer op zou houden. Ik wilde over fotografie gaan bloggen om anderen te laten zien wat je allemaal met foto’s kunt doen en om mezelf meer te leren.

Hoe kom je aan de naam van je blog? 
Nouja. Mijn fotografienaam is ‘MHilariusFotografie’, omdat MaritHilariusFotografie te lang is en niemand Hilarius heet dus niemand mijn naam al had. En om het allemaal een beetje bij elkaar te houden heb ik mijn blog ook maar zo genoemd.

Schermafbeelding 2014-08-25 om 17.47.32

Hoeveel bezoekers heb je ongeveer? 
Deze informatie kun je zien in mijn artikeltje over statistieken! 😀

Wie werken er allemaal mee aan je blog? 
Ik doe alles zelf! Soms is dat wel lastig, iemand die planningen voor me maakt zou fijn zijn, haha. Maar tot nu toe doe ik het lekker alleen!
large

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Het feit dat het mijn fotografie zo’n enorme boost heeft gegeven die ik totaal niet aan heb zien komen. Dankzij deze blog heb ik nu een fotografie gids uitgegeven, hoe AWESOME is dat. En alle leuke en lieve berichtjes die ik bijna dagelijks van jullie krijg zijn zó ontzettend leuk om te lezen. Het heeft me nu al zoveel gebracht, ik heb nog geen seconde spijt van mijn blog gehad.

Werk je samen met bedrijven? 
Nee, op dit moment (nog) niet. Ik ben wel een tijdje geleden een samenwerking aangegaan met het blad Zoom.nl en de blog DeFotoblogger, maar dit loopt nog niet heel hard.

Met wat voor een camera maak je de foto’s voor je artikelen? 
Met mijn ‘gewone’ camera die ik ook voor shoots gebruik, de Canon 650D!

Waar haal jij je inspiratie voor een nieuw artikel vandaan? 
Ja, dat is soms echt wel lastig. Dan denk ik dat ik nou wel eens alles heb verteld en werkelijk niets nuttigs meer te melden heb. En dan ineens komen een paar mensen met vragen en heb ik weer ideeën. Of zie ik iets op YouTube waar ik iets mee kan, of in een andere tutorial. Tot nu toe heb ik al voor 52 weken genoeg ideeën gehad, dus ik hoop dat dat nog even zo blijft!

Krijg je weleens negatieve comments? 
Nou, ik moet eerlijk zeggen, vrijwel niet! Dat komt natuurlijk omdat ik nog een kleine blogger ben, maar tot nu toe bevalt het me wel!

large

Plaats je iedere dag een nieuwe post? 
Nope, ik doe heel erg mijn best om 2x per week iets te posten. Door school, mijn verzorgpaard, fotoshoots, workshops en mijn baantjes is het soms best lastig te combineren, omdat mijn blog echt een hobby is die daardoor wel op de laatste plaats komt. Ik probeer veel vooruit te schrijven zodat ik af en toe een paar weken vrij heb en er ondertussen gewoon blogs online komen, maar meer dan 2 a 3x per week posten gaat het denk ik niet worden zolang ik nog op school zit.

Wat voor een soort layout heb je? En heb je hem zelf gemaakt?
Het is er ‘gewoon’ een van WordPress, en ik wil eigenlijk iets mooiers, maar omdat ik niet betaal voor WordPress moet ik het even hiermee doen.

Hoe lang doe je ongeveer over een artikel? 
Dat ligt eraan wat voor artikel het is. De ‘fotoshoot van begin tot eind’ artikelen kan ik wel een uur over doen. Ook filmpjes maken kost veel tijd, omdat ik die ook nog moet editen. Verder ben ik wel een hele snelle schrijfster, met de meeste artikelen ben ik zo’n half uurtje bezig.

Is je blog je bedrijf? Zo ja, hoe werkt het en wat vind je er van? Zo nee, zou je het willen?
Nee, het is niet mijn bedrijf. Ik zou het denk ik wel willen. Ik heb wel echt de ambitie om groot te worden, om echt naamsbekendheid te hebben, om samenwerkingen aan te gaan met bedrijven en hier echt iets van te maken. Maar voor nu, is het goed zo 🙂

Ik hoop dat jullie de tag leuk vonden om te lezen! 🙂

TAG: Talking about blogging!

Persoonlijk

October 11, 2014

blogs

Zo maak je foto’s met een onscherpe achtergrond

De tool die mij productief maakt

Travel Guide IJsland: De beste fotospots van Zuid-IJsland

YAY, I'm IN!

In 5 uitgebreide video's ga ik jou alles vertellen over personal branding. 
Meld je gratis aan en begin met werken aan jouw bedrijf!

New!

 1. Mirjam

  October 11th, 2014 at 9:19 am

  Grappig, ik dacht namelijk toen ik je portfolio het eerst zag day je misshien qel een klasgenootje was; Melanie Hilarius. Je bent dus niet de enige!

  Leuke tag verder 🙂

 2. yvettebaur

  October 11th, 2014 at 5:14 pm

  Leuk om te lezen Marit!

 3. kimvanderburgh

  October 12th, 2014 at 6:28 pm

  leuk !!!!!!!!!!!!!

 4. Juudith

  October 13th, 2014 at 11:22 am

  Super leuk om te lezen!

 5. Melany

  June 22nd, 2017 at 3:24 pm

  Je bent niet de enige met Hilarius als achternaam!
  Ik heet Melany Hilarius! 😊

 6. Marit

  June 22nd, 2017 at 5:35 pm

  Oh haha, wat toevallig!

 7. mascha

  July 27th, 2018 at 2:31 pm

  wat was jou eerste blog?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

follow me

@marit.hilarius