Persoonlijk

TAG: Talking about blogging!

October 11, 2014

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

large

In deze persoonlijke terugkijk week, leek het me leuk ook een TAG in te vullen, natuurlijk blog gerelateerd! Sommige vragen heb ik een beetje aangepast omdat ze gericht waren op beautybloggers, en dat ben ik natuurlijk niet 😉

Waarom ben jij een blog begonnen? 
Eigenlijk ontstond het op school. Je moest een extra project kiezen, en ik koos ervoor om 3 maanden te gaan bloggen. Na de eerste dag wist ik al dat ik niet meer op zou houden. Ik wilde over fotografie gaan bloggen om anderen te laten zien wat je allemaal met foto’s kunt doen en om mezelf meer te leren.

Hoe kom je aan de naam van je blog? 
Nouja. Mijn fotografienaam is ‘MHilariusFotografie’, omdat MaritHilariusFotografie te lang is en niemand Hilarius heet dus niemand mijn naam al had. En om het allemaal een beetje bij elkaar te houden heb ik mijn blog ook maar zo genoemd.

Schermafbeelding 2014-08-25 om 17.47.32

Hoeveel bezoekers heb je ongeveer? 
Deze informatie kun je zien in mijn artikeltje over statistieken! 😀

Wie werken er allemaal mee aan je blog? 
Ik doe alles zelf! Soms is dat wel lastig, iemand die planningen voor me maakt zou fijn zijn, haha. Maar tot nu toe doe ik het lekker alleen!
large

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Het feit dat het mijn fotografie zo’n enorme boost heeft gegeven die ik totaal niet aan heb zien komen. Dankzij deze blog heb ik nu een fotografie gids uitgegeven, hoe AWESOME is dat. En alle leuke en lieve berichtjes die ik bijna dagelijks van jullie krijg zijn zó ontzettend leuk om te lezen. Het heeft me nu al zoveel gebracht, ik heb nog geen seconde spijt van mijn blog gehad.

Werk je samen met bedrijven? 
Nee, op dit moment (nog) niet. Ik ben wel een tijdje geleden een samenwerking aangegaan met het blad Zoom.nl en de blog DeFotoblogger, maar dit loopt nog niet heel hard.

Met wat voor een camera maak je de foto’s voor je artikelen? 
Met mijn ‘gewone’ camera die ik ook voor shoots gebruik, de Canon 650D!

Waar haal jij je inspiratie voor een nieuw artikel vandaan? 
Ja, dat is soms echt wel lastig. Dan denk ik dat ik nou wel eens alles heb verteld en werkelijk niets nuttigs meer te melden heb. En dan ineens komen een paar mensen met vragen en heb ik weer ideeën. Of zie ik iets op YouTube waar ik iets mee kan, of in een andere tutorial. Tot nu toe heb ik al voor 52 weken genoeg ideeën gehad, dus ik hoop dat dat nog even zo blijft!

Krijg je weleens negatieve comments? 
Nou, ik moet eerlijk zeggen, vrijwel niet! Dat komt natuurlijk omdat ik nog een kleine blogger ben, maar tot nu toe bevalt het me wel!

large

Plaats je iedere dag een nieuwe post? 
Nope, ik doe heel erg mijn best om 2x per week iets te posten. Door school, mijn verzorgpaard, fotoshoots, workshops en mijn baantjes is het soms best lastig te combineren, omdat mijn blog echt een hobby is die daardoor wel op de laatste plaats komt. Ik probeer veel vooruit te schrijven zodat ik af en toe een paar weken vrij heb en er ondertussen gewoon blogs online komen, maar meer dan 2 a 3x per week posten gaat het denk ik niet worden zolang ik nog op school zit.

Wat voor een soort layout heb je? En heb je hem zelf gemaakt?
Het is er ‘gewoon’ een van WordPress, en ik wil eigenlijk iets mooiers, maar omdat ik niet betaal voor WordPress moet ik het even hiermee doen.

Hoe lang doe je ongeveer over een artikel? 
Dat ligt eraan wat voor artikel het is. De ‘fotoshoot van begin tot eind’ artikelen kan ik wel een uur over doen. Ook filmpjes maken kost veel tijd, omdat ik die ook nog moet editen. Verder ben ik wel een hele snelle schrijfster, met de meeste artikelen ben ik zo’n half uurtje bezig.

Is je blog je bedrijf? Zo ja, hoe werkt het en wat vind je er van? Zo nee, zou je het willen?
Nee, het is niet mijn bedrijf. Ik zou het denk ik wel willen. Ik heb wel echt de ambitie om groot te worden, om echt naamsbekendheid te hebben, om samenwerkingen aan te gaan met bedrijven en hier echt iets van te maken. Maar voor nu, is het goed zo 🙂

Ik hoop dat jullie de tag leuk vonden om te lezen! 🙂

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
 1. Mirjam says:

  Grappig, ik dacht namelijk toen ik je portfolio het eerst zag day je misshien qel een klasgenootje was; Melanie Hilarius. Je bent dus niet de enige!

  Leuke tag verder 🙂

 2. yvettebaur says:

  Leuk om te lezen Marit!

 3. leuk !!!!!!!!!!!!!

 4. Juudith says:

  Super leuk om te lezen!

 5. Melany says:

  Je bent niet de enige met Hilarius als achternaam!
  Ik heet Melany Hilarius! 😊

 6. mascha says:

  wat was jou eerste blog?

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius
%d bloggers like this: