Ondernemen

Showit voor jouw fotografie website – goede keus?

January 4, 2022

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Als fotograaf is een website voor je portfolio, prijzen en boekingsformulier onmisbaar. Maar zo’n website bouwen, dat is zo makkelijk nog niet. Door de jaren heen heb ik echt talloze platformen geprobeerd voor mijn fotografie website. Mijn eerste website was met Weebly (wie weet het nog?!) gemaakt, en onderweg heb ik ook veel met Wix en WordPress gewerkt… Nergens was ik blij mee, en alles was ingewikkeld. Ik werk nu een aantal jaar met Showit, en dat heeft mijn gehele business volledig veranderd.

Wat is Showit?

Showit is een relatief ‘nieuw’ platform in Nederland. In Amerika wordt het al langer gebruikt, maar het begint pas sinds kort populair te worden in Europa. Het is speciaal ontwikkeld voor fotografen die wél een mooie fotografie website willen, maar weinig weten van code of gewoon geen zin hebben in ingewikkeld gedoe.

Ze hebben een drag & drop platform gemaakt wat nog het meest te vergelijken is met Canva. Het werkt zó makkelijk dat je bijna niet kunt geloven dat je er een hele fotografie website mee kunt bouwen.

Designen voor visuele denkers

Jij bent fotograaf, en dus ben je gewend te denken in beelden. Dikke kans dat jij van alles voor je ziet als je aan je ideale fotografie website denkt. Dan wil je natuurlijk wel in staat zijn al die beelden ook echt tot leven te laten komen, en je website precies zo te bouwen.

Dat kan dus gewoon in Showit! Je kunt ALLES maken wat je maar wilt. Alles wat jij in je hoofd hebt, kun je knippen, plakken, slepen en droppen.

Top SEO functies

Je moet natuurlijk wel gevonden kunnen worden door je klanten, en daar heeft Showit aan gedacht. De SEO functionaliteiten zijn gemakkelijk en bereikbaar, ook als je geen kennis hebt van SEO. Je past gemakkelijk je pagina titels, meta-beschrijvingen en afbeeldingen aan. Ook de SEO tool Yoast van WordPress kun je gebruiken, want…

Bloggen met WordPress

Showit werkt samen met WordPress voor het blog-systeem. Geen zorgen, het enige wat je in WordPress doet is je blogs uittypen. Zo behoud je namelijk je kick-ass SEO als het op blogs aankomt, en maak je tegelijkertijd gebruik van de software van Showit om je website te ontwerpen en bouwen. Het beste van 2 werelden!

Toen ik van WordPress af wilde was dat ik al mijn blogs moest migreren, en ik alles kwijt zou zijn. Al mijn blogs, mijn Google ranking… Ik zag het al verdwijnen. Maar niks daarvan, want Showit zette alles over zonder dat ik IETS heb hoeven doen! En mijn Google resultaten zijn beter dan ook.

Makkelijke +sites maken

Showit heeft iets leuks, een +Site feature. Hiermee kun je oneindig extra websites maken onder de naam van je hoofddomein. Hier kun je dan bijvoorbeeld speciale klanten-pagina’s maken, en ze zelfs met wachtwoorden beschermen! Ideaal.

Professionele templates

Het allerleukste aan Showit is dat je een nieuwe website kunt maken in ongeveer… 1 dag. Bij Studio MHilarius kun je een speciaal voor fotografen gemaakt template aanschaffen, en deze helemaal eigen maken. Je past de huisstijl aan in 5 minuten, past de teksten en afbeeldingen aan, en je bent ready to go met een ijzersterke website.

Toch meer aanpassen? Geen probleem, je kunt oneindig pagina’s bij maken, aanpassen of verwijderen.

Hulp altijd dichtbij

Showit heeft een hele goede klantenservice waar je altijd terecht kan. Maar heb je liever iemand dichterbij die mee kijkt, of zelfs werk uit handen neemt? Ook dan kun je bij mij terecht, want bij StudioMHilarius bied ik allerlei Showit hulp aan. 

Conclusie

Vraag je je nog af of Showit een goede keus is voor jouw fotografie website? Ik kan heel kort zijn: JA!

Je website maken in Showit is super makkelijk, super leuk, en super snel. En de software is speciaal voor fotografen gemaakt, dus dan weet je dat je goed zit.

En mijn website? Uiteraard ook met Showit gemaakt 😉

Neem eens een kijkje bij Studio MHilarius voor meer informatie, en alle opties wat Showit betreft. 

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius