Algemeen

Review: Fotoboek bij Fotofabriek

August 10, 2020

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Van de Fotofabriek mocht ik een hardcover fotoboek in A4 formaat uitproberen om te reviewen. Ik laat je vandaag het resultaat zien en geef mijn eerlijke mening!

De software

Binnen de software van de Fotofabriek kun je gemakkelijk zelf je fotoboek maken. Er zijn een aantal standaard ontwerpen die je kunt gebruiken en dan zelf nog kunt aanpassen. Ik heb daar een van gekozen om voor mijn Harry Potter roadtrip te gebruiken.

Je kunt foto’s van je computer uploaden of van je sociale media afhalen. Het fotoboek kan zich ook automatisch laten vullen, of je kiest zelf de indeling.

Ik vond de software erg fijn werken! Het is niet heel erg uitgebreid, maar het biedt precies wat je nodig hebt. Ik kon er prima mee uit de voeten.

Bestellen

Na het bestellen kreeg ik de volgende dag een leuk filmpje in mijn mailbox. Er werd me getoond hoe mijn fotoboek gemaakt werd! Heel erg leuk om te zien. Het fotoboek word ook persoonlijk gecheckt door medewerkers. Zo weet je zeker dat de kwaliteit goed is en iemand er even doorheen gebladerd heeft.

Het fotoboek

Je krijgt het boek met een kleine gebruiksaanwijzing die je er op wijst hoe je het fotoboek het mooist kunt houden. 

Wat me direct op viel is dat er helemaal geen merkje in het boek staat! Meestal staat op de eerste of laatste bladzijde een logo van het bedrijf waar je het boek hebt besteld. In dit boek staat helemaal niets! Dat is wat mij betreft positief.

Wat me direct op viel is dat de lijntjes van de foto’s niet helemaal netjes waren. Hier en daar lijkt het niet perfect afgesneden en lijkt er wat inkt gebloed te hebben. Op de voorbeeldfoto kun je dit zien als je goed kijkt.

Verder kun je de printlijnen heel licht zien op de donkere kleuren. Let op, ik heb deze foto iets opgelicht om beter zichtbaar te maken wat ik bedoel. In het echt is het dus niet zo heftig zichtbaar, maar als je goed kijkt zijn deze lijnen wel te zien. Of dat aan de inkt of de papiersoort ligt weet ik niet, maar ik heb dat niet eerder bij albums gezien.

De fotoboek van de fotofabriek zijn vrij goedkoop, en helaas vind ik dat ook een beetje terug te zien aan de kwaliteit. De prijs-kwaliteit verhouding is prima, je betaalt voor een A4 fotoboek nog geen €25. Geen geld voor een fotoboek zonder logo/reclame, dus wat dat betreft heb je niets te klagen. Wil je echter een top kwaliteit album, dan kun je waarschijnlijk beter voor een andere leverancier kiezen. 

De fotofabriek heeft nog heel veel andere producten. Foto’s op canvas, plexiglas, mokken, theezakjes, van alles en nog wat. Alles laag geprijsd, dus ideaal voor cadeautjes. 

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius