Review: Fotoboek bij Fotofabriek

Algemeen

Van de Fotofabriek mocht ik een hardcover fotoboek in A4 formaat uitproberen om te reviewen. Ik laat je vandaag het resultaat zien en geef mijn eerlijke mening!

De software

Binnen de software van de Fotofabriek kun je gemakkelijk zelf je fotoboek maken. Er zijn een aantal standaard ontwerpen die je kunt gebruiken en dan zelf nog kunt aanpassen. Ik heb daar een van gekozen om voor mijn Harry Potter roadtrip te gebruiken.

Je kunt foto’s van je computer uploaden of van je sociale media afhalen. Het fotoboek kan zich ook automatisch laten vullen, of je kiest zelf de indeling.

Ik vond de software erg fijn werken! Het is niet heel erg uitgebreid, maar het biedt precies wat je nodig hebt. Ik kon er prima mee uit de voeten.

Bestellen

Na het bestellen kreeg ik de volgende dag een leuk filmpje in mijn mailbox. Er werd me getoond hoe mijn fotoboek gemaakt werd! Heel erg leuk om te zien. Het fotoboek word ook persoonlijk gecheckt door medewerkers. Zo weet je zeker dat de kwaliteit goed is en iemand er even doorheen gebladerd heeft.

Het fotoboek

Je krijgt het boek met een kleine gebruiksaanwijzing die je er op wijst hoe je het fotoboek het mooist kunt houden. 

Wat me direct op viel is dat er helemaal geen merkje in het boek staat! Meestal staat op de eerste of laatste bladzijde een logo van het bedrijf waar je het boek hebt besteld. In dit boek staat helemaal niets! Dat is wat mij betreft positief.

Wat me direct op viel is dat de lijntjes van de foto’s niet helemaal netjes waren. Hier en daar lijkt het niet perfect afgesneden en lijkt er wat inkt gebloed te hebben. Op de voorbeeldfoto kun je dit zien als je goed kijkt.

Verder kun je de printlijnen heel licht zien op de donkere kleuren. Let op, ik heb deze foto iets opgelicht om beter zichtbaar te maken wat ik bedoel. In het echt is het dus niet zo heftig zichtbaar, maar als je goed kijkt zijn deze lijnen wel te zien. Of dat aan de inkt of de papiersoort ligt weet ik niet, maar ik heb dat niet eerder bij albums gezien.

De fotoboek van de fotofabriek zijn vrij goedkoop, en helaas vind ik dat ook een beetje terug te zien aan de kwaliteit. De prijs-kwaliteit verhouding is prima, je betaalt voor een A4 fotoboek nog geen €25. Geen geld voor een fotoboek zonder logo/reclame, dus wat dat betreft heb je niets te klagen. Wil je echter een top kwaliteit album, dan kun je waarschijnlijk beter voor een andere leverancier kiezen. 

De fotofabriek heeft nog heel veel andere producten. Foto’s op canvas, plexiglas, mokken, theezakjes, van alles en nog wat. Alles laag geprijsd, dus ideaal voor cadeautjes. 

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN >

Lightroom presets

Van een dromerige sfeer tot een zachte, frisse bewerking: met deze presets tover jij ze in no-time op je foto!

de Fotografie Academy

De niet-technische fotografiecursus waarna jij nooit meer op de automatische stand fotografeert!

Fotografie e-books

E-mail templates, posing guides, of een fotografie handboek voor beginners? Download diverse e-books in de shop!

kies je eigen product

GA NIET WEG ZONDER JE GRATIS PRESET!

wacht...!

Probeer een gratis frisse en lichte preset uit het Light & Airy Preset Package voor Adobe Lightroom CC & Mobile!

DOWNLOAD

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!