Review: Foto op aluminium door Fotofabriek

Uncategorized

Van fotofabriek kreeg ik de kans op een foto op aluminum te reviewen.* Ik heb een prachtige foto van en door Sharon Hartman mogen gebruiken. Wat vind ik er van?

Wat een glans!

Was het eerste wat me op viel. Het hangt er van af hoe het licht er op valt, maar de foto glimt heel erg omdat het natuurlijk aluminium is. Zeker de lichtere delen glimmen zilverkleurig in het licht. Ik denk dat het daarom mooi is om voor een foto met donkere tinten te kiezen bij zo’n afdruk. Als je heel veel wit in je foto hebt wordt het al snel zilver. De sfeer van deze foto past heel erg mooi bij het aluminium!

Kleuren iets koeler

De kleur van de foto is ietsjes koeler geworden in de afdruk. Dit komt denk ik door de zilveren ondertoon die het aluminium heeft. Het is niet storend maar wel iets waar je rekening mee moet houden.

Grove textuur

De textuur is duidelijker dan ik had verwacht! Je ziet echt goed de strepen/vegen in het aluminium zitten. Dit geeft het een beetje een industriële uitstraling. Ook dit vind ik weer heel mooi bij deze foto passen, maar bij een zachte foto van bijvoorbeeld bloemetjes past het denk ik minder goed. Het doet overigens niets af van de scherpte in de foto, dat is altijd fijn.

Opties en service

Alles is ontzettend makkelijk te bestellen! Je kunt een enkele foto uploaden of je kiest voor een collage op het aluminium. Je kunt ze ook in talloze formaten bestellen. De levering was vrij snel, met 3 dagen had ik de afdruk netjes verpakt in huis. Dit formaat (20x30cm) kost €19,99. Zeker niet duur!

Conclusie

Ik ben eigenlijk best wel enthousiast! Ik had van te voren niet gedacht dat aluminium ‘mijn ding’ zou zijn, omdat mijn foto’s altijd heel zacht en vrouwelijk zijn. Dat vind ik niet per se passen bij een aluminium/industriële look. Maar toch vind ik het erg gaaf!

Dit is een 20×30 cm, die heel erg mooi staat op/in een kastje. Zo heb je net iets specialers dan gewoon een foto in een lijstje. Heb je een groot huis, dan staat een hele grote afdruk denk ik ontzettend gaaf. Dan heb je echt iets unieks als eyecatcher.

Zelf ben ik nog wel heel benieuwd hoe een zwart-wit foto er uit zal zien. Als je die levensgroot op hangt (ik zie al zo’n gang voor me in zo’n mega grote luxe villa, met een metershoge artistieke zwart-wit foto) heb je denk ik echt iets heel unieks waar je naar blijft kijken.

Kijk voor meer informatie over alle mogelijkheden en prijzen op https://www.fotofabriek.nl, en voor informatie over een foto op aluminium op https://www.fotofabriek.nl/producten/wanddecoratie/foto-op-aluminium/

*De afdruk heb ik gekregen van fotofabriek.

  1. TonV says:

    Zwart wit is ook heel mooi, apart effect.

Laat een reactie achter!

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN NIEUWE POSTS?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!

%d bloggers like this: