Uncategorized

Review: Foto op aluminium door Fotofabriek

July 3, 2017

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Van fotofabriek kreeg ik de kans op een foto op aluminum te reviewen.* Ik heb een prachtige foto van en door Sharon Hartman mogen gebruiken. Wat vind ik er van?

Wat een glans!

Was het eerste wat me op viel. Het hangt er van af hoe het licht er op valt, maar de foto glimt heel erg omdat het natuurlijk aluminium is. Zeker de lichtere delen glimmen zilverkleurig in het licht. Ik denk dat het daarom mooi is om voor een foto met donkere tinten te kiezen bij zo’n afdruk. Als je heel veel wit in je foto hebt wordt het al snel zilver. De sfeer van deze foto past heel erg mooi bij het aluminium!

Kleuren iets koeler

De kleur van de foto is ietsjes koeler geworden in de afdruk. Dit komt denk ik door de zilveren ondertoon die het aluminium heeft. Het is niet storend maar wel iets waar je rekening mee moet houden.

Grove textuur

De textuur is duidelijker dan ik had verwacht! Je ziet echt goed de strepen/vegen in het aluminium zitten. Dit geeft het een beetje een industriële uitstraling. Ook dit vind ik weer heel mooi bij deze foto passen, maar bij een zachte foto van bijvoorbeeld bloemetjes past het denk ik minder goed. Het doet overigens niets af van de scherpte in de foto, dat is altijd fijn.

Opties en service

Alles is ontzettend makkelijk te bestellen! Je kunt een enkele foto uploaden of je kiest voor een collage op het aluminium. Je kunt ze ook in talloze formaten bestellen. De levering was vrij snel, met 3 dagen had ik de afdruk netjes verpakt in huis. Dit formaat (20x30cm) kost €19,99. Zeker niet duur!

Conclusie

Ik ben eigenlijk best wel enthousiast! Ik had van te voren niet gedacht dat aluminium ‘mijn ding’ zou zijn, omdat mijn foto’s altijd heel zacht en vrouwelijk zijn. Dat vind ik niet per se passen bij een aluminium/industriële look. Maar toch vind ik het erg gaaf!

Dit is een 20×30 cm, die heel erg mooi staat op/in een kastje. Zo heb je net iets specialers dan gewoon een foto in een lijstje. Heb je een groot huis, dan staat een hele grote afdruk denk ik ontzettend gaaf. Dan heb je echt iets unieks als eyecatcher.

Zelf ben ik nog wel heel benieuwd hoe een zwart-wit foto er uit zal zien. Als je die levensgroot op hangt (ik zie al zo’n gang voor me in zo’n mega grote luxe villa, met een metershoge artistieke zwart-wit foto) heb je denk ik echt iets heel unieks waar je naar blijft kijken.

Kijk voor meer informatie over alle mogelijkheden en prijzen op https://www.fotofabriek.nl, en voor informatie over een foto op aluminium op https://www.fotofabriek.nl/producten/wanddecoratie/foto-op-aluminium/

*De afdruk heb ik gekregen van fotofabriek.
Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. TonV says:

    Zwart wit is ook heel mooi, apart effect.

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius