Hello you!

Op deze blog help ik jou een betere fotograaf te worden met behulp van tutorials én allerlei producten. Have fun! 
X Marit

Algemeen

Photoshop

Tutorials

Camera's en objectieven

Fotografie

Inspiratie

Travel

Persoonlijk

Ondernemen

All

Lightroom

Minder uren werken en toch nog hetzelfde blijven verdienen, dat wil iedereen natuurlijk wel. Goed nieuws, waarschijnlijk kan het ook! Het grootste deel van de werkende mensen werken namelijk helemaal niet productief. Zeker als je thuis werkt is productiviteit lastig. Ik ga je helpen om nóg productiever te worden waardoor jij minder uren hoeft te werken, voor hetzelfde resultaat!

Maak lijstjes

Sommige mensen leven op to-do-lists (ik ben er een van) en anderen werken er nooit mee. Toch raad ik het iedereen aan. Maak voor jezelf aan het begin van je dag een lijstje met wat je op je dag gedaan wilt krijgen. Ga er rustig voor zitten en denk goed na wat realistische doelen zijn. Een hele bruiloft bewerken in één dag zou je misschien wel willen, maar is niet echt haalbaar. Als je doelen stelt die je waarschijnlijk niet gaat halen zal dat je niet motiveren. Schrijf dus eerder te weinig dan te veel op!

Deel je taken op in tijdblokken

Je kunt natuurlijk van alles een beetje doen. Eerst wat foto’s bewerken, dan even pauze, dan wat e-mails, even schoonmaken in huis, dan weer verder met de foto’s, even wat op YouTube, en weer wat mail. Dat werkt allemaal heel relaxed, maar heel effectief is het niet.

Je kunt beter tijdblokken voor jezelf maken. Als je al je taken op je to-do list hebt staan kun je deze indelen per tijdblok. Bijvoorbeeld: In tijdblok 1 ga ik al mijn e-mail doen en één blogpost schrijven. Na dit tijdblok neem je een pauze. Daarna begin je aan je volgende tijdblok, waarin je dus pas weer pauze hebt als je je taken in dat tijdblok af hebt.

Door eerst je taken af te maken voor je een pauze neemt, in plaats van alles laten vallen om 12:00 uur, creëer je rust. Zo kun je na je pauze fris met iets nieuws beginnen.

Creativiteit gaat eerst!

Ik ben altijd geneigd de dag te beginnen met mijn administratie en e-mail. Alleen is dit helemaal geen goede start! Het schijnt dat mensen het meest creatief zijn aan het begin van de werkdag. Schuif dus al je taken die creativiteit nodig hebben naar voren, en verplaats dingen als email en administratie naar het eind van de dag.

Kies vaste dagen voor terugkerende klusjes

Dit is een tip die mij heel veel rust heeft gebracht. Eerder beantwoordde ik mijn mail standaard als er iets binnen kwam. Met het gevolg dat ik zo’n 10 keer per dag tijdens een taak ineens een mail ging beantwoorden.

Je kunt er beter een aantal vaste momenten voor kiezen. Bij mij zijn nu de maandag en de donderdag de dagen waarop ik mijn hele mail weg werk en mijn administratie doe. Zo hoef je er op de andere dagen even niet naar om te kijken en kun je rustig aan andere taken werken.

Werk is werk, en vrije tijd is vrije tijd

Ik denk dat alle zelfstandige ondernemers dit wel herkennen, je werk is namelijk nooit af. Je hebt geen kantoordeur die je achter je dichtdoet en de berichtjes en mails blijven altijd binnen komen. Het is daarom heel makkelijk om altijd maar door te blijven werken.

Probeer dit toch niet te doen. Ik heb alle meldingen voor Facebook en Instagram op mijn telefoon uit staan. Ik heb zelfs mijn werk mail niet eens op mijn telefoon. Zo kan ik nooit in de verleiding komen om tijdens het tv kijken toch nog even een mailtje op te sturen.

Als je in je vrije tijd ook écht kan relaxen en genieten dan ga je daarna met veel meer energie aan het werk!

Minder werken maar hetzelfde verdienen?

Dat kan dus echt! Ik hou mijn uren bij, en sinds ik op deze manier gestructureerd werk merk ik dat ik soms maar de helft van de uren nodig heb die ik eerder nodig had. Er gaat zó veel tijd zitten in even facebooken of even youtube, je merkt het niet eens. Door productief te werken hou je ineens heel veel tijd over om te facebooken, en dan zonder schuldgevoel 🙂

Werk jij ook al gestructureerd, of heb je misschien tips voor andere ondernemers?

Minder uren werken? Wees productief!

Algemeen, Ondernemen

July 20, 2017

blogs

Zo krijg jij de scherpste foto’s in Photoshop

Harry Potter Travelguide: Alle fotospots in de UK

Zo maak je foto’s met een onscherpe achtergrond

YAY, I'm IN!

In 5 uitgebreide video's ga ik jou alles vertellen over personal branding. 
Meld je gratis aan en begin met werken aan jouw bedrijf!

New!

 1. Hans

  July 20th, 2017 at 10:17 am

  Geweldig.
  Ik weet uit jarenlange ervaring dat dit goed werkt.

 2. Ton

  July 21st, 2017 at 1:58 am

  Dit ga ik uitproberen, heb hetzelfde probleem

 3. Jolanda

  September 5th, 2017 at 2:25 pm

  Ik wilde even mededelen dat je geweldige usb-sticks hebt op de pagina.

Laat een reactie achter!

follow me

@marit.hilarius

%d bloggers like this: