Uncategorized

Mijn leven backstage – December 2014

January 3, 2015

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

voording december

De laatste maand van 2014 alweer, December! Ik speelde in een film, gaf workshops, maakte hele enge foto’ s en was 2x in de bioscoop! Kijk mee wat ik deed in December.

1

1. De maand begon vroeg voor mij. Ik speelde figurant in de bioscoopfilm ‘Publieke Werken’ en moest om half 6 in Utrecht zijn. Ja dat hoor je goed, HALF 6.  2. Na heel lang wachten kregen we allemaal ons kostuum aan gemeten. Ik behoorde tot het ‘gewone volk’. 3. Samen met mijn medespeelster waar ik bijna alle scenes mee speelde. 4. En op de set! We werden super goed verzorgd met eten, en we hadden zelfs onze eigen jassen mevrouw. Het was serieus ijskoud en we vroren zowat dood, en telkens als er ‘CUT’ werd geroepen kwam de kleedster aangerend met onze jassen om ons even warm te houden. Heel lief!

2

1. Die dag is ook mijn verzorgdag voor Gina, dus om 9 uur ‘s avonds nog even uitmesten, en dat doe ik dan met een hoofdlampje! 2. Het is december, dus oliebollen tijd! Gelukkig staat er eentje vlak bij school. 3. Een heerlijk momentje bij het water met Gina <3 Het lijkt wel weer even lente! 4. En Sinterklaas werd gevierd! Ik kreeg een bioscoop bon, een PhotoDigitaal, een chocoladeletter, en boek over bekende foto’s, en de bekende lens-mok van Xenos! Die zo lek als een mandje is 🙁

3

1. En met die bioscoop bon ging ik naar Mocking Jay! Hij was geweldig. We kwamen wel een beetje depressief de zaal uit, en ik ben bang dat het volgende deel nog veel erger gaat zijn.. Maar dat moment bij die dam, prachtig! 2. Ik gaf een workshop aan Maaike Alblas, op ongeveer de koudste dag van het jaar. De kindjes van een vriendin waren op bezoek om te fotograferen, en dit is een van de prachtige foto’s die Maaike maakte! 3. Bij het vak ondernemen ontwikkelen wij met ons groepje een app voor fotografen, en we moesten naar buiten om te interviewen. Maar we hadden een aantal van jullie (mijn volgers) al geïnterviewd! Dus wij zaten beenden met een bak ijs, broodjes, en een serie. Leve school! 4. Omdat we tot 10 uur ‘s avonds mochten blijven deelde school nog pizza’s uit ook.

4

1. Het mocht even duren, maar daar is hij eindelijk! De tablet die ik bij mijn Camera kreeg. Het werkt heel anders maar echt super fijn! Ik kan nu nog preciezer photoshoppen. 2. Ik kreeg een heel leuk telefoontje op school wat een super toffe samenwerking betreft op het gebied van fotografie. Dus ik was even heel blij! 3. Het is weer tijd voor de kerstboom! En waar dozen tevoorschijn komen, is Sumo. 4. JEEJ eindelijk weer een aflevering van PLL! Ik vond hem wel wat tegen vallen.

5

1. Tadaa! 2. Wohoo, mijn site is stiekem al online! Alles is goed gegaan met wordpress downloaden, en ik heb een domeinnaam en host! 3. Daar krijgt mijn blog al steeds meer vorm, de layout staat er goed in! 4. En deze trein kwam ineens. Super oud, en alleen maar van die 4-zits tegenover elkaar, en de stukjes ertussen zijn zo klein dat je niet tegenover elkaar kán zitten want dan passen je benen niet meer. Leverde awkward taferelen op in de spits.

6

1. Ik geef een workshop aan Jessica. Ze komt naar mij toe dus we gaan naar het bos hier om de hoek! 2. Een vriendin van mij staat model, en Jessica maakt onder andere deze prachtige foto. 3. Ik krijg een opdracht van het bedrijf VersMenu om het logo en marketing producten te ontwikkelen. Leuk voor mijn portfolio! 4. En ik werk wat interviews die ik met een paar van jullie hield weg voor ‘ondernemen’ en de fotografie app.

7

1. Om de kerstvakantie in te luiden hebben we een feestje met de klas. Deze super spontane foto werd gemaakt. 2. En de jongen waarbij we waren heeft zulke lieve kittens <3 3. Ik ging met alle vrouwen van de familie naar Gooische Vrouwen 2, hij was weer leuk! Met een heel verassend eind en begin vond ik. 4. Weer een familie dagje, met alle kleinkinderen speelden we Kolonisten van Catan. Ik weet niet of jullie het spel kennen, maar alles wat ik HET HELE SPEL heb kunnen kopen is 1 straat. That’s all. Als je het kent weet je dat dat heel, heel, heel slecht is.

8

1. Ik werk elke dag weer mail weg. Niet normaal hoeveel boekingen ik krijg, normaal ligt alles stil in deze maanden. Super leuk! 2. Feest van Serious Request! Super leuk maar wel heel druk. 3. Sommigen van jullie weten het misschien al, maar ik ga voor 2 verschillende fotografie blogs (Photofacts, en De Rooij Fotografie) tutorials maken in de vorm van filmpjes om aan te bieden als master class. In totaal moet ik iets van 5 uur film afleveren, dus super veel werk! Wel heel erg leuk natuurlijk. 4. Jammer alleen dat niemand in huis stil is en ik alles 2x op moet nemen :’)

9

1. Gezellig bij Serious Request. 2. Mijn look voor kerst! Ik had nog een foto van mijn oogschaduw geprobeerd te maken maar  het werd duidelijk dat ik geen goede beauty blogger zou zijn. 3. Op eerste kerstdag heerlijk gourmetten. Is dit niet het beste uitzicht ooit? 4. En op tweede kerstdag hebben we kreeft als voorgerecht!

10

1. Ik had de creepy-fotomeeting. Super koud maar heel erg gaaf! Ik heb veel leuke dingen kunnen uitwerken. 2. En een loveshoot + workshop in één. 3. En mijn broertje maakte foto’s van mij en Sumo samen voor de kerstboom! Jammer dat alles onscherp was, haha. 4. Ik ging naar de schouwburg in Haarlem omdat mijn dansdocent Meneer Nilsson speelt in Pipi Langkous de musical! Hij is zelfs genomineerd als beste mannelijke bijrol! Super tof.

PicMonkey Collage

1. We gingen daarna uit eten, heerlijk pizza. 2. We brengen Gina weg naar een andere stal voor nieuwjaar, waar ze wat veiliger staat. 3. Ik maak foto’s van mezelf in het bos voor een tutorial van Photofacts. Mijn 6D heeft wi-fi en die kan ik dus vanaf mijn telefoon bedienen! Best cool! 4. En dan is het oudejaarsavond, en vieren we het eind van 2014!

Hoe was jullie laatste maand van 2014?

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. Femke says:

    Echt leuk om jouw maand te zien, zo te zien was het druk maar leuk!:) Wat gaaf dat je zoveel boekingen hebt nu, het gaat lekker!

  2. Juudith says:

    Ziet er uit als een geslaagde maand! wat naise dat je in een film gespeeld hebt! leuk dat je zulke workshops geeft! en die creepy meeting resultaten zijn echt zoo naise!!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius
%d bloggers like this: