Persoonlijk

Mijn blog bestaat 1 jaar! + winactie

September 27, 2014

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

vlaggetjes
WOOHOO, mijn blog bestaat gewoon al 1 heel jaar! Dat moet gevierd worden, lees snel verder! Om te vieren dat mijn blog alweer 1 jaar bestaat hou ik 2 terug kijk weken! In deze 2 weken kijk ik terug naar mijn fotografie van toen, vergelijk ik de fotoshoots van toen en nu met dezelfde modellen, bekijk ik mijn apparatuur in der loop der jaren, en nog veel meer! Deze artikelen zullen jullie de komende twee weken vanzelf voorbij zien komen!

verjaardag blog

En dan natuurlijk de winactie! Om te weten wat je moet doen moet je de video even bekijken, en vergeet niet in de comments ook te vermelden welke strap je graag zou willen hebben! straps

Over 2 weken, na het laatste artikel van de terug-kijk weken maak ik 2 winnaars bekend! O ja, en een video opnemen gaat bij mij natuurlijk niet zonder bloopers.. Een vriendin was zo vriendelijk er GIFS van te maken zodat ik mezelf nog eens goed kon uitlachen. Thanks Leonie! :’)

bloopers2 bloopers3 bloopers4 bloopers6b vlaggetjes

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
 1. Danique Put says:

  Hoi!ik vind jou blog’s altijd superleuk! en leer er veel van ik zou dr niks aan willen veranderen!

 2. Senna says:

  Gefeliciteerd met het 1-jarig bestaan van je blog!
  Ik vind dat je goede filmpjes maakt, daar zou ik er best meer van willen zien. De ” Fotoshoot van begin tot eind” artikelen vind ik ook altijd heel interessant. Maar zoals het nu is, vind ik je blog echt al heel erg leuk en leerzaam.
  Ik zou graag de regenboog-strap willen, mocht ik zo gelukkig zijn om er een te winnen.

  Groetjes Senna

 3. Thessa says:

  Super leuk!! Van harte gefeliciteerd met je 1 jarig bestaan. Ik ben iig blij dat je vorige jaar begonnen bent met bloggen want ik leer heel veel van je blog post. So keep up the good work girl! Mocht ik winnen vind ik de regenboog strap heel tof 😉 X

 4. Kim Sieders says:

  Hoi! Gefeliciteerd!! Ik volg je blog nu denk ik vanaf het begin van de zomervakantie, nog niet heel lang dus, maar ik heb al zoveel geleerd 😀 Vooral de bewerkingtutorials en de fotoshoot van begin tot eind artikelen vind ik súper leerzaam! Misschien is het leuk om een soort “fotoshoot van begin tot eind” artikel te maken maar dan niet van een portretshoot, maar bijvoorbeeld van een compleet andere discipline in de fotografie: landschap, dieren, nacht, straat, etc.
  Verder vind ik je filmpjes altijd héél erg leuk en zie ik er daar ook graag meer van, natuurlijk! En wat ik heel graag nog wou weten is hoe je nou van hobby-fotograaf naar professioneel-fotograaf komt, maar ik denk dat die vraag beantwoord gaat worden in het “hoe ik hier ben gekomen” artikel die in de planning staat 😀
  In ieder geval, nog heel veel succes en plezier met het runnen van je blog, en ik hoop hem nog jaren te mogen volgen!
  Als ik kans zou maken op de prijzen, dan zou ik graag de regenboog-strap willen winnen, hoewel de rode eigenlijk ook wel weer wat heeft. Het maakt me eigenlijk niet heel veel uit, maar regenboog staat wel op nummer 1!
  Liefs,
  Kim

 5. Sharon Pouls says:

  Heee! Superleuk dit zeg! En natuurlijk gefeliciteerd met het één jarige bestaan van je blog! Wat ik graag nog zou willen zien is een moeilijke vraag, omdat je blog eigenlijk alles al bijna heeft! De van begin tot het einde tutorials vind ik altijd erg leuk en leerzaam om te leren. Maar ook de normale tutorials vind ik erg leuk. Ik heb geen idee, omdat jij meer weet van camera’s & na bewerken etc. dan mij en ik vind het geweldig dat je dat op je blog deelt! Ik snap nou eindelijk wat van de sluitertijd, ISO, etc. Normaal op internet werd dat altijd zo moeilijk en technische uitgelegd, en jij legde het zo simpel uit. Ik vond mezelf gewoon een sukkel dat ik het eerst niet snapte.
  Maar ga zo door! 🙂 ik kijk alvast uit naar je nieuwe blog.
  En ondanks dat ik niet kans maak omdat ik niet weet wat je nog meer op je blog moet zetten ;p vind ik beide straps echt supergaaf!
  Liefs Sharon.

 6. Mees says:

  Gefeliciteerd Hilarius met je mooie succes dit eerste jaar! Bedankt voor je de leuke tips, tutorials en inspiratie. En maak er volgend jaar weer een prachtig groot jaar van. Door jou heb ik nu ook een mooie canon spiegelreflex maarja die straps kunnen natuurlijk niet hea. Ik ga voor de regenboogprint. Persoonlijk ben ik fan van je photoshop CS5 tutorials en zou ik de met leuke herkenbare locatiefoto’s willen verbeteren, zoals artis, de dam etc. Succes!

 7. Sanne says:

  Marit! Ben trots op hoe je het allemaal doet! Ik zou het heel interessant vinden om te weten welke camera’s waar voor handig kunnen zijn en waar je welke lens voor moet gebruiken. Of bijvoorbeeld welke goedkope camera’s evengoed mooie foto’s maken (spiegelreflex of digitaaldingetje). Je tutorials voor PS zijn goed te begrijpen en handig :):) Groetjes!

 8. femkesammy says:

  HOOI,
  ten eerste Gefeliciteerd!!!
  ik lees je blog echt elke dag er staan zulke goede tips en trucs op!
  Ik zou het leuk vinden als er volgend jaar bijvoorbeeld word uitgelegd hoe je het best bloesem foto’s kan maken en op het strand ect.
  Groetjes Femke

 9. Ilse says:

  Een heel jaar alweer. Gefeliciteerd!
  Je vroeg wat ”wij” kijkers/lezers het komende jaar zouden willen zie op je blog. En in mijn ogen wil ik gewoon hetzelfde zien als afgelopen jaren. Fotografie is al twee jaar lang een grote hobby van mij, en sinds vorig jaar begin ik Photoshop eigenlijk een beetje te ontdekken. Echt, je wilt niet weten hoeveel ik aan jou blog gehad heb. Je legt alles zo duidelijk uit en zonder dat jij het wist heb ik ontzettend veel van jou geleerd. En in de toekomst zou ik alleen maar meer van jou willen leren.

  Nu doe ik natuurlijk ook mee met de winactie, want traktaties sla ik nooit af. De regenboog-strap vind ik echt super gaaf! Het is moeilijk om te kiezen, maar ik denk dat ik voor die ga.

 10. wow een heel jaar!
  Volgens mij ben ik op jou site gekomen via girlscene als ik het goed heb en ik heb echt heel veel aan je tutorials.
  Ik ben echt veel betere foto’s gaan maken door jouw tips.
  en ik denk dat ik wel wat vaker een how to blogpost wil zien.
  Ik ben nu twaalf jaar (bijna dertien) en ik fotografeer nu ong. twee jaar. in het begin waren mijn foto’s helemaal niet zo mooi. maar toen ik blogs bezocht en voornamelijk die van jou werden mijn foto’s steeds beter. en nu merk ik ook dat ik er vaker complimentjes over krijg. want ik ga wel eens ergens heen en fotografeer dan mensen. of als ik ze bijv. op instagram post.
  Dus echt heel erg bedankt dat jij nog steeds doorzet en zo vaak post.
  Xxx Kim

 11. Allereerst van harte gefeliciteerd met je 1-jarig bestaan!! Echt tof wat je allemaal bereikt hebt.

  Ik vind dat je erg op dreef bent met je tutorials en leuke ideeën etc. Misschien is het leuk om aan iedereen uit te leggen via een video hoe jij tijdens een shoot te werk gaat met een model. En dat je zelf uitleg geeft tijdens het filmen van deze video. Bijvoorbeeld hoe je je locatie kiest, aanwijzingen voor het model, gebruik maken van flitsers, reflectiescherm etc.
  Of gewoon iemand die jou deze hele dag filmt tijdens het voorbereiden van de shoot. Denk aan wat er allemaal komt kijken bij de voorbereidingen. Op de shoot zelf, hoe je te werk gaan. En na afloop bijvoorbeeld een aantal foto’s van de shoot ‘samen op film’ met ons bewerken.

  Of tips bij het maken van landschapsfotografie of macrofotografie. En hoe je deze foto’s bewerkt etc.

  Ga zo door en ik blijf jou blog trouw volgen!

  Liefs Melissa
  Bri’Chel Fotografie

 12. En nu vergeet ik alsnog mijn voorkeur aan te geven voor de win actie. Ik ga voor de rood-bruine strap.

 13. Nine says:

  Gefeliciteerd ! Ik vind je foto’s, en je toepasselijke bewerkingen erbij altijd erg mooi ! Ik zou graag eens voor- en nafoto’s van je werk willen zien, het lijkt me leuk om te zien wat je er uiteindelijk aan bijwerkt !
  Het lijkt me ook leuk om de ontwikkeling van je werk te zien, van je allereerste fotoshoot tot nu !
  Ga vooral zo door !
  De straps zijn erg leuk, de regenboog vind ik geweldig 🙂

 14. Gefeliciteerd! Een heel jaar alweer. Wat ik in het nieuwe jaar graag zou willen zien, is datgene wat je altijd al doet 🙂 Je hebt hele leerzame tutorials en ik heb erg veel van jou geleerd. Vooral de bewerktutorials en de ‘shoots van begin tot eind’ vind ik leuk om te lezen. Wat misschien nog wel leuk is, is bijv. fotowedstrijden. Of dat lezers foto’s in kunnen sturen en dat jij ze dan beoordeelt. Verder vind ik je blog supertof en ga vooral zo door! Jij bedankt iedereen in het filmpje, maar ik bedankt jou zo even, want zonder jou blog was ik nooit zover gekomen! De straps zijn erg leuk, mocht ik één winnen dan zou ik voor de regenboog gaan 😉

  Liefs Maria- Maaike

 15. Sharon says:

  Hoi hoi

  Ook ik ga natuurlijk even reageren! Hihi
  Super leuk dat je alweer een jaar eerder bent. Ik volg je nu denk ik sinds een half jaartje en ben er super blij mee!

  Wat zou ik willen zien in je blogs?

  Ik zie wel eens foto’s voorbij komen waarbij je alleen schoenen ziet staan maar in de plas degene die in de schoenen hoort. Ik weet niet of ik het zo uit goed uitleg. Je ziet in een plas een heel persoon en verder zie je niks van diegene behalve schoenen.
  Ik zou het heel leuk vinden om te weten hoe zoiets moet, ik weet zeker dat jij het weet haha.

  Voor de rest ben je al super bezig en zou ik niets willen veranderen.

  Liefs sharon

 16. samantha says:

  Die van regenboog patroon is echt gaaf!

 17. mariska s says:

  Gefeliciteerd! Ik vind je fotos ook altijd heel erg mooi.
  Wat ik graag een keer zou willen zien zijn de fotos zouit de camera zonder bewerking en dan met de foto erbij naast met bewerking :).

  En voor de win actie. Ga ik voor de regenboog strap!

  Gr, mariska

 18. Freya Linden says:

  Hey
  Eerst en vooral super gefeliciteerd met je 1 jaar bestaan!
  Ik volg regelmatig je blog voor nieuwe dingen bij te leren.

  Wat wil ik het komende jaar nog meer op je blog zien?

  Voor en na foto’s stap voor stap uitgelegd qua bewerking van de 1ste stap tot de laatste.
  Dit vind ik altijd zeer leuk omdat je soms de leukste resultaten krijgt met simpele bewerkingen.
  Zoals het zonnetje die een tijdje geleden op je blog is verschenen.
  Ik ben hier zo zot van en gebruik het zeer regelmatig!
  Super merci daarvoor.

  Als ik win, wat ik zéééér leuk zou vinden, wil ik graag de rood/bruine strap willen.

  Groetjes

 19. Heleen says:

  Hoi!

  Met viel plezier lees ik je blogs. Ik steek er veel van op! Vooral zo doorgaan, je hebt een aansprekende schrijfstijl!
  Nog meer nieuwe tips en trics zijn altijd welkom. Ook misschien een keer leuk om een verslag van de dag post oid te lezen :).

  In ieder geval heel veel succes en veel schrijfplezier! We zien elkaar in ieder geval binnenkort tijdens je workshop :)!

  Groetjes!

 20. Lisette says:

  Hey gefeliciteerd!
  Je video’s en tutorials zijn super leerzaam! Voor je volgende blog en video’s zou ik het heel interessant vinden om te weten welke lenzen je waarbij gebruikt en met welke instellingen je het beste resultaat krijgt. Oh ja en voor mij graag de rode strap!

 21. Suzan says:

  Hoi!
  Gefeliciteerd met je 1 jarig blog bestaan! Ik vind jouw blog altijd erg leuk om te lezen en ben vooral fan van de tutuorials waarin je laat zien hoe jij tot een bepaalde foto bent gekomen. Gaaf om te zien dat je zoveel uit een foto kan halen! Daarnaast ben ik erg benieuwd naar je fotoreis (ik kwam je topic tegen op bokt.nl!) en misschien dat je daar nog wat over kan vertellen. Bijvoorbeeld over de voorbereiding en misschien tutorials over landschap fotografie?
  Behind the scenes vind ik ook altijd erg leuk om te lezen!

  Kortom: je hebt al een hele gave blog waar ik graag ideetjes op doe en tutorials van gebruik!
  Keep up the good work! De rode camera strap is erg gaaf!

  Liefs Suzan

 22. Hallo Marit,
  Gefeliciteerd met het 1 jarig bestaan van je blog! Eigenlijk vind ik je blog zoals hij nu is al heel erg leuk, maar misschien is het leuk om een keer een diy te posten? Niet qua bewerken, maar hoe je zelf een leuk decor of mini studio kan maken ofzo 🙂 Ik hoop dat je wat aan mijn idee hebt en ga vooral zo door! 😉
  Groetjes van Manou

 23. Simone says:

  Heyy,
  als eerste gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je blog!
  ik vind je blog heel leuk, vooral de tutorials vind ik erg leuk en leerzaam (een perfecte combinatie zou ik zeggen 🙂 ). Ook vind ik de Behind the scenes altijd erg leuk!
  Mijn voorkeur gaat uit naar de rode strap 🙂

 24. Marieke says:

  Super leuk dat je een jaar bestaat. Gefeliciteerd. Geen idee waarom, maar het liken van je video op youtube lukt niet? Ik zou volgend jaar graag nog veel meer photoshop tutorials zien. Ik vind het erg leuk om thuis uit te proberen, hoe ik hiermee mooiere en leukere foto’s maak. Ook de begin tot eind/behind the scenes zijn altijd erg leuk. Hoop dat je volgend jaar ook weer een fotografiegids gaat samenstellen. Misschien vol met tutorials??
  Ik vind beide straps erg mooi, dus zou geen voorkeur hebben.

 25. Daisy says:

  lieve lieve Marit,

  Dankjewel voor alle leuke samenwerkingen die we al gehad hebben en hopelijk komen er natuurlijk nog vele nieuwe bij.
  Toen ik je net leerde kennen was je nog maar pas begonnen met bloggen, direct doorgelinkt aan vaders om die nieuwe tips en trics te leren.
  Vooral de filmpjes vind ik helemaal geweldig van je, god wat heb ik gelachen met dat vlogje.
  En die steigerfoto van Miralda.
  nou Marit gefeliciteerd met je 1 jarige jubileum dat we in het volgende jaar nog vele dingen samen gaan bereiken 😀

  en als tipje of wat ik vaker wil zien – filmpjes, dat maakt dingen soms zoo veel duidelijker dan droge lappen tekst 😛

  en kwa voorkeur voor de nekband , die rode , maar regenboog is ook heeeul leuk lastige keuzes

 26. Laure says:

  Hey! Alleszins gefeliciteerd 😀 Je doet het echt super, ben een énorme fan van jou! Zeker jou filmpjes zijn erg leerzaam om te zien en de ‘van begin tot einde fotoshoots’ zijn een van mijn favoriete! Stop alsjeblieft nooit met bloggen!
  Groetjes Laure
  PS : mijn voorkeur gaat naar de rode :3

 27. Claudia says:

  Ik vind tutorials heel leuk 😀 En ik vind dat manipuleren allemaal heel leuk dus tutorials daarover zouden echt gaaf zijn !!! En als ik kans maak op de strap zou mijn voorkeur uit gaan naar de regenboog maar vind die andere ook heel erg leuk!!!

 28. Gefeliciteerd met je 1jarig bestaan, gaat snel joh, ik weet je eerste blogpost ook nog wel haha! En leuk dat je zoiets doet 🙂
  TUT’s zijn erg leuk om te zien, misschien kan je ipv een versnelt filmpje maken waar je alles bij doet, filmpjes maken waarbij je praat en uitlegt wat je doet? En persoonlijke dingen zijn ook erg leuk, bijv TAG’S die over fotografie gaan! 😀
  En mijn voorkeur gaat uit naar de rode strap, heel tof zijn die joh!

 29. Gefeliciteerd! Ik lees jouw blog met heel veel plezier en ik steek er enorm veel van op! Door jou ben ik zelfs gaan twijfelen over het kopen van een betere camera, en binnenkort ga ik mijn nieuwe Nikon D5100 ophalen! (ook door al jouw leuke dingetjes op bokt 🙂 ).

  Graag zou ik op jouw blog nog meer tutorials willen zien, en natuurlijk meer over jou! En video’s zijn natuurlijk ook altijd leuk!
  Mijn voorkeur gaat uit naar de gekleurde regenboog strap!
  Stop niet met bloggen, ik vind jouw blog echt superleuk!

  Liefs Manon x

 30. Kimberley says:

  Hoi Marit!

  Gefeliciteerd! Hopelijk ga je nog heel veel jaren door met het schrijven van blogs want ik ben groot fan 🙂 Zelf heb ik gemerkt dat ik veel handige trucs en trics heb geleerd door het lezen en uitproberen van jouw blogs. Dus namens mij ontzettend bedankt voor al je posts van het afgelopen jaar!

  Wat zou ik graag nog meer willen zien… tsja goeie vraag 😉
  Volgens mij heb ik niet iets want ik echt meer wil zien maar wel mijn favoriete onderwerpen!
  De fotoshoot begin tot het eind vind ik altijd super interessant om te lezen! Dus zou het erg leuk vinden als je dat er komend jaar in blijft houden 🙂
  Ook de tutorials (met of zonder filmpje) vindt ik erg leuk, maar vooral ook wat je allemaal doet bij een bewerking! Net als met een grauwe dag dag, dat je die foto helemaal oppimpt door je bewerkingen, een tutorial over zonsondergang en het gebruik van reflectieschermen(gebruik je die altijd ed en wanneer) lijk me ook erg leuk! 😀

  Misschien ook een keer welke lens je gebruikt voor verschillende foto’s dus bijv. portret met 50 mm of juist met 75-300mm, maar meestal staat dat wel bij je begin tot het eind posts.

  Zomaar een ingeving misschien dat je één keer per maand bijv. advies kan geven op een foto van je bloglezers! Welke bewerking jij zou toepassen ed. of een bepaalde kadering.

  Heb ik toch nog een heel verhaal haha, in ieder geval nog veel schrijf en fotografeer plezier en hopelijk mogen wij met z’n allen nog lang van je blogs leren! Ontzettend leuk dat toch een prijsvraag erin gooit (ondanks dat je alles zelf moet betalen)! Mijn voorkeur zou uit gaan naar de regenboog strap! 🙂

  Doegg!
  Liefs Kimberley

 31. Marieke says:

  Heehee!

  Super gefeliciteerd met het 1-jarig bestaan van je blog! Echt helemaal top! Ik ben groot fan van je werk en droom elke keer weg bij het zien van je foto’s.

  Ik lees niet altijd alle blogs, maar ik bekijk ze wel altijd even. Vaak kom ik ook terug op je website als ik weer wat nodig heb of gezien heb waar ik wat informatie over nodig heb. Superfijn en handig!

  Zelf zou ik graag wat informatie willen over het fotograferen op grauwe dagen en bij weinig licht. Ik had laatst een fotomeeting op het strand met grauwe luchten en dat is toch wel heel lastig, merkte ik!

  Hopelijk blijf je nog heeeeeeel lang bloggen en van die mooie foto’s maken, want je bent een groot voorbeeld en ik zou graag nog meer werk van je willen blijven zien!

  Mijn voorkeur gaat uit naar de rode strap, lekker warme kleurtjes, maar ook de regenboog is erg mooi! 😀

  Liefs! 🙂

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius