Je eigen promotiemateriaal met jouw branding: is het wat?

Algemeen

Een tasje, mok of pen met je eigen logo gebruiken of mee geven aan klanten, hoe leuk is dat?! Van drukwerknodig kreeg ik de vraag of ik dit soort promotieproducten eens wilde testen. Ze bieden allerlei soorten promotiemateriaal aan waar je je eigen logo of huisstijl op kan laten drukken. Van mondkapjes en banners tot wijnkisten en boekenleggers. Ik zag mezelf de hele buurt al volplakken met stickers van mijn logo.

Ik test 3 verschillende producten met mijn eigen branding. Hoe goed ziet het eruit en wat vind ik er van? There we go!

De muismat

Aller eerst, de muismat. Er was keuze uit verschillende formaten waarbij je allemaal je eigen ontwerp kunt uploaden. Dit kan met behulp van de software of je kiest voor een eigen ontwerp. Dat tweede heb ik gedaan. 

De muismat zelf ziet er uit als, nou ja, een prima muismat. Doet wat hij moet doen, al is hij misschien ietsjes stroef. Maar het gaat natuurlijk om de kwaliteit van de afbeelding op de muismat!

Ik kan me voorstellen dat het best lastig is om een foto mooi te drukken op een muismat vanwege het materiaal, en dat zie je ook wel een beetje terug. De kleuren zijn iets minder rijk en de afbeelding is wat fletser. Dit kan vervelend zijn als je echt een foto wil afdrukken in plaats van een wat grafischer beeld zoals ik nu heb gedaan. Hou daar dus wel rekening mee. Maar al met al staat moet natuurlijk wel ontzettend leuk op je bureau (en op je insta-foto’s).

Stickers

Stickers met je eigen logo zijn natuurlijk ideaal om te hebben. Die kun je overal op plakken waar je maar wil en zo alles eigen maken.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo heeft Drukwerknodig bijvoorbeeld ook grote raam stickers, of stickers die je op de muur kan plakken. Ik heb gekozen voor standaard ronde stickertjes.

De stickers zien er precies zo uit zoals ik verwacht had. De kleuren en de scherpte zijn top en zijn plakken goed op verschillende materialen. Superleuk om je telefoon, je computer, je agenda (wat eigenlijk niet) mee te plakken!

Een mondkapje

Tenslotte heb ik ook een mondkapje besteld. We hadden dat vorig jaar nog niet kunnen bedenken, maar inmiddels heb je als fotograaf een mondkapje nodig als je aan het werk gaat. Hoe ‘leuk’ (naar omstandigheden, als je zo’n ding dan toch op moet) is het dan om een mondkapje in je eigen branding te hebben? Helemaal leuk voor behind the scenes stories op Instagram!

Helaas is het mondkapje me een beetje tegen gevallen. Zo op het oog ziet er top uit. De kleuren zijn prima, de scherpte is goed en het ontwerp ziet er uit zoals ik het geüpload heb.

Alleen de pasvorm van het mondkapje is helaas echt niet goed genoeg om daadwerkelijk te gebruiken. Er zit geen vorm in, waardoor er aan de bovenkant en aan de onderkant opening ontstaan waar lucht doorheen kan. Het is eigenlijk gewoon een lapje stof met twee lussen, met een filtertje ertussen.

Dit zorgt ervoor dat het mondkapje niet veilig genoeg is om te gebruiken, en dan heb je er natuurlijk niks aan. Want een mondkapje puur als fashion statement, zo erg zijn we er dan ook nog niet aangewend.

Conclusie

Al met al heeft Drukwerknodig ontzettend veel leuke opties en producten om jouw logo op af te drukken. Zo hebben ze bijvoorbeeld nog agenda’s, flyers, posters, roll-up banners, placemats, cadeaupapier, doosjes, noem maar op! Het is echt de moeite waard om de website eens te bekijken en te kijken of er iets bijzit wat bij jou zou passen. De prijzen vallen ontzettend mee, deze drie producten heb ik bij elkaar voor €40 kunnen bestellen. Dus ook prima te doen als je startende ondernemer bent!

Ga jij spulletjes bestellen om jouw werkplek mee op te leuken?

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN >

Lightroom presets

Van een dromerige sfeer tot een zachte, frisse bewerking: met deze presets tover jij ze in no-time op je foto!

de Fotografie Academy

De niet-technische fotografiecursus waarna jij nooit meer op de automatische stand fotografeert!

Fotografie e-books

E-mail templates, posing guides, of een fotografie handboek voor beginners? Download diverse e-books in de shop!

kies je eigen product

GA NIET WEG ZONDER JE GRATIS PRESET!

wacht...!

Probeer een gratis frisse en lichte preset uit het Light & Airy Preset Package voor Adobe Lightroom CC & Mobile!

DOWNLOAD

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!