Hello you!

Op deze blog help ik jou een betere fotograaf te worden met behulp van tutorials Ên allerlei producten. Have fun! 
X Marit

Algemeen

Photoshop

Tutorials

Camera's en objectieven

Fotografie

Inspiratie

Travel

Persoonlijk

Ondernemen

All

Lightroom

voording
Dames en heren. Ineens daalde het op mij neer. “Ik ga vandaag een nieuwe camera kopen”. Ik wilde al langer overstappen naar een fullframe. Toen kwam IJsland. ‘Het zou toch leuk zijn als ik met een fullframe naar IJsland kan’, dacht ik. Toen kwamen de Canon kortingsacties. ‘Het zou toch leuk zijn als ik hem met 90 euro cashback kan kopen’, dacht ik. Dus in januari, de laatste maand van de kortingsactie, moest het maar gebeuren. Maar toen dacht ik ineens ‘Als ik hem in januari toch ga kopen, en ik heb het geld nu, WAAROM DAN NIET NU?’. En zo kwam het dat er ineens een Canon 6D op mijn tafel ligt.
EN HIJ IS GEWELDIG. Echt. Mijn 650D was mijn maatje, mijn vriendje. Maar nu heb ik een man in huis. Hij is groter, zwaarder, mooier, beter, geweldiger. Het is gewoon so. much. camera.

2IMG_1688

Hij is echt veel groter dan ik had gedacht. Ik voel me eigenlijk te klein voor de camera, hij lijkt echt voor mannenhanden gemaakt te zijn, dus dat is even wennen. Ook moet ik weer goed voelen hoe ik alle knopjes kan vinden tijdens het fotografen zonder telkens te moeten kijken.
3IMG_1698 7IMG_1710

Ik kijk nu ook niet meer naar het LCD scherm op de achterkant, maar bovenop voor de instellingen. Heel gek is dat, alsof ik ‘blind’ moet fotograferen, terwijl ik natuurlijk gewoon nog een schermpje heb, maar dan anders.

4IMG_1701 5IMG_1705

Het klik geluid is anders. Zachter, mooier. Onopvallender.

8IMG_0558 9IMG_0560

Het beeld in de zoeker is HUGE. Het voelt alsof ik naar een bioscoop scherm kijk zo groot vergeleken met mijn crop camera.

10IMG_0562 11IMG_0564

Jongens, ik ben verliefd! Vanmiddag ga ik test foto’s maken en een blogpost daarover zal volgen, met de verschillen tussen mijn 650D en de 6D.

Ik heb een nieuwe camera.

Algemeen, Camera's en objectieven, Persoonlijk

November 22, 2014

blogs

Zo maak je foto’s met een onscherpe achtergrond

De tool die mij productief maakt

Travel Guide IJsland: De beste fotospots van Zuid-IJsland

YAY, I'm IN!

In 5 uitgebreide video's ga ik jou alles vertellen over personal branding. 
Meld je gratis aan en begin met werken aan jouw bedrijf!

New!

  1. Richard

    November 22nd, 2014 at 11:58 am

    Voelvreempjes FTW! 🙂

  2. Yvette Baur

    November 22nd, 2014 at 12:09 pm

    Super gaaf Marit!! 😀 Nu worden je foto’s helemaal perfect!

  3. Senna

    November 22nd, 2014 at 1:00 pm

    Wauw, super gaaf! Heel veel plezier met je nieuwe camera en ik ben erg benieuwd naar de verschillen. Hopelijk went het snel en wordt hij net zo vertrouwd als je oude maatje 🙂

  4. Sara

    November 22nd, 2014 at 2:00 pm

    Wat gaaf, veel plezier ermee!! 😀

  5. kimvanderburgh

    November 22nd, 2014 at 3:54 pm

    vet gaaf!!

  6. Bernette

    November 22nd, 2014 at 4:49 pm

    Gaaf! Ziet er erg mooi uit!
    Mag ik vragen wat je hier nu voor betaald hebt?

  7. marithilarius

    November 22nd, 2014 at 5:11 pm

    Ik heb er ongeveer â‚Ŧ1500 voor betaald!

  8. Dinja

    November 22nd, 2014 at 5:52 pm

    Oeeeeh!
    Ik hoop binnenkort ook een nieuwe camera body te kunnen kopen, de Nikon D7100!

  9. Deborah Hamar

    November 23rd, 2014 at 9:03 am

    Gefeliciteerd met je nieuwe aankoop en natuurlijk heel veel plezier er mee!

  10. Nailfinity

    November 23rd, 2014 at 1:10 pm

    Een FF is gewoon enorm fijn. Ik zou niet meer terug willen. Het schermpje bovenop went heel snel en je wilt niet anders meer. Ik had een 50D en die had ook al zo’n schermpje dus voor mij was de overstap naar de 5D niet zo heel groot. Hij was alleen iets groter en zwaarder.
    Veel plezier ermee!!!

  11. Chanelle D (chanelart)

    November 24th, 2014 at 8:15 am

    Oohhhh gefeliciteerd! Ik ben ook al een tijdje aan het sparen, voor precies dezelfde camera!

  12. Juudith

    November 25th, 2014 at 10:33 pm

    Whoehoee naise zegg!! veel plezier ermee!! maar dat komt vast goed haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

follow me

@marit.hilarius