voording
We weten waarschijnlijk allemaal dat ik fan ben van zonnetjes overal toevoegen. Vroeger liet ik de lensflare die het neppe zonnetje creëerde altijd staan, maar de laatste tijd poets ik het steeds weg. Ik vond het irritant, en besloot mijn eigen zon te maken zonder lensflare met een trucje dat ik op YouTube heb geleerd. Het is super simpel, en geheel naar je eigen smaak aanpasbaar!

Het zonnetje aanschaffen

Wil je liever mijn zonnetje gebruiken of vind je het moeilijk om de zon zelf te maken? Dat kan ook!

Je kunt het zonnetje hier kopen.

Je begint met een leeg bestand. Ik vind een vierkant bestandje het fijnst werken, zodat de zon aan alle kanten even groot is. Vervolgens klik je op het half volle rondje om een nieuwe aanpassingslaag te maken, en je selecteert ‘verloop’.

Schermafbeelding 2014-08-14 om 15.32.31

Als uitgangspunt kiezen we het standaard zwart naar wit verloop. Deze trek je van boven naar beneden, zodat zwart bovenin te zien is.

Schermafbeelding 2014-08-14 om 15.33.40

Vervolgens klik je op ‘OK’ en dan krijg je een schermpje te zien met informatie over het verloop. We gaan nu de kleuren van het verloop aanpassen om een mooi zonnetje te krijgen! Om de kleuren aan te passen klik je dubbel op het verloop vlakje.

Schermafbeelding 2014-08-14 om 15.33.54

Je komt uit bij dit scherm. Helemaal rechts onder zie je mijn verloop al, omdat ik hem al eerder heb gebruikt. Zo kun je dus al zien hoe hij ongeveer gaat worden!

Schermafbeelding 2014-08-14 om 15.34.05

We gaan tussen het zwart en het wit 2 kleuren toevoegen. Waar je begint maakt niet uit, ik begin aan de zwarte kant. Op ongeveer 1/4e vanaf rechts klik je met je muis op het randje aan de onderkant van de balk (ik leg het nu heel ingewikkeld uit, maar het is heel simpel). Vervolgens verschijnt er een extra pijltje, daar waar je hebt geklikt. De kleur van het vlakje is zwart, maar wij willen de kleur veranderen.

Schermafbeelding 2014-08-14 om 15.35.06

Door dubbel op het vakje achter ‘kleur’ te klikken, krijg je het kleurenpaneel waar je een kleurtje kunt kiezen. We gaan voor een warme bruintint, zorg dat je tussen oranje-bruin en rood-bruin in zit.

Schermafbeelding 2014-08-14 om 15.35.27

Vervolgens doe je precies hetzelfde vanaf wit. Op ongeveer 1/4e van links klik je weer op het randje van de balk en voeg je een kleurtje toe. Dit keer een soort donker geel. Zoals je op het plaatje onderin ziet heb je nu een mooi verloop van zwart naar wit met warme tinten. Je kunt met de pijltjes die je gemaakt hebt wat schuiven, en dan zul je zien dat de kleuren ook iets opschuiven.

Schermafbeelding 2014-08-14 om 15.36.04

Ben je tevreden, dan klik je op ‘OK’. Nu moeten we er nog een rondje van maken! Dat is heel simpel. In het schermpje van je verloopvulling verander je Lineair naar Radiaal. En daar is je rondje! Is ie verkeerd om (als je wit boven had en zwart onder), dan klik je op ‘omkeren’.

Schermafbeelding 2014-08-14 om 15.36.37

Je zon is nu af! Om hem te gebruiken selecteer je je laag met je verloop en klik je op ctrl + c, of ‘laag dupliceren’ en dan selecteer je de gewenste foto. Als je hem op je gewenste foto hebt geplakt ziet het er zo uit:

Schermafbeelding 2014-08-14 om 15.40.05

Tsja, dat is niet echt wat je wil natuurlijk. Om van het zwart af te komen veranderen we de dekking van je verlooplaag naar ‘bleken’.

Schermafbeelding 2014-08-14 om 15.40.13

En tadaaa! Daar is je zonnetje! Zonder verder nog iets te hoeven doen heb je je eigen zon op je foto geplakt. Geen lensflare en helemaal naar je eigen wens aan te passen. Als je bijvoorbeeld het bolletje in het midden minder groot wil, kun je dat gewoon op je verlooplaag aanpassen door minder wit aan de linkerkant over te houden.

Schermafbeelding 2014-08-14 om 15.50.38

En natuurlijk is hij niet alleen op landschappen te gebruiken, maar ook voor portret foto’s, net als het oude automatische zonnetje van Photoshop.

8IMG_1913copy

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien! Deze techniek lijkt aan het begin misschien een beetje lastig en omslachtig, maar het is echt veel simpeler dan het lijkt. Als je je verloop uiteindelijk op hebt geslagen kun je hem telkens meteen op je gewenste foto plakken.

 

Het zonnetje aanschaffen

Wil je liever mijn zonnetje gebruiken of vind je het moeilijk om de zon zelf te maken? Dat kan ook!

Je kunt het zonnetje hier kopen.

How to: Eigen zon maken met gradients

Photoshop, Tutorials

August 17, 2014

blogs

Workflow: bruidsfoto’s bewerken

Leren om ‘nee’ te zeggen

Zo maak je scherpe foto’s met een groot diafragma

 1. ilona

  August 17th, 2014 at 10:43 am

  Dank je Marit! Ik was hiermee zelf al aan het klooien geweest maar het werd niet zo mooi als bij jou! Ik ga dit is proberen!!

 2. Nicole

  August 17th, 2014 at 3:15 pm

  Misschien een domme vraag, maar hoe kun je uiteindelijk je verloop opslaan? En als ik mijn ‘zon’ dupliceer in een andere foto neemt hij de gehele foto in beslag om zo maar te zeggen. Hij wordt groter dan hoe ik hem had gemaakt.

  Verder is het een super handige tutorial waar ik zeker wat aan had (want ik werd ook een beetje ‘zat’ van de lensflare haha)!

 3. maritkaty

  August 17th, 2014 at 3:41 pm

  Je kunt gewoon op ‘Opslaan..’ klikken in het verloop scherm en hem dan een naam geven!
  Bij mij komt hij soms ook groter of kleiner, maar je kunt hem vervolgens gewoon schalen/slepen met de muis als je op het pijltje links boven in de balk klikt. 🙂
  Leuk om te horen dat je er wat aan hebt 😀

 4. Nicole

  August 17th, 2014 at 3:50 pm

  Ja ik heb hem gevonden! Heel erg bedankt! 🙂

 5. Florine

  August 17th, 2014 at 5:07 pm

  Hele duidelijke tutorial! Maar nadat ik de laag heb gedupliceerd loop ik vast. Ik kan de zon niet verplaatsen of kleiner maken. De zon neemt de hele foto in beslag. Ik zie dat de vraag hierboven ongeveer hetzelfde is maar ik begrijp de uitleg nog steeds niet.. Dus hoe kan je de zon verplaatsen en kleiner maken? 🙂

 6. maritkaty

  August 17th, 2014 at 7:09 pm

  Als je hem geplakt hebt op je foto, kun je op het pijltje helemaal links boven in je balk klikken (de balk met je brushes, etc). Het is een pijltje met een verplaats pijl dingetje ernaast. Als je daarop klikt kun je je gepalkte gradient schuiven en verkleinen!

 7. Chanelle

  August 17th, 2014 at 9:44 pm

  Wat een super handige tutorial! Ga ik binnenkort zeker een keer uitproberen.

 8. NinFotografie (@NinFotografie)

  August 18th, 2014 at 8:58 pm

  Mega handig en leuk!

 9. Jikke

  August 24th, 2014 at 3:56 pm

  Helaas, werkt niet bij Photoshop CC (Engels). Krijg het niet voor elkaar en de menu’s staan totaal anders. Jammer dat je de prints niet op full screen maakt, anders had ik kunnen zoeken naar gelijkenissen.

 10. maritkaty

  August 24th, 2014 at 8:10 pm

  Huh, dat is heel raar want deze tutorial is gemaakt met Photoshop CC, dar gebruik ik zelf ook!

 11. Jikke

  August 25th, 2014 at 12:05 pm

  Hmm apart.. Het lijkt me namelijk niet dat Mac en Windows nou zo onwijs veel van elkaar verschillen…Ik ga binnenkort over op de Nederlandse versie voor Windows, eens kijken of dat verschil maakt. Het concept vind ik namelijk erg gaaf!

 12. maritkaty

  August 25th, 2014 at 3:13 pm

  Nee het programma is exact hetzelfde! Wat lukte er niet in jouw Photoshop versie dan?

 13. Jikke

  August 25th, 2014 at 4:30 pm

  Ik krijg de kleurenverloop al niet anders. Dus ik moet direct in de juiste kleur beginnen, anders pakt hij ‘m niet. Hetzelfde geld voor er een rondje van maken. Verder was ik dus ook nog niet gekomen, de kleur pakt hij namelijk ook niet zo warm als die van jou :’). Maar dat kan ook wel komen dat ik niet tot het bleken kom..

 14. Sharon

  September 26th, 2014 at 9:01 am

  Marit,
  Super bedankt voor alle tutorials.
  Ik lees ze altijd allemaal alleen heb ik nog nooit echt een bericht bij je achter gelaten.
  Vandaar hier even mijn dank! Haha
  Ik probeer bijna altijd alles uit van je tutorials maar krijg het toch nooit zo mooi als jij het doet. Komt ook door de manier waarop jij foto’s neemt/ziet. Je brengt het mooiste in een foto naar boven!
  Binnen kort toch maar eens een fotoshoot bij je boeken met mijn trekpaard haha
  Liefs sharon

 15. marithilarius

  September 26th, 2014 at 11:53 am

  Wauw, dankjewel! 😀 Super leuk om te horen!

 16. Jetske

  October 12th, 2014 at 10:41 pm

  Wat leuk en super handig! Ik zit eigenlijk met hetzelfde probleem als Florine. De zon krijg ik niet verplaatst of kleiner gemaakt. De move tool zie ik inderdaad wel staan, maar als ik daarmee op de afbeelding de zon probeer te verschuiven, dan gebeurt er eigenlijk niks..

 17. marithilarius

  October 12th, 2014 at 10:45 pm

  Staat het vinkje met ‘transformatie gereedschappen’ aan bovenin de balk? Daar zou het aan kunnen liggen! De default waarde is namelijk dat ie uitgeschakeld is

 18. Jetske

  October 14th, 2014 at 11:21 pm

  Ik heb Adobe Photoshop sowieso in het Engels, maar heb even zitten zoeken en kan dat helaas niet vinden..

 19. Jetske

  October 14th, 2014 at 11:27 pm

  Heb het inmiddels gevonden! Nu krijg ik ‘m alleen nog niet kleiner gemaakt en verplaatst naar het juiste punt..

 20. Jikke Patist

  November 15th, 2014 at 7:48 pm

  Ik heb ook alles geprobeerd wat hier staat, maar helaas kan ook ik hem niet kleiner maken en/of verplaatsen.
  Verder kijk/lees ik ook al je tutorials, echt geweldig en super handig! Dus ga vooral zo door! 🙂

 21. Jikke Patist

  November 15th, 2014 at 8:22 pm

  Ah, het is gelukt!

 22. marithilarius

  November 16th, 2014 at 5:43 pm

  Oh super!

 23. Jetske

  November 24th, 2014 at 9:24 pm

  Mij helaas nog niet, ik krijg hem niet verplaatst of kleiner..

 24. marithilarius

  November 25th, 2014 at 12:44 pm

  Je hebt ctrl+a al eens gedrukt? Je hebt het pijltje links boven geselecteerd? En het vinkje ‘transformatie gereedschappen’ staat aan? En je hebt de juiste laag geselecteerd? dan zou het toch niet mis kunnen gaan..

 25. Jetske

  December 5th, 2014 at 10:23 pm

  Ben weer een tijdje aan het prutsen geweest, maar het lukt echt niet, haha. Ik heb dat inderdaad allemaal gedaan. Als ik de laag van de foto zelf selecteer (de background) dan kan ik die wel kleiner maken en verplaatsen, maar de laag met de zon niet. Ik snap er niets van 🙁

 26. joy

  December 21st, 2014 at 7:38 pm

  Super handig! ik ben echt een fan van je fotos, alleen 1 probleempje, bij mij krijg je de randen steeds te zien van het zonnetje. ik kan hem dus niet netjes in het hoekje zetten ..

 27. marithilarius

  December 22nd, 2014 at 1:22 pm

  De randen? Heb je hem goed gekopieerd? Hij loopt over naar zwart, dus als het goed is kun je dan geen randen meer zien zodra je de laag op ‘bleken’ hebt gezet!

 28. Cindy

  June 11th, 2015 at 1:22 pm

  Ik had hetzelfde probleem, bij mij was het zwarte niet 100% zwart, daarom kreeg ik zo’n vage rand, maar dat is nu opgelost! 🙂

 29. Ramona

  January 1st, 2015 at 4:09 pm

  Hoi Marit,

  ik kom tot de laatste stap, het zonnetje staat op mijn afbeelding maar ik kan hem niet bleken, ik krijg dat niet het gewenste effect, heel de foto wordt dan zwart of helemaal wit hihi, heb je tips?

  Groetjes Ramona

 30. admin

  January 1st, 2015 at 4:58 pm

  Dan is er toch iets niet helemaal goed gegaan met de lagen! Probeer eens goed te kijken of je de zon echt op een aparte, lege laag hebt staan en enkel die laag hebt geselecteerd als je de blend modus naar ‘bleken’ over zet!

 31. Ramona

  January 3rd, 2015 at 12:21 pm

  http://imgur.com/5SdHoQf

  dit is een printscreen van hoe het er bij mij uitziet, ik heb mijn zon echt op een apart leeg bestand gemaakt, die heb ik op mijn foto gezet maar als ik hem dan wil bleken bleekt hij niet alleen de zon 🙂

  Groetjes Ramona

 32. admin

  January 3rd, 2015 at 12:31 pm

  Pfoe, ik zie nu echt niet wat er mis gaat.. Bij Photoshop kun je bovenaan iets selecteren van ‘Alleen huidige laag’ of ‘Huidige laag/onderliggende laag’. Misschien dat zoiets ergens aangevinkt staat? Ik heb nul ervaring met Elements dus ik weet niet zo goed hoe dit zou kunnen komen.. Je laag staat goed inderdaad..

 33. Ramona

  January 3rd, 2015 at 12:50 pm

  Okeee dankjewel 🙂 dan ga ik het nog even verder proberen uit te vogelen, het moet vast wel een keer lukken !!!

 34. Ramona

  January 3rd, 2015 at 12:58 pm

  welk bewerkingsprogramma gebruik jij?!

 35. admin

  January 3rd, 2015 at 1:16 pm

  Ik gebruik Photoshop CC 🙂

 36. Ramona

  January 3rd, 2015 at 5:58 pm

  Ik heb nu de proefversie van Photoshop CC, en het was een hele klus om de zon uberhaupt op mijn foto te krijgen, (Ik heb de zon op een vierkant bestand gemaakt, maar die neemt nu automatisch het formaat van de foto aan, dus als ik hem verklein vallen de zijkanten van de zon er af… phoe phoe het is allemaal nog best wel lastig hihi.

 37. Wietske

  February 5th, 2015 at 9:45 pm

  hallo,
  bedankt voor de duidelijke uitleg !
  helaas heb ik hetzelfde probleem als meerdere mensen hier ;(
  ik gebruik de proefversie van photoshop, dit is hoe ver ik ben gekomen: http://nl.tinypic.com/r/2wf04fm/8
  ik hoop dat je nog een tip hebt, want hij wilt niet verplaatsen of verkleinen.. 😉

 38. admin

  February 6th, 2015 at 2:42 pm

  Dit blijkt met de versie van Photoshop te maken te hebben, volgens mij kan het vanaf CS6 en daarvoor blijkbaar niet..
  Maar de laag die je nu geselecteerd hebt is de verloop, en dat klopt niet. Je moet de JPG van het zonnetje selecteren!

 39. Wietske

  March 4th, 2015 at 10:56 pm

  hooii Marit,
  het is me eindelijk gelukt om de zon te verplaatsen en verkleinen (in proefversie Ph CC) ! 🙂
  Je klikt met de rechtermuisknop op de laag van de zon en kiest: Omzetten in slim object.

  Dan kan je hem gewoon bewegen hoe je wilt 😛

 40. admin

  March 5th, 2015 at 6:43 am

  Oh super fijn!! Hoop dat dit voor de rest ook werkt dan! 😀

 41. Ivonka

  April 30th, 2016 at 6:57 pm

  Woeha dat isum! Marit ik vind je tutorials super en heb nu ook maar PS cc aangeschaft en lekker dingen aan t uitproberen via jou blog. Ook ik liep tegen het verplaatsen aan maar met deze aanwijzing gaat het goed. Misschien je tut aanpassen hierop?

  Maar ga vooral zo door!

  Groetjes Ivonka

 42. Marijne

  May 16th, 2016 at 2:16 pm

  Jaa eindelijk het is me ook gelukt!
  Dankjewel, heel erg handig!

 43. Luca Pauwels

  August 3rd, 2016 at 12:39 pm

  Dankjewel! Dit heeft geholpen bij mij 🙂

 44. Ina

  June 18th, 2015 at 7:55 pm

  Hey!
  Knappe blog heb je! Al veel van kunnen leren ondertussen! 😀
  Maar het zonnetje is echt een super idee! Dus dan maar geprobeerd maar het lukt me niet 🙁
  Dit is wat ik bekom:
  http://nl.tinypic.com/usermedia.php?uo=nvlS1L5AwLOA%2FQT4xif6Joh4l5k2TGxc#.VYMGWfntmko
  of http://oi59.tinypic.com/vfuvpx.jpg

  Ik heb tijdens het zonnetje maken wel op het laatste op “flatten” geklikt. En erna gekopieerd en geplakt 🙂

  Alvast bedankt!

 45. admin

  June 20th, 2015 at 5:11 pm

  Je hebt het prima gedaan, alleen je zonnetje loopt niet genoeg uit. De overgang tussen het geel en zwart is te hard, deze moet je zachte maken. Je gele bol is nu heel groot, terwijl dit maar een puntje moet zijn!

 46. Anne

  June 20th, 2015 at 12:49 pm

  Hi Marit,

  ik heb vandaag je site ontdekt en gelijk de “zon” gemaakt.

  Dank je wel.

  Anne

 47. Ingrid van Kuijk

  September 1st, 2015 at 4:28 pm

  ik zou het leuk vinden om berichten te krijgen van je, wat een fijne blog heb je… dus nieuwe creaties en nieuwe berichten van harte welkom, ik denk dat ik hier een hele hoop kan leren !!!

 48. Jetske

  November 15th, 2015 at 3:40 pm

  Een tijd terug ook een vraag gesteld, maar inmiddels kan ik de zon gewoon verplaatsen etc. Alleen de zwarte randen krijg ik helaas niet weg! Ik heb de Nederlandse photoshop. Ik heb even zitten kijken welk knopje het dan zou moeten zijn, maar op welke ik ook klik, er gebeurt eigenlijk niets.. Doe ik dan iets verkeerd met selecteren van lagen oid? I

 49. Marit

  November 15th, 2015 at 6:51 pm

  Hmm, ik weet het niet zo goed. Ik snap niet goed hoe het bij zoveel niet kan lukken, haha. Als je precies de tutorial volgt zou het simpel moeten zijn.. Blijkbaar werkt elke versie van PS toch weer anders.

  Heb je de laag echt op ‘bleken’ staan?

 50. Jetske

  November 19th, 2015 at 10:39 am

  Bedankt voor je snelle antwoord! Ja klopt, de rest lukt wel! Alleen ik heb dus de Engelse versie en ik weet niet welke optie bleken zou moeten zijn. Bleach leek mij logisch, maar dat staat er niet tussen. Daarom heb ik alle opties geprobeerd, maar dan gebeurd er verder niks

 51. Jetske

  February 21st, 2016 at 3:24 pm

  Jaaa ik heb hem gevonden hoor, haha, eindelijk. MIsschien leuk om te vermelden mochten er meer mensen tegenaan lopen. Linear dodge (add) moet je selecteren 🙂

 52. Floor

  April 5th, 2016 at 9:30 am

  Beste Marit,

  Bedankt voor je uitleg! Het duurde even, maar ik ben toch een heel eind gekomen. Ik werk met de Engelse Photoshop. Een stuk lastiger dan de Nederlandse geloof ik haha!
  Ik kom alleen niet verder, zal even wat foto’s toevoegen.

  Zo ver kwam ik..
  http://i65.tinypic.com/2d1wt9z.png

  Dan ga ik de laag Dupliceren

  En dan krijg ik dit te zien.. Wanneer ik dan op OK klik, gebeurt er vervolgens vrij weinig. Ik krijg alleen een extra Gradient Fill Copy 2..

  Wat kan ik het beste nu doen?

 53. Floor

  April 5th, 2016 at 9:34 am

  Ik zie dat mijn andere linkjes het niet doen..

  http://nl.tinypic.com/view.php?pic=iyefzk&s=9#.VwNq9jbZVE4

  http://i67.tinypic.com/4h41t2.png

 54. N

  April 26th, 2016 at 11:48 am

  Het zonnetje is gelukt! bij mij slaat hij hem alleen op in “mijn bibliotheek” hoe krijg ik hem net als jij al gelijk in mijn beginscherm? Op de huidige plek kan ik hem niet bewerken haha!

 55. Marit

  April 26th, 2016 at 11:50 am

  Je kunt hem opslaan als JPG afbeelding! Ik open de jpg dan gewoon telkens naast mijn andere foto’s 🙂

 56. Tamara

  July 12th, 2016 at 10:40 am

  Hey Marit!

  Ik vind dit een superleuke tutorial, en zou deze zelf graag uitproberen. Het enige probleem is, ik heb geen Photoshop 🙁
  Is er een mogelijkheid dat dit ook met Gimp kan gedaan worden?

  Groetjes

 57. Marit

  July 12th, 2016 at 10:49 am

  Ik moet je eerlijk zeggen dat ik nooit met Gimp werk, dus dat weet ik niet!

 58. Tonny Visser-Vink

  August 4th, 2016 at 10:58 am

  hoi Marit gisteren heb ik je ontdekt wat een super gave uitleg allemaal,dank jewel hiervoor.
  ik wil graag beginnen om de zon te maken
  maar zit gelijk al met een vraag?
  je begint met een nieuw bestand en dan moet ik de grote vanher vierkant aan geven?
  Hoe groot doe jij dit? is 30×30 cm groot genoeg?

 59. Marit

  August 4th, 2016 at 10:59 am

  Je kunt de grootte van een gemiddelde foto aanhouden 🙂

 60. Tonny Visser-Vink

  August 4th, 2016 at 11:35 am

  OK, super bedankt voor je snelle reactie, maar nu het volgende (sorry hoor blondjewat al aardig grijs wordt) haha maar bij de verloop heb ik als ik de voorgrond naar achtergrond aan klikt alleen een gehele witte verloop en ik heb wel 2x de zwart/wit erin staan de omgedraaide versie zeg maar. heb je nog tips of trucks hoe ik aan de goeie kan komen

 61. Marit

  August 4th, 2016 at 11:58 am

  Ik begrijp die helemaal wat je bedoelt? Je kunt het juiste verloop links boven in het paneel aanklikken.

 62. Tonny Visser-Vink

  August 4th, 2016 at 12:27 pm

  gelukt dankjewel

 63. melissa

  September 4th, 2016 at 10:50 pm

  Hoi Marit.
  Ik heb om te proberen even de proef versie ( voordat ik de echte ga aanschaffen. Eerst even bekijken of het me wel bevalt. ) Maar nu heb ik dus geprobeerd om het zonnetje te maken. Alles gaat goed, tot het moment van bleken. Dat doet hij dus niet??? Wat doe ik nu verkeerd. Komt het door de gratis versie???
  Groetjes.

  ps. love youre tutorials

 64. Anouk

  September 23rd, 2016 at 4:50 pm

  Wat een goede uitleg, bedankt!
  Het is me gelukt om ook zo’n leuk zonnetje te maken alleen
  na dat ik hem op de foto heb geplaatst waar ik hem wil hebben en ik klik op ”bleken”
  dan zie ik het vierkantje nog een heel klein beetje zitten, er zit dus een doorschijnend wit vierkant
  omheen, heb je een idee hoe dit komt of hoe ik het kan veranderen?

  Groetjes, Anouk

 65. Meriam

  December 9th, 2018 at 8:48 pm

  Hoi Marit,
  Wat leuk dat je al je tips en tricks deelt, heb er erg veel aan!
  Nu heb een vraagje: ik wil, zoals iedereen, ook je mooie zonnetje.
  Met al veel pogingen loop ik vast bij de verloopvulling; links in je balk begint met wit en loopt naar zwart.. bij mij is dat net andersom en ik krijg dat maar niet verandert. Dan loopt de verloop dus ook andersom..
  WAt moet ik doen?
  Lieve groetjes van Meriam

 66. Meriam

  December 9th, 2018 at 8:49 pm

  Hoi Marit,
  Wat leuk dat je al je tips en tricks deelt, heb er erg veel aan!
  Nu heb een vraagje: ik wil, zoals iedereen, ook je mooie zonnetje.
  Met al veel pogingen loop ik vast bij de verloopvulling; links in je balk begint met wit en loopt naar zwart.. bij mij is dat net andersom en ik krijg dat maar niet verandert. Dan loopt de verloop dus ook andersom.
  Wat moet ik doen?
  Lieve groetjes van Meriam

 67. Meriam

  December 9th, 2018 at 9:15 pm

  Ik bedoel dat wit bovenin zit ipv zwart. Onder verloopbewerker begint de balk waar je de 2 kleuren toepast met zwart, dan lopen de kleuren andersom. In verloopvulling moet dat al goed staan : links wit rechts zwart. Zo heb ik het denk ik beter uitgelegd.
  Groetjes, Meriam

Laat een reactie achter!

POPULAIRE BLOGS

Yess, het is zo ver! De tweede editie van Let’s Focus is uit!

Let's Focus: de pocket editie is uit!

Er zijn een aantal trucjes die je in Photoshop kunt uitvoeren om je foto mooi scherp te maken..

Zo krijg je de scherpste foto's in Photoshop

Als er één ding is wat eigenlijk iedere fotograaf wil weten, is het wel hoe je een onscherpe...

Dit is hoe je een onscherpe achtergrond in je foto's creëert

In maart was het zo ver, samen met Leonie vertrok ik naar Engeland voor een Harry Potter roadtrip! 

Harry Potter Travelguide: alle foto hotspots in de UK

%d bloggers like this: