Inspiratie

Het beste werk van.. Yvette

July 6, 2014

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

De tweede editie alweer, vandaag met het werk van de 20-jarige Yvette uit Maastricht!

Wie is Yvette?
Mijn naam is Yvette Baur. Ik ben 20 jaar oud en ik studeer op het moment psychologie in Maastricht. Naast mijn opleiding ben ik veel met fotografie bezig. Ik fotografeer nu ongeveer 2 jaar serieus. Wel vind ik het altijd al leuk om te fotograferen. Vroeger zette ik mijn knuffels vaker op de foto. Later stonden ook vriendinnen model. In december 2009 kocht ik mijn eerste spiegelreflex. Eerst maakte ik veel huis tuin en keuken kiekjes om mijn camera goed te leren kennen. Daarna stonden mijn verzorgpaarden vaak model. Vanaf toen heb ik steeds meer en meer bijgeleerd en uiteindelijk begon ik met fotoreportages.

Met welke apparatuur fotografeer je?
Ik fotografeer met een Canon 5D mark III, na een jaar lang werken en sparen had ik hem eindelijk bij elkaar. En hij is het absoluut waard. Wat een droomcamera!
Verder heb ik ook nog twee objectieven namelijk de Canon 70-200mm f/2.8 en de Canon 24-70mm f/2.8.

Wat fotografeer je het liefst?
Ik heb tot voorkort vooral paarden gefotografeerd. Helaas ben ik een aantal maanden geleden zelf met paardrijden moeten stoppen. Daardoor ben ik nu ook minder/niet meer met paarden bezig.
De laatste maand heb ik mij voornamelijk op portretfotografie gericht. Ik heb ongeveer twee weken terug een bruiloft gefotografeerd. Dat vond ik echt geweldig om te doen. Wat een heerlijke sfeer hangt er op zo’n dag.
Ook ben ik mij nu meer aan het richten op kinderfotografie. Dat vind ik ook super om te doen. Het liefst laat ik de kinderen lekker hun gang gaan. Ik houd mezelf dan meer op de achtergrond. Ik vind dat je op deze manier de spontaanste en dus mooiste foto’s krijgt.
Verder heb ik laatst ook voor het eerst een fotoreportage samen met een model en een visagist gedaan. Dit vond ik ook een hele leuke ervaring. Ook omdat je dan samen met zijn drieën naar een eindresultaat werkt!

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?
Ik kijk eigenlijk naar heel veel verschillende fotografen. Qua paardenfotografen spreekt Christiane Slawik mij erg aan. Ik vind haar gebruik van het licht en omgeving erg mooi.

Maar vooral bij kinder- en bruidsfotografie ben ik nog een beetje aan het zoeken welke fotograaf mij nu het meest aanspreekt. Ook moet ik toegeven dat ik jouw blog en facebookpagina altijd volg en dat ik erg veel leer van jouw photoshop technieken. Ook vind ik jouw manier van werken met natuurlijk licht plus het gebruik van de omgeving ook altijd prachtig. (Marit: Aaaaah ik moet ervan blozen, hihi. Super lief!)

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?
Ik heb eigenlijk vanaf het begin geroepen dat ik heel graag een bruiloft zou willen fotograferen. Dat is intussen gelukt! In de toekomst zou ik graag nog meer bruiloften willen fotograferen. En ik zou ook dolgraag door willen gaan met kinderfotografie.
Ook zou het mij ontzettend gaaf lijken om eens een fotoreportage te doen voor een mode merk of blad. Maar dat zijn op dit moment nog dingen waarvan ik alleen kan dromen!

Dit was mijn eerste shoot met een model en visagie. Ik vond dit een super ervaring. Vooral omdat je hier met zijn drieën moet samenwerken om tot een gewenst resultaat te komen! Bij deze foto heb ik ook weer gebruik gemaakt van tegenlicht, op dit moment stond de zon al vrij laag. Verder heb ik ook weer gebruik gemaakt van de voorgrond. Ik vind dit de foto een mooi zacht effect geven + het creert diepte.

Wat ik wel nog merk is dat ik het nog moeilijk vind om het model aan te sturen. Bij paardenfotografie had ik dat intussen al zo vaak gedaan dat het een automatisch proces is geworden. Dus dat is iets wat ik nu nog veel moet gaan oefenen! En tot die tijd neem ik moodboards met poses mee, zodat het model ook weet wat ik van haar verwacht.

Deze foto is voor mij een voorbeeld hoe ik kinderfotografie graag zie. Ik heb dit meisje gewoon lekker haar gang laten gaan. Ze genoot zichtbaar van het spelen in het prachtige natuurgebied. Verder houd ik zelf ontzettend van tegenlicht. Ik vind tegenlicht altijd een sprookjesachtig effect aan een foto geven. Verder houd ik ook erg van invulling op de voorgrond. Op de voorgrond stonden een paar struiken die ik doormiddel van een groot diafragma mooi onscherp heb gemaakt.


Deze foto heb ik al een hele tijd geleden gemaakt. Maar toch blijft het een van mijn favoriete foto’s! Dit was aan het einde van deze shoot en ik had mijn eerste geheugenkaartje volgeschoten. Maar ik zag dat dit meisje met het paard nog klaar gingen zitten voor een foto, dus ik heb snel 4 foto’s gemist. Gelukkig heb ik daardoor deze foto nog kunnen maken! Hiermee zie je dus dat je helemaal niet veel foto’s nodig hebt, om tot het gewenste resultaat te komen. Het belangrijkste is goed kijken en het goede moment pakken!
Verder sneeuwde het op deze dag keihard. Dikke vlokken dwarrelde naar beneden. Dit geeft nog een extra winters effect aan deze foto!

Wil je meer van het werk van Yvette zien? Bekijk dan haar website.
Wat vinden jullie van het werk van Yvette?

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. Sara says:

    Mooie foto’s, vooral die van het meisje met het paard vind ik werkelijk prachtig!

  2. Senna says:

    Prachtige foto’s!

  3. Juudith says:

    Prachtige foto’s zeg!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius