Inspiratie

Het beste werk van.. Ylvy

November 15, 2014

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Vandaag laat ik je het beste werk van Ylvy van Ylvy Fotografie zien!

Wie is Ylvy?
Nou, mijn naam is Ylvy, en ik werk onder de naam Ylvy Fotografie. Ik heb het geluk dat mijn naam (bijna) nergens voorkomt, want een originele naam vinden voor je fotografie is erg lastig tegenwoordig. Ik ben 20 jaar jong en fotografeer sinds december 2012. Op het moment studeer ik ICT-beheer niveau 4 bij Gilde Opleidingen, maar aan het begin van 2016 zal ik de opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie gaan volgen aan de Fotovakschool in Rotterdam. Zo wil ik mijn kennis en expertise wat meer uitbreiden en ook meer creativiteit in mijn foto’s stoppen/

Ik kan nu dus nog zeggen dat ik in Limburg woon, maar over een half jaar/jaar zal ik in Zuid-Holland wonen. Waar ik daarna naartoe ga, geen idee!

Met welke apparatuur fotografeer je?
Toen ik net begon met fotograferen deed ik dat met een pentax spiegelreflex, welke precies weet ik niet. In die tijd lette ik er niet zo op. Foto’s waren onscherp en de camera was binnen een half uur leeg. Nu fotografeer ik met de Canon EOS 600D met Tamron 18-270mm lens. Zeer tevreden over natuurlijk! 

Wat fotografeer je het liefst?
Ik ben begonnen met paarden, dat zal ik zeer waarschijnlijk ook altijd het leukste blijven vinden. Maar honden en mensen zijn ook gewoon interessant. Met mensen kun je eigenlijk het meeste experimenteren met houdingen. 

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?

 • MHilarius Fotografie: Veel handige tutorials en daarnaast ook erg mooie foto’s. Dankzij haar ben ik meer uit mijn comfort zone gegaan en heb ik veel geprobeerd wat betreft effecten en brushes ( Zonlicht, glitters, vlinders )
 • Holly Spring Photography: Holly Spring maakt foto’s van haar kind die een deel van haar arm mist. Mij viel het pas op toen het duidelijk in de omschrijving stond. Niet alleen viel het niet op, maar maakte ze ook erg mooie foto’s op de locaties waar ze kwam. Samen met haar dochter en hun hond.
 • Kareva Margo Photography: Ze maakt behoorlijk aparte foto’s, maar ze gooit hier absoluut haar gevoel in en weet zich daardoor af te scheiden van normale fotografen. Ze komt uit Rusland dus ook zien alle gebieden er anders uit dan hier.

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?
Er is zoveel. Kleine dieren wil ik in de toekomst aan beginnen zoals o.a. ratten, cavia’s, vogels en reptielen. Ook wil ik een keer uit de comfortzone stappen door horror te fotograferen, zoals mensen geschminkt met een skelet op hun gezicht. Maar om het maar te zeggen: In de toekomst wil ik alles fotograferen, ik wil kennis oppikken uit alle gebieden van fotografie. 

 

Deze foto is gemaakt bij een goede vriendin van mij, ze reed sinds kort deze pony en ze wilde graag mooie foto’s. Deze foto betekent voor mij ook veel omdat ik voor het eerst uit de comfortzone van de standaard composities ben gestapt. Deze foto is op 100 x 70 cm op canvas afgedrukt en is met mij mee geweest naar enkele standplaatsen. ( inclusief de eigenaresse )


Schermafbeelding 2014-10-26 om 14.44.47Om iets compleet nieuws te proberen heb ik op de demo dag van onze handboogclub mijn camera meegenomen. Normaal mogen mensen bij ons pas schieten vanaf 12 jaar, maar op de demo dag kon met genoeg begeleiding deze lieve jongen mee schieten. leukste was wel: hij raakte het bord!Schermafbeelding 2014-10-26 om 14.45.39

Ik heb met deze pony een jaar eerder een fotoshoot gehad, en ik heb toen maar weinig foto’s kunnen maken, de foto’s die ik had bevielen me ook niet,
dus koos ik ervoor om er nog een te plannen. Deze keer werkte pony, het weer en mijn camera ( en ikzelf ) goed mee en is het beter gegaan dan ik had kunnen dromen.

Wil je meer van het werk van Ylvy zien? Bekijk dan haar website.

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
 1. Rianca says:

  Tof dat je volgend jaar TFB gaat studeren aan de Fotovakschool. Ik studeer sinds september TFB in Amsterdam en het is echt ontzettend leuk!

  De foto met de handboog vind ik echt fantastisch. Heerlijke blik van die jongen.

 2. Juudith says:

  Naise dat je die opleiding aan de fotovakschool gaat doen! Mooie foto’s heb je! vooral de laatste spreekt me erg aan, vind zelf paarden fotograferen ook erg leuk!

 3. Ylvy says:

  Dankjewel beiden voor de complimenten.
  Ik heb enorm zin in de opleiding en kan ook niet wachten om te beginnen!

  Rianca, klinkt goed dat het je bevalt!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius