Inspiratie

Het beste werk van.. Xiaona

April 22, 2014

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

DSC_0183

De tweede editie alweer, vandaag met het werk van de 17-jarige Xiaona!

Schermafbeelding 2014-04-12 om 17.21.28

Wie is Xiaona?
Mijn naam is XiaoNa, ik ben 17 (bijna 18) jaar oud en fotografeer sinds 3 jaar.  Hiervoor fotografeerde ik niet zo veel, ik ben begonnen omdat ik een spiegelreflex camera kreeg door mijn overgang van 2 mavo naar 3 havo. ‘

Met welke apparatuur fotografeer je?
Ik fotografeer met de Nikon D3100, toen nog vrij nieuw en nu een oud model maar nog steeds prima! Deze camera kreeg ik samen met de 18-55mm kitlens.
Gelukkig heb ik nu de NIKKOR 70-300mm f/4-5.6, prima lens tot nu toe, al zou ik graag ooit de 70-200mm F2.8 willen kunnen aanschaffen!

Wat fotografeer je het liefst?
Ik fotografeer denk ik het liefst paarden, gewoon omdat ik het altijd leuk vind met ze te werken.
Paarden heb ik altijd al leuk gevonden maar leef er zelf niet tussen dus als ik eens bij ze ben is dat altijd leuk haha!

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?
De foto’s van Nyckle en van den Oord fotografie vind ik altijd erg gaaf! Ik kijk graag naar hun foto’s voor inspiratie of tips voor mezelf. Een ‘echte’ fotograaf uit een ander land ken ik eigenlijk niet zo goed, hou het nu even binnen Nederland.’

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?
Sowieso op safari wilde dieren, de big5! Dat zou ik heel graag nog een keer willen. Of naar een tropische plek gaan en daar foto’s maken, lijkt me gek genoeg echt geweldig!

DSC_0183
Bij deze foto van het koppel in de avond zon wist ik meteen dat deze 1 van de 3  was. Ik ben echt enorm blij met de serie die ik toen gemaakt heb, zeker omdat dit de eerste keer was ‘echt’ serieus mensen voor mijn lens te hebben! Ik heb hem gemaakt door heel fijn in de planten te gaan zitten met mijn lens er half in de planten, ik wist gelukkig heel goed wat ik wilde, deze foto. Ik hou van sfeerfoto’s, op de avond van de reportage was ze zon heel mooi dus er hoefde vrij weinig bewerkt te worden voor de sfeer, dat maakt de foto voor mij nog beter.

Valerie bewerkt door nadine[c]
Dit is mijn favoriete foto! Ik had toen nog maar net mij camera en vroeg een vriendin of ik haar hondje mocht fotograferen. Ik wist helemaal niks van fotografie en daarom stond ik vlak voor haar neus met de camera, goed uitgepakt gelukkig! Helaas is het hondje pas overleden. De foto hangt nu mooi in de huiskamer bij hun. Ben gewoon heel blij met het moment van de foto en de nabewerking, echt mijn top foto!

DSC_0198
De 3e foto kiezen vond ik aardig lastig, het is de foto geworden van American Paint Horse Rayo, wat een prachtig dier is dat! Wat ik zo mooi aan deze foto vind is de uitdrukking van Rayo samen met zijn eigenaresse, perfect getimed shot. Ik ben door de mooie egale blauwe lucht als achtergrond extra blij met deze foto. Toen ik de foto maakte stonden ze op een heuvel en ik iets lager, dat gaf een mooie kijk van onderaf.

Wil je meer van het werk van Xiaona zien? Bekijk dan haar website.

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. Juudith says:

    Mooie foto’s maakt ze! Mooie bewerking ook!

  2. maritkaty says:

    Dankjewel voor het melden! Hij werkt nu wel 🙂

  3. Senna says:

    Heel erg mooi! vooral de eerste foto vind ik prachtig.

  4. De eerste foto is echt prachtig!!!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius