Inspiratie

Het beste werk van.. Wilke

November 1, 2014

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Vandaag laat ik je het werk zien van Wilke, die in 2013 is afgestudeerd als fotografe!

Wie is Wilke?
Mijn naam is Wilke Tiellemans, 21 jaar oud en woon in Ravenstein. Van jongs af aan wilde ik altijd al een camera in m’n handen hebben. Het was dan ook niet zo gek dat ik fotografie ging studeren. In juni 2013 ben ik afgestudeerd als fotografe en zo ben ik een paar maanden later voor mezelf begonnen.

Met welke apparatuur fotografeer je?
Ik fotografeer momenteel met de Olympus E5, meestal met de 50mm F2.0 lens er op. Ik hou van dat lensje. Ontzettend scherp, lichtgevoelig en perfect voor portretten.

Wat fotografeer je het liefst?
Ik fotografeer het liefst personen. Een fotoshoot is altijd gezellig en het contact met mensen is wat het uniek maakt. Op het moment ben ik me wat meer aan het focussen op shoots op locatie, lekker buiten de natuur in. Voorheen heb ik veel in de studio gefotografeerd. Wat ik erg leuk vind om te doen (en tevens nog te weinig doe) is artistiek oriënteren met foto’s. Dat wil voor mij zeggen; over de foto heen schilderen, foto’s in brand steken etc. Er staan een aantal voorbeelden hiervan op mijn website.

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?
De fotografen die ik erg bewonder, zijn Laura Zalenga en Aisha Zeijpveld. De sfeer die Laura kan neerzetten vind ik geweldig. Aisha Zeijpveld vind ik artistiek erg sterk, in combinatie met portret.

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?
Wat ik meer wil gaan fotograferen zijn paarden. Paardrijden is naast fotograferen mijn grootste hobby, om deze twee samen te combineren lijkt me geweldig.


Hier heb ik mijn vriend geportretteerd in zijn appartement, waar hij destijds aan het verbouwen was. Ik wilde hem graag een keer op de foto zetten, de omgeving vond ik hier super. Wat je hier in de foto ziet rondvliegen zijn behangsnippers. Ik had de camera hier op de timer gezet op een statief. Wanneer de foto gemaakt werd gooide ik behangsnippers in de lucht. Aan de rechterkant van de foto is een groot raam, wat voor het nodige licht zorgde.


Schermafbeelding 2014-10-13 om 15.31.23Deze foto heb ik gemaakt in de koepelgevangenis in Arnhem. Na 8 maanden had ik eindelijk toestemming om gedetineerden te portretteren en hier een serie van te maken. Deze man heeft een foto van zijn dochtertje vast, die hij uiteraard erg mist. Het was voor mij een ontzettende mooie, leerzame maar toch spannende ervaring. Ik zou mijn serie graag willen uitbreiden en fotograferen in andere gevangenissen, wellicht ooit in het buitenland. Dit was mijn eindserie van mijn opleiding. Je voelt zijn verdriet in deze foto.Schermafbeelding 2014-10-13 om 15.33.47Mijn artistieke uitlaatklep: schilderen. Iets wat ik eigenlijk te weinig doe maar wat ik erg leuk vind. Hier heb ik een portret gemaakt in de studio. Deze foto uitgeprint en er daarna overheen geschilderd met acryl verf. Ik heb hier ontzettend leuke reacties op mogen ontvangen. Na wat meer oefenen wil ik dit graag aan kunnen bieden aan mijn klanten.

Wil je meer van het werk van Wilke zien? Bekijk dan haar website.

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. Juudith says:

    prachtig werk zeg! heel mooi!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius