Inspiratie

Het beste werk van.. Stéphanie

October 17, 2014

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

De volgende editie alweer, vandaag met het werk van de 17-jarige Stéphanie Mieras!

Wie is Stéphanie?
Mijn naam is Stéphanie Mieras. Ik ben 17 jaar jong en word op 13 januari 2015, 18 jaar. Ik zit op dit moment in het laatste jaar van de HAVO en als ik mijn diploma behaald heb, wil ik HBO Rechten gaan studeren in Den Haag. In 2010 begon ik met fotograferen. Ik had toen nog geen goede camera, maar dit met mijn telefoon. Dit waren natuurlijk nog geen spectaculaire plaatjes. In 2012 vroeg een nicht van mij of ik haar spiegelreflexcamera eens wilde lenen om te oefenen, omdat ze wist dat ik graag fotografeerde. Ik heb hem sindsdien niet meer terug gegeven en hem overgekocht. Hij hoort nu echt bij mij. Na veel oefenen en steeds eens wat nieuwe lenzen gekocht, heeft deze camera me nu gebracht, waar ik nu ben. Ik gebruik deze body nog steeds en hij heeft me laten zien, dat je geen hele professionele camera nodig hoeft te hebben om professionele foto’s te maken, het heeft allemaal te maken met hoe jij als fotograaf het beste weet te halen uit je camera.

Met welke apparatuur fotografeer je?
Ik fotografeer met de Nikon D80 body en Nikon 50mm 1.8 G, Tamron 70-300 5.6 en Nikon 18-135 5.6 lenzen.

Wat fotografeer je het liefst?
Het onderwerp wat ik liefst fotografeer zijn paarden, omdat daar mijn passie ligt. Ik kan daar goed mee samenwerken en weet precies hoe ik ze op de foto wil hebben.

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?
Er zijn een hoop fotografen waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Maar de beste fotograaf op dit moment vind ik Christiane Slawik. Ik vind haar zo goed, omdat ze ten eerste heel veel bijzondere paarden op de wereld heeft gefotografeerd in settings die je niet zo snel zou bedenken. Haar plaatjes zijn niet standaard, want de poses van de paarden zijn soms net wat anders dan wat een andere fotograaf zou doen. En toch klopt het áltijd en is het altijd bijzonder! Dit vind ik zo ontzettend knap.

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?
In de toekomst wil ik net als Christiane Slawik naar andere landen reizen, om daar bijzondere paarden op bijzondere plekken te gaan fotograferen.

 


Deze foto heb ik gemaakt van een hele goede vriendin van mij. Ze had daar een prachtige lange jurk aan en met het felle zonnetje als tegenlicht gaf het uiteindelijke plaatje een sprookjessfeer. Dit vind ik erg mooi aan deze foto.


In de zomer van 2014 heb ik de huisdieren van de klanten van een dierenwinkel op de foto gezet. Waaronder deze ontzettend schattige pup. En lief kijken dat ze kon.. Deze foto vond ik dus gewoon té schattig om hem niet te delen, daarom hoort deze foto ook mijn rijtje van drie beste foto’s.Als laatste moet er natuurlijk ook een paardenfoto in mijn rijtje komen, want hier ligt immers mijn passie. Ik heb natuurlijk veel foto’s die ik erg mooi vind, maar deze foto vind ik toch wel een van de bijzonderste. Dit komt denk ik door de compositie. Ik vind het kasteel op de achtergrond erg mooi en dan zo een lekker groot en stevig Trekpaard op de voorgrond. Op deze foto heb ik ook heel veel leuke reacties gekregen.

Wil je meer van het werk van Stéphanie zien? Bekijk dan haar website.

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. Kimberley says:

    Leuk artikel!
    Kan ik me ook nog steeds aanmelden voor het beste werk van…? 🙂

    Ohja, bij de 5e zin van boven staat over gekookt moet volgens mij overgekocht zijn hihi 😉

  2. Juudith says:

    Mooooi! Dat hondje is echt zo leuk!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius