Inspiratie

Het beste werk van.. Ellis

December 18, 2014

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

En weer een nieuwe ‘Het beste werk van..’, kijk mee naar de prachtige foto’s van Ellis!

Wie is Ellis?
Mijn naam is Ellis. Ik ben inmiddels bijna 19 jaar, mijn leven is bijzonder en dat besef ik ieder jaar weer. Ik heb namelijk Cerebrale Parese, vroeger werd gedacht dat ik niet zou kunnen lopen, praten of enigszins normaal zou kunnen leven. Door mijn handicap onderga ik eens in de zoveel jaar een operatie. In 2009 werd ik ook weer geopereerd en kon ik een lange periode niet meer paardrijden, dat is het punt waarop ik dacht dat dit ook anders kon. Op dat moment ben ik begonnen met fotograferen, eerst was dat met een digitale camera en in 2011 ben ik overgestapt op een spiegelreflex camera. Nu is het fotograferen in mijn geval heel anders dan bij een “gewoon” iemand. Ik fotografeer namelijk met één hand, omdat ik dat met mijn rechterhand niet kan, toch maakt dit juist wie ik ben. Het fotograferen heeft me geholpen om diegene te zijn, die ik nu ben!

Met welke apparatuur fotografeer je?
Ik fotografeer met een Canon 1100D, hierbij heb ik de kitlens (18-55mm), de Canon 70-300 F4-5.6 IS USM en inmiddels heb ik daar ook de plastic-fantastic 50 mm 1.8 lens bijgekocht.

Wat fotografeer je het liefst?
Toen ik nog meerdere malen per week bij de paarden was, waren paarden mijn favoriete onderwerp. Nu dit helaas door mijn gezondheid niet meer kan, ik van jongs af aan opgegroeid ben met honden en dit fascinerende dieren vind, ben ik mij juist meer toe gaan leggen op hondenfotografie.

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?
Ik heb eigenlijk geen specifieke fotograaf die mij inspireert. Wel ben ik lid van de Hondenfotografiegroep op Facebook en daar haal ik wel inspiratie uit en geef je elkaar tips, wat heel fijn is. Ik ben ook dol op de foto’s van Bonfoto.nl, hoewel ik het ook heel fijn vind om inspiratie op te doen uit foto’s die je gewoon op internet kunt vinden.

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?
Jarenlang droom ik al van een reis naar Afrika om daar de prachtige wilde dieren en de verbazingwekkende natuur vast te kunnen leggen. Ook wil ik graag een keer naar Noorwegen om daar de natuur op de foto te zetten!

 

Hoewel deze foto qua compositie volgens sommigen niks is, vind ik deze foto juist sprekend. Tijdens deze shoot was ik heerlijk met scherptediepte aan het spelen. Ik vind deze kleuren echt onwijs mooi bij elkaar passen en de alerte kop van deze hond maakt de foto echt af.

Deze ontzettend gave tinker was een onwijs goed model. Tijdens deze fotoshoot mocht ik dingetjes uitproberen. Op deze foto heeft het paard die zachtaardige blik en valt ook het licht mooi in. Het was ook een van de laatste paardenshoots die ik deed.

Ik woon aan de rand van een klein dorpje. In januari was ik aan het wandelen met mijn hond en was ik van plan om wat actiefoto’s te maken. Het licht was hier echter zo mooi, dat ik besloot ook wat portretfoto’s te maken. Deze straalt uit hoe Bobbie (mijn hond) eigenlijk is.

Wil je meer van het werk van Ellis zien of meer weten over haar handicap? Bekijk dan haar website.

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. Senna says:

    Wat een prachtige foto’s! Hele mooie sfeer. En erg knap dat je ondanks dat je maar één hand kunt gebruiken toch bent gaan fotograferen.
    De link naar de website werkt helaas niet…

  2. Juudith says:

    mooie plaatjes! en wauwh dat je dat met 1 hand voor elkaar krijgt!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius