Inspiratie

Het beste werk van.. Charlotte

April 6, 2014

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Niels017-2

De eerste editie van ‘Het beste werk van..’ start vandaag, en meteen goed ook, met het werk van Charlotte van Ouwerkerk! Wil jij ook je beste werk laten zien? Stuurme een berichtje 🙂

1470082_10152096756160815_427668888_n

Wie is Charlotte?
Mijn naam is Charlotte, ik ben 24 jaar oud en fotografeer al sinds ik heel jong ben. Vroeger pikte ik de verschillende camera’s van mijn vader, maar sinds ongeveer 5 jaar heb ik mijn eigen spiegelreflex camera.

Met welke apparatuur fotografeer je?
Ik fotografeer met mijn oude vertrouwde Canon 450D. Meestal in combinatie met mijn 50mm F1.8 lens of de 70-200mm F2.8. De laatste heb ik in bruikleen van een vriendin. Ik merk dat mijn camera inmiddels op zijn laatste benen loopt, dus ik sta op het punt om over te stappen naar een Canon 60D.

 

Wat fotografeer je het liefst?
Ik fotografeer het liefste mensen die niet poseren, zoals artiesten. Caught in the act als het ware.

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?
Er zijn een aantal fotografen waar ik enorm tegen op kijk, maar ik haal eigenlijk niet mijn inspiratie uit andere specifieke fotografen maar uit losse plaatjes op websites als pinterest. Wel kijk ik heel erg op tegen theaterfotograaf Jaap Reedijk. Hij is dé fotograaf van theaterland. Eigenlijk kun je wel zeggen dat Jaap mijn droombaan heeft. Als Jaap later 100 is en met pensioen gaat hoop ik hem op te volgen.

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?
Ik heb nog wel een aantal mensen op mijn wenslijstje staan ja. Cabaretier Youp van ‘t Hek, zangeres Miss Montreal. Oh, en ik zou ooit wel eens het noorderlicht willen fotograferen. 

 

fanfa

“Over deze foto hoefde ik niet lang te twijfelen, dit is echt 1 van mijn favoriete foto’s. Ik fotografeer regelmatig op grote paardensportevenementen en dat is ook eigenlijk waardoor mijn passie voor fotografie begonnen is. Deze foto is gemaakt bij het warming-up terrein van het CHIO in Rotterdam. Het had net heel hard geregend en het druppelde nog wat na toen deze Spaanse ruiter, Manuel Fernandez Saro, aan het losrijden was. De combinatie van de concentratie van de ruiter, de zwart-wit omzetting en de regen vind ik heel gaaf. ”

IMG_5242
“Dit was een bijzonder moment voor mij. Ik mocht voor het eerst mijn twee grote liefdes combineren, theater en fotografie. Voor mijn fotografieproject “een dag uit het leven van” volgde en fotografeerde ik cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe in het theater. Dankzij deze portrettenreeks kwam mijn project van de grond en mocht ik nog veel meer mooie namen fotograferen. Ik ben Niels en Jeroen nog steeds heel erg dankbaar en iedere keer als ik naar deze foto kijk moet ik grinniken. Mede daardoor is hij voor mij zeer geslaagd.”
Niels017-2
“Deze foto van Niels Geusebroek is ook genomen in het kader van mijn project “een dag uit het leven van”. Ik heb de foto gemaakt in september toen Niels de hitlijsten bestormde met ‘Take your time girl’. Het zou zomaar kunnen dat ik mazzel heb gehad dat ik hem voor mijn project heb weten te strikken voor hij die nummer 1 hit scoorde. Ik had bij Niels Geusebroek, net als bij Niels van der Laan en Jeroen Woe ‘all access’. Ik mocht overal bij zijn en voelde me helemaal thuis bij hem en zijn team. De foto is genomen tijdens zijn optreden. Hij is favoriet omdat Niels veel passie uitstraalt en dat ook overkomt op de foto. Ik hou heel erg van zwart-wit fotografie dus ook deze foto heb ik omgezet naar zwart-wit. “
Wil je meer van het prachtige werk van Charlotte zien? Bekijk dan haar website . Ook blogt ze nog op haar blog Typisch Charlotte . Neem daar zeker even een kijkje!
Foto 1 van Charlotte door Mariët Mons

 

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. Vooral de eerste foto vind ik echt prachtig! Zo magisch

  2. Vind het een mooi artikel geworden! Bedankt Marit!

  3. Juudith says:

    Leeuk! Ik volg haar al en ze maakt idd mooie plaatjes! ik ga je ook even een berichtje doen hihi!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius