Fotografie Business School

Het complete A-Z framework om van fotografie je werk te maken, je doelen te behalen en zelfverzekerd en strategisch jouw bedrijf te runnen.

volgende editie: januari 2024

Schrijf je nu vast vrijblijvend in voor de wachtlijst voor de winter-editie van 2024. Dan ben je als eerste op de hoogte als de deuren openen!

Van je hobby je werk maken - dat is iets wat veel fotografen wel willen. Het goede nieuws is: het is mogelijk.

Het slechte nieuws: Het is verdomd lastig. In een markt die voller is dan ooit, waarin iedereen met een camera ineens betaald gaat fotograferen en waar de prachtigste foto’s van professionele fotografen je elke dag op Instagram om de oren vliegen… Sta je voor een grote uitdaging. 

Goed fotograferen alleen is niet meer genoeg om een succesvolle business te kunnen bouwen. Er is meer nodig dan dat.

Ik ben Marit, fulltime fotograaf en ondernemer. 

Want de droom van fulltime fotograferen kan voor jou ook uitkomen. Het is mij gelukt, en ik zie het iedere maand weer andere fotografen lukken. Maar ik zie ook dat veel fotografen allerlei kansen laten liggen, en binnen een paar maanden of jaren weer afhaken. Met een droom die in duigen is gevallen, en in het ergste geval een rood getal op de bankrekening.

Dat kan anders, als je het goed aanpakt. Ik heb er mijn missie van gemaakt om fotografie liefhebbers te laten zien hoe leuk én makkelijk fotografie kan zijn. En met dit programma wil ik je laten zien hoe haalbaar het is om van je hobby je fulltime beroep te maken.

Ik heb dit programma gemaakt voor iedere fotograaf die durft te dromen, én bereid is voor haar dromen te werken.

EEN GREEP UIT Wat de 50 eerdere deelnemers zeggen:

"Niks heeft me beter geholpen om te komen waar ik wil zijn en wat bij mij past!"

"De cursus zet aan tot reflectie op mijn website, mijn socials en manier van marketing tot nu toe. Maar dat niet alleen, ook mijn drijfveren en valkuilen. Het is dus echt een veelomvattend traject! 

Het is ook fijn om er zo intensief mee bezig te zijn, dat is een goede manier om écht dingen te veranderen. De community en groepscoaching calls vind ik ook prettig werken. Het traject is heel waardevol voor mij!"

"Ik heb de cursus nog niet eens af door de vele aanvragen van klanten die ik nu heb!"

"Jouw laagdrempelige uitstraling trok me heel erg aan, het complete aanbod in de school vind ik fijn. Dat er 8 coachingcalls zijn blijkt een echte meerwaarde. Ik heb nu veel meer meer inzicht in mijn eigen business, weet beter hoe ik zichtbaar moet zijn, en ben veel minder onzeker! 
Ik heb nu veel meer aanvragen, goede reviews, en meer kennis van zaken (al heb ik de cursus nog niet eens af door al die aanvragen waardoor ik er geen tijd meer voor heb!). Ik ben heel blij dat ik onderdeel mag zijn van de business school!"

"Ik vind de cursus heel leuk en doe veel inspiratie op!"

"Vooral om met het stukje personal branding bezig te zijn. Op dit moment druk bezig met het updaten van mijn website. Ook druk op canvas leuke ideeën opdoen voor mijn branding. Ben wel uren bezig met alles maar het is leuk en leerzaam om hiermee bezig te zijn!"

"Ik begon echt met niks, en door alle stappen gaat het nu echt de goede kant op!"

"Ik ben nog steeds super blij met deze cursus. Ik ben echt met niks begonnen, maar door jouw duidelijke stappen gaat het steeds verder de goede kant op. En mega fijn dat we altijd alles kunnen vragen en van elkaar kunnen leren d.m.v. de coachingcalls. Heel veel complimenten voor jou!!"

- Sandra

- Sabine

- Nicolette

- Nina

Wat je misschien nog niet weet:

Ook al ben je misschien al heel goed bezig en heb je al een paar betalende klanten, er zijn een hoop dingen die bij het ondernemen komen kijken die je misschien nog niet weet: 

1.

Personal branding is als fotograaf belangrijker dan ooit

Nu de markt overvol is en er veel fotografen zijn die kwaliteit aanbieden is het belangrijker dan ooit om jezelf een rol te laten spelen in je strategie en marketing. En dat kan ook zonder dansjes of playbacken, dat beloof ik.

2.

Je hoeft geen slachtoffer te zijn van het Instagram algoritme als fotograaf

Het Instagram algoritme verandert continue, en je posts krijgen 5 likes en 0 comments…  Weinig motiverend. Wat als ik je vertel dat je met een slimme strategie het algoritme vóór, in plaats van tegen je kan laten werken?

3.

Een sterke customer journey kan je onderscheiden van concurrende fotografen

Nog nooit van een customer journey met waardevolle touchpoints gehoord? Mooi! Andere ondernemers namelijk ook niet. Jij straks wel - en dat gaat jouw klanten verzekeren van een waardevolle ervaring, en jouw business van een hoger percentage terugkerende klanten.

4.

Werken met een business strategie vergroot je kans op succes met 50%*

“If you fail to plan, you plan to fail. Strategie sets the scene for the tale” - Taylor Swift zegt het, dus dan is het zo. Maar ik zeg het ook, want het is echt waar. Met een business strategie is succes geen toeval meer, maar gewoon een plan dat werkt.

Bron: (SBT, 2017)

but let's be real.

Van hobby-fotograaf naar professional: Super tof!

Misschien ben je er al maanden mee bezig in je hoofd. Of heb je zelfs al echte stappen gezet.

Je hebt misschien al een logo, een Instagram account, en bent lekker bezig met foto’s maken. Als je écht gemotiveerd bent heb je misschien zelfs al een website gebouwd (of laten bouwen) en enkele betalende klanten. 

Maar ook al doe je je best, veel fotografen krijgen het niet voor elkaar die stap van bijbaan/bijberoep naar fulltime verdienen te maken.

Maar waar moet je beginnen?!

Dit is waarom de meeste fotografen afhaken:

Zonder een helder, stap voor stap framework om je business op te bouwen raken de meeste fotografen verdwaald in alle mogelijkheden.

Ze raken verlamd door alle marketing technieken die ze worden aangeraden (en al die ondernemers die roepen dat het suuuuper simpel is om een passief inkomen van tonnen te verdienen), het instagram algoritme en de vele concurrentie.

En dit is waarom dat zo verlammend werkt:

Als je je huur of hypotheek moet betalen, of andere gezinsleden moet onderhouden, kun je het je niet permitteren om vast te lopen. En vanaf het moment dat je door de bomen het bos niet meer ziet, is het bijna onmogelijk om weer in beweging te komen. 

Het opbouwen van een bedrijf is een van de weinige dingen die je echt in een keer goed wil doen. En gelukkig voor jou zijn er maar heel weinig fotografen die dat lukt.

Waarschijnlijk heeft jouw concurrentie hier precies dezelfde problemen mee, en geeft een heel groot deel op.

Dat betekent… Dat er dus nog héél veel kansen voor jou liggen om dit beter te doen dan de rest.

Als je weet hoe.

TELL ME!

anderen...

jij straks

Wil jij ook...

Kunnen leven van je fotografie als fulltime baan?

x

Jezelf weten te verkopen omdat je echt in je kwaliteit gelooft, in plaats van je te voelen als een opdringerige Mediamarkt medewerker?

x

Stoppen met je afvragen waar je in hemelsnaam moet beginnen?

x

Het Instagram algoritme verslaan en ideale klanten binnenhalen?

x

Betalende fotografie klanten aantrekken en ze zó blij maken dat ze terug blijven komen?

x

Je business runnen met slimme workflows, een sterke strategie, zonder stress en onzekerheid, maar met zelfvertrouwen en plezier?

x

Yes, YES, YES!

Introducing

De Fotografie Business School

Het complete A-Z framework om van fotografie je werk te maken, je doelen te behalen en zelfverzekerd en strategisch jouw bedrijf te runnen

Alle kennis die jij nodig hebt om als marketing- en fotografie newbie de markt te betreden en een winstgevende business op te bouwen. In de Business School zetten we jouw onzekerheid opzij en bouwen we stap voor stap een fotografie bedrijf waarin jij je goed voelt, weet wat je doet, en nog belangrijker: waar jij van kunt leven. 

De Fotografie Business School is niet zomaar een cursus, het is een praktisch stappenplan en framework. 

Natuurlijk leer je allerlei theorie over ideale klanten, marketing, branding, Instagram, je eigen fotografie stijl vinden, en nog veel meer. Maar je gaat actief aan de slag met allerlei opdrachten via het A tot Z stappenplan.

Het eindresultaat:

Een sterke, strategische business die er klaar voor is om oneindig te groeien voor de rest van jouw ondernemersleven.

DIT WIL IK!

before

after

DE INHOUD VAN HET PROGRAMMA:

Module 1: Mindset

 • Waarom er ruimte op de markt is voor jou
 • Een focusboom om je te helpen bepalen waar jij je op gaat richten en wat jij het meeste aandacht wilt gaan geven
 • Je gaat op zoek naar jouw sterke punten en unieke waarde, die we gaan communiceren binnen jouw merk
 • Het bepalen van je eigen grenzen in jouw business en valkuilen die jij wilt vermijden

Module 2: Plan jouw succes

 • Inschrijven bij de Kamer van Koophandel
 • We bepalen jouw missie en visie 
 • Het vormgeven van je ideale klant (want dat is écht heel belangrijk)
 • Vinden van jouw fotografiestijl
 • We gaan keiharde doelen stellen (zowel privé als financieel) om jouw kans op succes zo groot mogelijk én meetbaar te maken
 • We maken een begin aan jouw online zichtbaarheid met behulp van een Instagram account, een website en een visuele branding

Module 3: Bouw jouw business

 • Geen fotograaf zonder sterk portfolio, dus we gaan er eentje opbouwen. Maar niet zomaar, we gaan dit op de meest effectieve manier doen.
 • Rekentools en formules om jouw te helpen jouw prijzen te bepalen
 • Verschillende opties om jouw fotografie pakketten vorm te geven, want de structuur die het meest gebruikt wordt in de fotografie wereld is niet de meest effectieve!

Module 4: Workflow en systemen

 • Als je succes wilt behalen moet je business ingericht zijn op dat succes. We beginnen dus meteen aan het automatiseren van je workflow
 • Leuke kortingen en aanraders voor workflow systemen
 • Uitleg over back-up systemen
 • Hoe exporteer je je foto’s in de beste kwaliteit en alles over de 72/300 DPI mythe
 • Diverse manieren van het afleveren van foto’s
 • Administratie: Wat moet je gaan bijhouden en hoe?

Module 5: Marketing

 • Een sterke Instagram strategie gaat ervoor zorgen dat jij niet meer afhankelijk bent van het algoritme
 • Hoe kun je het schrijven van blogs in gaan zetten in je SEO?
 • Een basis funnel om te starten met e-mail marketing
 • Wat te doen als de betalende klanten alsnog niet komen? Ik schiet te hulp!

In totaal ontvang je ruim 5 uur aan video-materiaal en een werkboek van 50+ pagina’s om je te helpen praktisch aan de slag te gaan met het framework.

Live coaching

Ter waarde van €2000,- 

Je hebt 8x per jaar toegang tot een live groepscoaching sessie waarin je mij alles mag vragen wat je maar wilt! Dat betekent 8 GRATIS coachingsessies ter waarde van €250,-. 

 • Gebruik de coaching sessies als je toch vastloopt met het framework
 • Maak gebruik van tips, inspiratie en kennis van alle andere ondernemers
 • Werk samen met andere coachees om jullie krachten te bundelen en samen een portfolio op te bouwen
 • Vraag mij alles waar je mee zit en krijg persoonlijk advies
 • Grote beslissingen of twijfels? Vraag de mening van andere fotografen en van mij!

BONUS ALERT #1

SIGN ME UP!

De Business School Webdesign Academy

Ter waarde van €500,- 

BONUS ALERT #2

Creëer binnen 8 weken ZELF je eigen professionele website, op welk platform dan ook, die klanten oplevert en bij jou merk past.  Ik heb al mijn webdesign & vormgevingkennis in een stap-voor-stap cursus gestructureerd. Deze cursus begeleid jou van A tot Z naar je nieuwe website.

Geen ellenlange verhalen, geen saaie droge stof, geen gedoe. Simpelweg: alles wat je moet weten in begrijpelijke taal.

Pinterest Marketing Strategie Masterclass

Ter waarde van €50,- 

BONUS ALERT #3

Als fotograaf kan Pinterest een perfect marketing middel zijn om je ideale klant naar je website te trekken.

Ik ga je mijn Pinterest strategie vertellen waarmee ik met een half uurtje werk per week meer traffic op mijn website krijg.
In de masterclass focus ik vooral op mijn huidige Pinterest strategie en hoe jij deze kunt overnemen om met zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk uit je Pinterest account te halen. 

JE KRIJGT 1 JAAR LANG TOEGANG

Zodat je extra motivatie krijgt om er aan de slag te gaan. Wil je langer toegang? Dan kun je je abonnement verlengen!

DE MHILARIUS ACADEMY

De cursus en community staan op de MHilariusAcademy - de plek waar je al mijn andere cursussen ook vindt. Log-in details krijg je in de mail.

HET WERKBOEK

Op de Academy kun je het werkboek downloaden wat bij de cursus hoort en deze zelf digitaal gebruiken of printen.

LET'S MAKE THOSE DREAMS COME TRUE.

DE FOTOGRAFIE BUSINESS SCHOOL

SELECTEER HET PLAN DAT PAST BIJ JOU:

In 12 termijnen

Een jaar lang toegang tot de Fotografie Business School (verlengen mogelijk)

8x live groepscoaching call

Werkboek van 50 pagina's 

Ruim 5 uur aan videomateriaal

Directe betaling

Een jaar lang toegang tot de Fotografie Business School (verlengen mogelijk)

8x live groepscoaching call

Werkboek van 50 pagina's 

Ruim 5 uur aan videomateriaal

goedkoper!

TER WAARDE VAN €4250

TER WAARDE VAN €4250.-

TER WAARDE VAN €4250.-

Pinterest Strategie Masterclass

Webdesign Academy

Pinterest Strategie Masterclass

Webdesign Academy

"Ik vind de cursus heel leuk en doe veel inspiratie op!"

"Vooral om met het stukje personal branding bezig te zijn. Op dit moment druk bezig met het updaten van mijn website. Ook druk op canvas leuke ideeën opdoen voor mijn branding. Ben wel uren bezig met alles maar het is leuk en leerzaam om hiermee bezig te zijn!"

"Ik begon echt met niks, en door alle stappen gaat het nu echt de goede kant op!"

"Ik ben nog steeds super blij met deze cursus. Ik ben echt met niks begonnen, maar door jouw duidelijke stappen gaat het steeds verder de goede kant op. En mega fijn dat we altijd alles kunnen vragen en van elkaar kunnen leren d.m.v. de coachingcalls. Heel veel complimenten voor jou!!"

- Nicolette

- Nina

Dit is de harde waarheid:

psssst...

Ook al is de fotografie markt ontzettend groot en groeit hij keihard - het is geen gelijk verdeelde markt.

Een klein aantal mensen heeft een HEEL groot stuk van de taart, en een hoop anderen verdwijnen volledig.

En de reden daarvan is meestal niet de kwaliteit van de foto’s. De reden is dat de lat om de markt te betreden ontzettend laag ligt (koop een camera en je kunt meedoen), maar de lat om EFFECTIEF en LANGDURIG SUCCES te behalen ligt vrij hoog.

Maar als jij de valkuilen die de meeste ondernemers tegen komen kan voorkomen en meteen vanaf het begin met strategie aan de slag gaat, staat niets jou in de weg.

Het geheime ingrediënt is het werken met een marketing funnel en een business strategie die speciaal gericht is op jou als fotograaf.

Alle kennis die jij nodig hebt 

Zonder grote beloftes van 10K omzet per maand of een prive villa op Bali binnen één jaar - maar met de belofte dat jij binnen 6 maanden een sterke, strategische fotografiebusiness kan hebben staan, vol ideale klanten, die er klaar voor is om oneindig te groeien voor de rest van jouw ondernemersleven. Zonder stress en onzekerheid - maar met plezier en zelfvertrouwen.

Ik geloof in jou als fotograaf. Laat me jou helpen om ook in jezelf te geloven, en je dromen waar te maken. Uiteraad, as always, in lekker toegankelijke jip-en-janneke taal.

Dus als jij wilt dat dit eindelijk het jaar wordt waarin jij:

De stap gaat zetten van hobby naar professional. Jij gaat er alles aan doen om te kunnen leven van je fotografie!

Niet 'zomaar wat' meer gaat doen - maar gaat werken volgens een helder framework dat werkt. Voor nu én je toekomst.

Je droomklanten echt gaat aantrekken, de kwaliteit van je portfolio gaat verhogen en écht trots gaat zijn op je werk

Samen met mij en de andere cursisten het leukste wat er bestaat gaat doen: Je droom laten uitkomen. 

Kunt gaan zeggen: 'Ik ben fotograaf. Nee hoor, dat is geen bijbaan, ik doe het fulltime. Want ik kan ervan leven.'

STAP DAN IN →

SELECTEER HET PLAN DAT PAST BIJ JOU:

In 12 termijnen

Een jaar lang toegang tot de Fotografie Business School (verlengen mogelijk)

8x live groepscoaching call

Werkboek van 50 pagina's 

Ruim 5 uur aan videomateriaal

Directe betaling

Een jaar lang toegang tot de Fotografie Business School (verlengen mogelijk)

8x live groepscoaching call

Werkboek van 50 pagina's 

Ruim 5 uur aan videomateriaal

goedkoper!

TER WAARDE VAN €4250.-

TER WAARDE VAN €4250.-

Pinterest Strategie Masterclass

Webdesign Academy

Pinterest Strategie Masterclass

Webdesign Academy

Wat veel fotografen zich nog afvragen...

Voor welke soorten fotografie is dit programma geschikt?

Voor iedere soort fotografie! Ik heb het programma bewust zo ingericht dat het geschikt is voor elke richting binnen de fotografie. Of jij nou bruiloften schiet, voor zakelijke klanten werkt, in de studio food-foto’s maakt… Het maakt niet uit - het framework werkt voor iedereen.

Wat heb ik nodig om aan deze cursus mee te doen?

Niets, behalve een hoop motivatie en doorzettingsvermogen. We gaan écht hard aan de slag, en daar moet je de mentale ruimte en tijd voor hebben. Je hebt immers een jaar toegang tot het programma - daarin moet het gaan gebeuren. 

Hoeveel uur moet ik investeren in het programma?

De Fotografie Business School volg je op je eigen tempo en met zoveel aandacht (of weinig) als jij maar wilt. Ga jij er helemaal voor en ben je vastbesloten hier alles uit te halen? Dan kun je zomaar de helft van je week keihard bezig zijn met het bouwen aan je business. Het goede nieuws? Hoe meer uren je besteed - hoe succesvoller het eindresultaat zal zijn. Elk uur wat je investeert in het programma gaat zich terugbetalen.

Ik ben al een tijdje bezig met betaald fotograferen. Is dit programma dan nog nuttig voor mij?

Absoluut. Dit programma is er voor iedere fotograaf die fulltime wil fotograferen, en dat nu nog niet kan, óf zijn/haar omzet wil verhogen. Als jij al een bedrijf hebt staan kun je het programma precies op dezelfde manier volgen als ieder ander: we gaan jouw business namelijk volledig opnieuw opbouwen. Maar dan dit keer met structuur, strategie en betere doelen.

Waarom heb ik maar een jaar toegang?

In het programma leg ik je meer uit over dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je je doelen behaalt, maar 1 ding is heel belangrijk: Er moet een tijdslimiet aan zitten. We kennen het allemaal wel: 'Ooit ga ik daar naar kijken'. En ooit wordt nooit. Ik wil je resultaten beloven, en dat kan alleen als je er ook écht mee aan de slag gaat. Een jaar is méér dan lang genoeg om je bedrijf op de markt te zetten. En groeien, daar ga jij de komende jaren mee door.

Hoe werkt het verlengen?

Als jouw jaar 'op' is, en je wilt toch nog graag toegang tot de content en de coaching calls, dan kun je per 3, 6, 9 of 12 maanden verlengen. De tarieven hiervan zijn €80 exclusief BTW per maand. Daarvoor krijg je dan weer toegang tot de persoonlijke, live coaching en alle video's.
Het werkboek kun je uiteraard blijven gebruiken zodra je dit gedownload hebt.

"Jij hebt altijd zo'n heerlijke, duidelijke en enthousiaste manier van uitleggen! Nu al meer geleerd dan bij welke cursus dan ook, dankjewel!'

- nikita

De Fotografie Business School is perfect voor jou als...

+ Je droomt van een carrière als fulltime fotograaf en die droom dit jaar realiteit wil maken.

+ Je zin hebt om je mouwen op te stropen, jezelf op de opdrachten te storten en met je camera op pad te gaan.

+ Je behoefte hebt aan een stappenplan en een helpende hand in het uitbouwen van je bedrijf.

+ Je graag zou willen starten met marketing of je marketing uit wil breiden, maar geen idee hebt waar je moet beginnen of hoe je dit aan moet pakken.

klinkt goed?

+ Je bereidt bent om het werk te doen wat nodig is en echt actief aan de slag te gaan met je bedrijf de komende 6 maanden. Niet met slechts één uurtje per week, maar echt dedicated uren investeren. Die je natuurlijk allemaal terug gaat verdienen.

STAP DAN IN →

Maak van je hobby
een business
met het Business School

de deuren zijn gesloten

framework