Inspiratie

Dierentuintour #1: Artis Amsterdam

September 20, 2014

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

dierentuin tour artis

Ik heb sinds een half jaartje een nieuw fotomaatje, Anne Kuiper van ackuiperfotografie. Zij zit bij me in de klas en is sinds een tijdje ook aan het fotograferen geslagen. Eindelijk iemand die zich laat mee slepen naar allerlei leuke foto locaties! We besloten samen verschillende dierentuinen in Nederland af te gaan lopen, en vandaag deel 1 van de tour!

Praktische informatie over Artis
Artis was natuurlijk een logische kandidataat voor de eerste dierentuin, want de tuin zit om de hoek van onze school. Ideaal om doordeweeks even langs te gaan als het wat rustiger is in het park. Artis is het gehele jaar door elke dag open en voor studenten van de HvA , ROC Amsterdam, UVA VU, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Tio, Inholland (regio Noord-Holland),  Gerrit Rietveld Academie en van de IPABO kost een kaartje maar 3 euro!

21IMG_9294copy

De tuin
Voor de ‘grote’ dieren hoef je niet naar Artis te komen wat fotografie betreft. Helaas zijn de verblijven van bijvoorbeeld de olifanten, giraffen en leeuwen niet echt om over naar huis te schrijven. Ze zijn vrij klein en je ziet veel steen op de achtergrond, waardoor het meteen duidelijk is dat je in een dierentuin bent geweest. De verblijven van de katachtigen zijn ronduit lelijk te noemen, met dikke tralies en wanden met bakstenen.

Wel ontzettend leuk is de vlindertuin. Hier groeien prachtige bloemen en vliegen talloze soorten vlinders in het rond. Super leuk om een uurtje rond te lopen! Laat wel je lens goed wennen aan de temperatuur wisseling, want het is erg warm in de kas. Voor de vlindertuin is een macro lens of setje tussenringen erg handig. Het licht is hier prima dus je kunt lage ISO waarden gebruiken. 

14IMG_9173copy

Ook leuk is het vernieuwde verblijf vlakbij de ingang van Artis, meteen links. Hier lopen nu ook dieren los, zoals kleine aapjes en een hele gave leguaan die standaard op zijn houtblok zit en perfect model speelt. Echt een tip om meteen heen te gaan, en op een ander moment nog eens terug te gaan om de dieren op een andere plek te fotograferen.

2IMG_2421copy

Het aquarium is ook prachtig, maar is wel erg lastig om te fotograferen. Het is overal donker en het licht is overal een andere kleur, wat het voor je camera erg lastig maakt. Hier moet je goed op je witbalans letten en met hele hoge ISO waarden werken. Wees gewaarschuwd voor ruis!

4IMG_8887copy

In het midden van de dierentuin hebben ze een nieuw verblijf voor de apen gemaakt, die hier ook los lopen. Ontzettend leuk om te fotograferen, en prima te doen met het water en gras als achtergrond.

10IMG_9041copy

De dierentuin is vrij klein en dus kun je hier de tijd nemen bij elk dier, of zelfs meerdere keren terug komen. Je kunt ook prima naar Artis zonder telelens, de dieren zitten over het algemeen vrij dichtbij vanwege de kleine verblijven.

18IMG_9218copy

Al met al best wat mogelijkheden voor de beginnende fotograaf, of als je ‘even snel’ wat plaatjes wil schieten. Het beste scoort de vlindertuin en de leguaan in het nieuwe verblijf.

Op naar de volgende dierentuin, de Apenheul in Apeldoorn!

 

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. Juudith says:

    hier ben ik echt nog nooit geweest.. *schaamschaam* we gaan altijd naar de zelfde 2 haha! ben benieuwd naar de rest

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius