De beste instellingen voor exporteren in Lightroom

Lightroom, Tutorials

Je kunt je foto’s op allerlei manieren exporteren in Lightroom. Na jaren heb ik een workflow ontwikkeld met 4 verschillende manieren van exporteren die je makkelijk kunt opslaan door links onder op ‘toevoegen’ te klikken, nadat je je instellingen hebt ingesteld. Super simpel, en altijd scherpe foto’s! Ik laat je zien welke instellingen ik gebruik.

 1. Anouk says:

  Hoi Marit!

  Super fijn filmpje! Ik heb problemen met het exporteren van de ruisreductie in de foto.. ik exporteer het op de hoge kwaliteit zonder verscherpen en nog komt het er korrelig uit, terwijl dat in lightroom is weggehaald. Heb jij een idee wat ik daar aan kan doen?

  Groetjes,
  Anouk

  • Marit says:

   Hoi Anouk, dat probleem ken ik eigenlijk niet! Ik heb wat gegoogled en het scheen wel vaker voor te komen in een van de oudere versies van Lightroom. Misschien dat een update kan helpen?

 2. svea van brabant says:

  hallo ik krijg mijn foto s niet open in ontwikkelen .. in bibliotheek zijn ze zichtbaar en in ontwikkelen krijg ik dan strepen
  kan er iemand mij helpen ..
  op een andere pc lukte dit wel heb ook al het programma erafgesmeten en terug opgezet maar steeds et zelfde
  mvg

 3. dominique says:

  Hoi Marit,
  Als ik de foto’s naar mijn hardeschijf overzet kan ik ze daarna niet meer openen in lightroom. Is dit normaal of doe ik iets verkeerd? Ik dacht, jij kan me vast helpen:) Alvast bedankt!

 4. Hoi Marit,
  Bedankt voor al je uitleg, ik blijf nog met een vraag zitten, als ik de bestelde foto’s naar een klant wil sturen omdat ze ze af willen laten drukken op hoeveel zet ik de lange rand dan? zodat ze normale maat foto’s kunnen afdrukken maar ook bijvoorbeeld een vergroting van 20/30 of 30/40?
  mvg, Henriette

  • Marit Hilarius says:

   Die foto’s verklein ik helemaal niet! Die laat ik gewoon het originele formaat zodat ze ze zo groot kunnen printen als ze willen.

Laat een reactie achter!

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN NIEUWE POSTS?

Meld je aan voor Let's Update en ontvang leuke kortingen, nieuwtjes en updates!

AANMELDEN

Meld je aan voor

Let's update

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs, producten, cursussen en meer!

%d bloggers like this: